Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Ηλείος που έφερε τα Rafale!

Ο Ηλείος που έφερε τα Rafale!

Ο Νίκος Γεωργίου από το Κρυονέρι Αρχ. Ολυμπίας, ο ένας από τους έξι πιλότους που ήρθαν από τη Γαλλία με τα νέα πολεμικά αεροσκάφη

Από τον Νομό Ηλείας και συγκεκριμένα το Κρυονέρι του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, κατάγεται από την πλευρά του πατέρα του ο ένας απ’ τους έξι πιλότους, οι οποίοι την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου έφεραν από την Γαλλία στην Ελλάδα τα πολεμικά αεροσκάφη Rafale που απέκτησε η χώρα μας και ενισχύθηκε στον αέρα.

Πρόκειται για τον Νίκο Γεωργίου που γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Κρυονέρι, του οποίου ο πατέρας, Γιάννης Γεωργίου έχει διατελέσει Διοικητής Αεροπορίας σε πολλές μοίρες έχοντας περάσει και από την Ανδραβίδα όπως άλλωστε και ο ίδιος ο Νίκος ενώ η μητέρα Αποστολία Ρίζογλου, δασκάλα στο επάγγελμα, είναι από το Πύθιο του Έβρου.

 

Οι δεσμοί της οικογένειας Γεωργίου με την Ηλεία και την ιδιαίτερη πατρίδα τους είναι πολύ στενοί και παρά το γεγονός πως πλέον λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων βρίσκονται μακριά από το χωριό τους, επισκέπτονται αρκετά συχνά το Κρυονέρι αφού αγαπούν πολύ την περιοχή και διατηρούν εκεί τόσο το πατρικό τους σπίτι, όσο και άλλα περιουσιακά στοιχεία.

Μάλιστα την περασμένη Τετάρτη, στην 114 Πτέρυγα Μάχης της Τανάγρας όπου προσγειώθηκαν τα Rafale, η κόρη του Νίκου Γεωργίου ήταν αυτή που είπε τη φράση: «Ο μπαμπάς μου έφερε τα Rafale», η οποία προβλήθηκε έντονα από τα ΜΜΕ.

 

PatrisNews

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις