Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Την Τετάρτη ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων: Το Κίεβο ισχυρίζεται πως η «η Ρωσία μαλακώνει»

Την Τετάρτη ο νέος γύρος διαπραγματεύσεω...

Ωστόσο, ο Πούτιν δεν συμφωνεί με τα συμπεράσματα της ουκρανικής πλευράς

Η Ρωσία «μαλακώνει» τη στάση της ανοίγοντας τον δρόμο για πιθανή συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στην Ουκρανία, σημειώνει το Κίεβο, την ώρα που ο Βλαντιμίρ Πούτιν διαψεύδει κατηγορηματικά. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του SkyNews, ανώτερος σύμβουλος του προέδρου Ζελένσκι δήλωσε πως η Ρωσία έχει αμβλύνει τις θέσεις στις συνομιλίες που διεξάγονται για την κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ihor Zhokovka, αναπληρωτής προσωπάρχης του Ουκρανού προέδρου ισχυρίστηκε ότι οι συνομιλίες μεταξύ Κιέβου και Μόσχας έχουν γίνει «πιο εποικοδομητικές».

Η Μόσχα έχει αλλάξει τόνο και έχει σταματήσει να απαιτεί από την Ουκρανία να παραδοθεί - σημείο στο οποίο το Κρεμλίνο είχε επιμείνει κατά τη διάρκεια προηγούμενων συνομιλιών.

Ο Zhovka δήλωσε ότι οι Ουκρανοί εκπρόσωποι αισθάνονται «συγκρατημένα αισιόδοξοι» μετά τις συνομιλίες, προσθέτοντας ότι θα ήταν απαραίτητο να συναντηθούν Ζελένσκι και Πούτιν προκειμένου να σημειωθεί σημαντική πρόοδος.

 «Θα συνεχίσουμε αύριο. Ήταν μια πολύ δύσκολη διαδικασία διαπραγμάτευσης. Υπάρχουν θεμελιώδεις αντιφάσεις. Αλλά υπάρχει σίγουρα περιθώριο για συμβιβασμό. Κατά τη διάρκεια του διαλείμματος θα συνεχιστούν οι εργασίες στα τεχνικά κλιμάκια», σημείωσε από την πλευρά του στο Twitter, το μέλος της ουκρανικής αντιπροσωπείας, Μιχαίλο Ποντολιάκ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Tass, ωστόσο, ο Πούτιν δεν συμφωνεί με τα συμπεράσματα της ουκρανικής πλευράς.

Σε επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, ο Ρώσος πρόεδρος επανέλαβε τους όρους που θέτει η Μόσχα για μια συμφωνία και υπογράμμισε ότι το Κίεβο δεν δείχνει «σοβαρή δέσμευση στην εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις