Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κορωνοϊός: 602 νεκροί στην Αχαΐα από την αρχή της πανδημίας

Κορωνοϊός: 602 νεκροί στην Αχαΐα από την...

Οι περιοχές με τους περισσότερους θανάτους

Ξεπερνούν τους 600 οι θάνατοι από κορωνοϊό στην Αχαΐα από την αρχή της πανδημίας. Ο αριθμός τους για την ακρίβεια, ανέρχεται  σε 602. Από την αρχή του χρόνου σχεδόν 1.600 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό σε όλη τη χώρα, ενώ χθες σε ένα 24ωρο πέθαναν 106 άνθρωποι. Το 81% των ασθενών που καταλήγουν έχουν ηλικία άνω των 65 ετών, ενώ το 18% ανήκει στην ηλικιακή ομάδα των 40-64 ετών, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ. Όλοι οι ασθενείς που καταλήγουν στον θάνατο έχουν βρεθεί σε ΜΕΘ εξαιτίας των επιπλοκών της παραλλαγής Δέλτα, που εμφανίζει βαρύτερα συμπτώματα και συχνά θανατηφόρα, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των θανόντων ήταν ανεμβολίαστοι.

Η Βόρεια Ελλάδα έχει τη μεγαλύτερη επιβάρυνση σε θανάτους σε όλη την πανδημία και ακολουθούν η Θεσσαλία και η Αχαΐα. Οι θάνατοι ανά πόλη είναι οι εξής:

Θεσσαλονίκη: 4.011 θάνατοι

Λάρισα: 765

Σέρρες: 708

Πέλλα: 679

Αχαΐα: 602

Αιτωλοακαρνανία 330 κ.α.

Από 200 έως 300 θανάτους καταγράφουν: Κορινθία, Χαλκιδική, Ηράκλειο, Ξάνθη, Φθιώτιδα, Εύβοια, Τρίκαλα και Έβρος. Από 100 έως 200 θανάτους σημείωσε η Ηλεία, ενώ από 100 θανάτους και κάτω Άρτα, Λευκάδα, Κεφαλονιά, Ζάκυνθος, Λακωνία, Φωκίδα, Πρέπει να σημειωθεί ότι υπό διερεύνηση βρίσκονται 18.954 θάνατοι.

Στις τελευταίες θέσεις των Περιφερειακών Ενοτήτων με κάτω από 500 νεκρούς, βρίσκονται η Κρήτη και η Ήπειρος αλλά και τα νησιά στα οποία καταγράφονται από την αρχή της πανδημίας λιγότεροι από 200 νεκροί.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις