Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BODY & SOUL

/

Blue Monday: Σήμερα η πιο καταθλιπτική ημέρα του χρόνου

Blue Monday: Σήμερα η πιο καταθλιπτική η...

Γιατί ονομάζεται έτσι

H τρίτη Δευτέρα του Ιανουαρίου θεωρείται η πιο καταθλιπτική μέρα του φετινού χρόνου, η λεγόμενη Blue Monday. Σύμφωνα, λοιπόν, με τους φετινούς υπολογισμούς η Blue Monday για το 2022 πέφτει σήμερα 17 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με την θεωρία των επιστημόνων από τη Μεγάλη Βρετανία, η Blue Monday, είναι η τρίτη Δευτέρα του χρόνου. Είναι η μέρα κατά την οποία οι άνθρωποι αποκτούν τα περισσότερα μελαγχολικά συναισθήματα από οποιαδήποτε άλλη, μέσα στον χρόνο. Ο ορισμός της τρίτης Δευτέρας του Ιανουαρίου ως η πιο καταθλιπτική ημέρα του έτους προκύπτει από:

τον μελαγχολικό καιρό
τα Χριστούγεννα που πέρασαν
και τα λιγότερα χρήματα στο πορτοφόλι μας
Η ιστορία της Blue Monday
 

Όλα ξεκίνησαν τα πρώτα χρόνια της νέας χιλιετίας, όταν μία διαφημιστική εταιρεία στη Μεγάλη Βρετανία έψαχνε το σενάριο για την καμπάνια του ταξιδιωτικού γραφείου Sky Travel. Η ιδέα ήταν να ορίσουν μία ημερομηνία ως την πιο μελαγχολική του χρόνου και η απάντηση στη μελαγχολία να είναι «κλείστε σήμερα τις διακοπές σας και διώξτε τη στενοχώρια».

 O ψυχολόγος του Πανεπιστημίου του Κάρντιφ, Κλιφ Αρνάλ, ανέλαβε να δώσει επιστημονικό περίβλημα στη θεωρία αυτή. Το 2005 ανακοίνωσε ένα μαθηματικό τύπο για να βρει ποια είναι η πιο καταθλιπτική μέρα του χρόνου και κατέληξε στην τρίτη Δευτέρα του Ιανουαρίου. Συνδύασε τον άσχημο καιρό του Ιανουαρίου, τα χρέη του Δεκεμβρίου και τα Χριστούγεννα που πέρασαν και χρειάζεται να περιμένουμε έναν ολόκληρο χρόνο για να ξαναέρθουν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being