Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Φ. Ζαΐμης: Είμαι χαρούμενος καθώς το όραμα για μια ψηφιακή Περιφέρεια αποκτά πλέον σάρκα και οστά

Φ. Ζαΐμης: Είμαι χαρούμενος καθώς το όρα...

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής σε Ευρωπαϊκό επίπεδο της νέας πρότασης με τίτλο eHub-WG με σκοπό την ισχυροποίηση της θέσης του συστήματος καινοτομίας της Δυτ. Ελλάδας

Υποβλήθηκε η νέα πρόταση με τίτλο eHub –WG για τη δημιουργία Ευρωπαϊκών Κόμβων Ψηφιακής Καινοτομίας (European Digital Innovation Hubs–EDIHs) στο πλαίσιο του προγράμματος «Ψηφιακή Ευρώπη 2021-2027». Η νέα πρωτοβουλία ενοποίησε τον Ευρωπαϊκό Κόμβο Ψηφιακής Καινοτομίας MANUHUB@WG, το Κόμβο Ψηφιακής Καινοτομίας Πατρών/UPAT-EDIH και το [email protected] που είχαν ήδη υποβληθεί (και εγκριθεί στην πρώτη φάση) και η δράση τους αναπτύσσεται στην επικράτεια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με σκοπό την ενδυνάμωση του σχήματος και της ισχυροποίησης της δεσπόζουσας θέσης του συστήματος καινοτομίας της Δυτικής Ελλάδας.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, συνεχίζει να ηγείται αυτής της πρωτοβουλίας με γνώμονα το συμφέρον των ερευνητικών φορέων και ινστιτούτων της περιοχής με αναπληρωτή το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Την προετοιμασία της πρότασης επιμελήθηκε η ομάδα του Εργαστηρίου Συστημάτων Παραγωγής και Αυτοματισμού του Τμήματος Μηχανολόγων Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών με επικεφαλής τον Ομότιμο Καθηγητή, Γεώργιο Χρυσολούρη. Στη σύμπραξη συμμετέχουν ως συνεργαζόμενοι φορείς η Περιφέρεια Ηπείρου και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Η ενίσχυση του ψηφιακού και τεχνολογικού μετασχηματισμού της αγοράς εργασίας και της ενίσχυσης του ανθρώπινου δυναμικού της Περιφέρειας με προηγμένες ψηφιακές και τεχνολογικές δεξιότητες, που απαιτούνται στο πλαίσιο της 4ης Βιομηχανικής επανάστασης, αποτελούν την κεντρική ιδέα eHub -WG.

Οι θεματικοί τομείς παρέμβασης εστιάζουν στην κυκλική οικονομία, την κλιματική αλλαγή, την ενίσχυση του ρόλου της κοινωνικής οικονομίας, την πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας εκπαίδευση με απώτερο στόχο, τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και την ανάπτυξη τόσο σε περιφερειακό όσο και σε εθνικό επίπεδο.

Ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίωνας Ζαΐμης, ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, ευχαρίστησε και εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια σε όλη τη κοινοπραξία για τη συνεργασία και την υποβολή της πρότασης που ανταποκρίνεται πλήρως με τις προτεραιότητες του προγράμματος «Ψηφιακή Ευρώπη 2021-2027».

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος καθώς το όραμα μας για μια ψηφιακή Περιφέρεια αποκτά πλέον σάρκα και οστά. Η πρόταση μας πρόκειται να αποφέρει πολλαπλασιαστικά οφέλη τόσο στο ανθρώπινο δυναμικό της περιοχής όσο και στην περιφερειακή οικονομία. Προχωράμε δυναμικά ώστε η Πάτρα να καταστεί το κέντρο καινοτομίας του δυτικού άξονα της χώρας», ανέφερε ο κ. Ζαΐμης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις