Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτ. Ελλάδας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη στη...

Την ίδια μέρα η ΑΔΕΔΥ κηρύσσει 2ωρη διευκολυντική στάση εργασίας από τις 12 μ.μ. ως τη λήξη του ωραρίου των εκπαιδευτικών

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ προγραμμάτισε μια σειρά δράσεων σ΄όλη την Ελλάδα με σκοπό να αναδείξει τα οξυμένα προβλήματα της εκπαίδευσης.

Για την Δυτική Ελλάδα όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας με πρόεδρο τον Νίκο Θεοδωρόπουλο, προγραμματίστηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας στην Ακτή Δυμαίων  για την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022 στις 13:00.

Η ΑΔΕΔΥ κηρύσσει 2ωρη διευκολυντική στάση εργασίας από τις 12 μ.μ. ως τη λήξη του ωραρίου.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Συναδέλφισσες , Συνάδελφοι

Η φετινή χρονιά άρχισε με το μη ασφαλές άνοιγμα των σχολείων , λόγω  των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Στη συνέχεια, η προσπάθεια επιβολής της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της αξιολόγησης, ενάντια στην καθολική αντίδραση των εκπαιδευτικών, δυναμίτισε το παιδαγωγικό κλίμα.

Το κύμα της ακρίβειας που εκδηλώνεται στα καύσιμα, το ρεύμα και σ΄ όλα τα βασικά είδη , σαρώνει τους ήδη πενιχρούς μισθούς όλων των εργαζομένων. Για τους νεοδιόριστους Εκπαιδευτικούς πρέπει να συνυπολογιστεί και η εμμονή του Υπουργείου στην δίχρονη παραμονή τους στον τόπο διορισμού τους , τα δε οικονομικά και οικογενειακά τους προβλήματα μεγεθύνονται από την άρνηση της Υπουργού να συμμορφωθεί με την απόφαση του Στε στη χορήγηση της 9μηνης άδειας ανατροφής.

Η υλικοτεχνική υποδομή και η θέληση των συναδέλφων, γονιών και μαθητών, δοκιμάστηκε στο θέμα της Τηλεκπαίδευσης και στην αδυναμία της Κυβέρνησης να σχεδιάσει και να χρηματοδοτήσει με πόρους το Δημόσιο Σχολείο. Οι σχολικές επιτροπές των Δήμων δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στο  αυξημένο κόστος στο ρεύμα και το πετρέλαιο.

Η χρησιμοποίηση τριμηνιτών συναδέλφων ανανεώνει τους φόβους γενίκευσης των ελαστικών σχέσεων εργασίας την ώρα που πλήθος συναδέλφων οδηγούνται στην έξοδο της πρόωρης συνταξιοδότησης μην αντέχοντας τη δυστοπική πραγματικότητα που διαμορφώνεται στους εργασιακούς μας χώρους.

Και η νέα πραγματικότητα στο συνδικαλιστικό κίνημα με το νόμο Χατζηδάκη που καταργεί την άδεια για εκλογοαπολογιστική συνέλευση προωθώντας τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες   , είναι μια άλλη επίθεση στην φαλκίδευση των εργασιακών μας δικαιωμάτων. Είχε προηγηθεί η κατάργηση των αιρετών μας από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια και η αντικατάστασή τους από δοτούς.

Μπροστά σ΄ αυτό το σκηνικό δεν μπορούμε να σιωπήσουμε. Συμμετέχουμε  όλοι στην συγκέντρωση διεκδικώντας:

•             Γενναία αύξηση των δαπανών για την Παιδεία,

•             Μέτρα Υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία – Μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα

•             Προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών στα χιλιάδες οργανικά κενά,

•             Αυξήσεις στους μισθούς,

•             Παιδαγωγική ελευθερία και Δημοκρατία στα σχολεία – κατάργηση των δοτών «αιρετών» από τα υπηρεσιακά συμβούλια,

•             Όχι στη 2χρονη παραμονή των νεοδιόριστων- Χορήγηση της 9μηνης άδειας ανατροφής.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις