Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΥΓΕΙΑ

/

Υπερδιπλάσιος ο κίνδυνος σοβαρών επιπλοκών στην εγκυμοσύνη για τις έγκυες με κορωνοϊό

Υπερδιπλάσιος ο κίνδυνος σοβαρών επιπλοκ...

Σύμφωνα με αμερικανική έρευνα

Οι έγκυες που διαγιγνώσκονται θετικές στον κορονοϊό έχουν υπερδιπλάσιο κίνδυνο στη συνέχεια για σοβαρές παρενέργειες, όπως πρόωρο τοκετό, φλεβική θρομβοεμβολή και θάνατο στη γέννα λόγω σήψης, συνδρόμου οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας ή άλλης αιτίας, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη. Η έρευνα επιβεβαιώνει τους κινδύνους της Covid-19 για τις εγκύους και συνεπώς την ανάγκη να εμβολιαστούν για να είναι καλύτερα προστατευμένες.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη δρ Ασιαμίρα Φεράρα του ιατρικού κέντρου Kaiser Permanente της Καλιφόρνιας, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό «JAMA Internal Medicine», ανέλυσαν στοιχεία για 43.886 έγκυες, από τις οποίες οι 1.332 είχαν μολυνθεί από τον κορονοϊό στη διάρκεια της κύησης. Οι γυναίκες αυτές διαπιστώθηκε ότι είχαν δύο έως τρεις φορές μεγαλύτερη πιθανότητα για επιπλοκές σε σύγκριση με όσες δεν είχαν Covid-19.

«Τα ευρήματα αυτά έρχονται να προστεθούν σε άλλα που δείχνουν ότι η Covid-19 στη διάρκεια της εγκυμοσύνης εγείρει κινδύνους σοβαρών επιπλοκών. Σε συνδυασμό με τα στοιχεία ότι τα εμβόλια κατά της Covid-19 είναι ασφαλή στη διάρκεια της κύησης, τα νέα ευρήματα θα βοηθήσουν τις ασθενείς να κατανοήσουν τους κινδύνους και να εμβολιαστούν», δήλωσε η Φεράρα.

Από τις έγκυες που βρέθηκαν θετικές στον κορονοϊό, το μεγαλύτερο ποσοστό αφορούσε γυναίκες που ήταν πιο νέες, είχαν ήδη πολλά παιδιά, ή ήταν παχύσαρκες ή ζούσαν σε συνθήκες κοινωνικο-οικονομικών στερήσεων. Όσες είχαν διαβήτη κύησης, ήταν πιθανότερο να χρειαστούν νοσηλεία.

Σύνδεσμος για την επιστημονική δημοσίευση:

https://jamanetwork.com/journals/jamainternalmedicine/fullarticle/2790318

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being