Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

Αυτή είναι η Startup που την εξαγοράζει το Facebook- Ιδρύθηκε στην Πάτρα

Αυτή είναι η Startup που την εξαγοράζει ...

Η Meta εξαγοράζει την Accusonus για 100 εκατ. δολάρια

Η Meta (πρώην Facebook) είναι κοντά στην εξαγορά της ελληνικής Scaleup Αccusonus, μιας εταιρείας που ιδρύθηκε το 2013 στη Πάτρα και η οποία ήταν απο τις πρώτες παγκοσμίως η οποία εισήγαγε το λεγόμενο AI στη ψηφιακή μουσική παραγωγή και επεξεργασία. 

Η Accusonus απο τότε μέχρι σήμερα είναι μέσα στις καλύτερες εταιρείες επεξεργασίας ήχου στον κόσμο και με λίγα λόγια δίνει επαγγελματικού επιπέδου επεξεργασία ήχου για μουσικές παραγωγές, podcast και video, ακόμα και στον αδαή χρήστη.


Η εταιρεία ιδρύθηκε απο τον Αλέξανδρο Τσιφλίδη και τον Ηλία Κοκκίνη και αργότερα εισήλθε στην εταιρεία και ο Michael Tzannes σαν σύμβουλος και επενδυτής.

Η εταιρεία έχει σηκώσει μέχρι σήμερα 4 εκατ. δολάρια με τη συμμετοχή των VentureFriends, BigPi, IQbility, PJ Tech Catalyst και άλλων ιδιωτών επενδυτών και έχει συνάψει συνεργασία με την Adobe μάλιστα ενώ έχει μεγάλη παρουσία και γραφεία στις Η.Π.Α.

H Meta εξαγοράζει την Accusonus με αποτίμηση κοντά στα 100 εκατ. δολάρια και παράλληλα αποκτά παρουσία στην Ελλάδα με ελληνική θυγατρική μάλιστα στο πλαίσιο του νέου αναπτυξιακού νόμου.

Η Meta σχεδιάζει τη δημιουργία κέντρου έρευνας και ανάπτυξης σχετικά με το Metaverse στην χώρα μας με την συνολική επένδυση να φτάνει τα 200 εκατ. δολάρια και προφανώς θα ενσωματώσει τις τεχνολογίες της Accusonus στις πλατφόρμες της.

Ακόμα δεν έχει αποφασιστεί που θα χτιστεί το νέο κέντρο της Meta αν και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εξετάζονται περιοχές σε Πάτρα και Θεσσαλονίκη εκτός απο την Αττική.

Οι συζητήσεις με την Meta είχαν ξεκινήσει τον περασμένο Σεπτέμβριο με τους επιτελείς της να έχουν έρθει σε επαφή με τον διευθυντή του επικεφαλής του οικονομικού γραφείο του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Αλέξη Πατέλη ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στην συμφωνία συμμετείχαν, άμεσα ή έμμεσα, τόσο ο Μάρκος Βερέμης όσο και ο Αρίστος Δοξιάδης.

 

πηγή startupper.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις