Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η Πάτρα στην εορταστική αιθαλομίχλη- Σε ποιες περιοχές οι τιμές των μικροσωματιδίων χτύπησαν «κόκκινο»

Η Πάτρα στην εορταστική αιθαλομίχλη- Σε ...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Κύρια πηγή τα τζάκια

Αύξηση στα μικροσωματίδια της ατμόσφαιρας, στην Πάτρα, το διήμερο των Χριστούγεννα, με κύρια πηγή την εκτεταμένη χρήση τζακιών. Οι συγκεντρώσεις μικροσωματιδίων ήταν υψηλές κυρίως τις βραδινές ώρες, σύμφωνα με τόσα λέει στο thebest.gr ο  καθηγητής Εφαρμοσμένης Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών και διευθυντής του Εργαστηρίου Φυσικής της Ατμόσφαιρας Ανδρέας Καζαντζίδης.

Οι περιοχές της Πάτρας που κατέγραψαν μεγαλύτερες τιμές ρύπων ήταν γύρω από το νέο λιμάνι, στην Κυψέλη Ζαρουχλεϊκων, στα Δεμένικα, στο  Κουκούλι και στο κέντρο της Πάτρας οι περιοχές γύρω από τη  Γερμανού και Ψηλα Αλώνια αλλά και την Αγία Σοφία.

Ο κ. Καζαντζίδης, δίνει την γενικότερη εικόνα σχετικά με την αύξηση των ρύπων στην ατμόσφαιρα: «Οφείλεται στην χρήση των τζακιών σε συνδυασμό με τις μετεωρολογικές συνθήκες, που δεν ευνοούν την διασπορά των ρύπων. Όταν δεν έχει άνεμο, τότε η κατάσταση χειροτερεύει καθώς οι ρύποι παραμένουν στην περιοχή».

Αναφερόμενος, στις επόμενες ημέρες και κυρίως στις ημέρες της Πρωτοχρονιά και της παραμονής της επισημαίνει: «Το διήμερο της Πρωτοχρονιάς,  η πρόβλεψη του καιρού, δίνει θερμοκρασία 10 βαθμούς περίπου, με τους άνεμους  να είναι πολύ χαμηλοί οπότε ως αποτέλεσμα αυτών δεν θα έχουμε εκτεταμένη χρήση του τζακιού. Οπότε, κατά τις βραδινές ώρες, οι συνθήκες για την συγκέντρωση αιθαλομίχλης θα είναι ευνοϊκές».

Οι νέοι σταθμοί

Όπως μας ενημερώνει ο καθηγητής Ανδρέας Καζαντζίδης, από φέτος, το δίκτυο του Πανεπιστήμιου Πατρών σε συνδυασμό με το Ίδρυμα Ερευνών Χημικής Μηχανικής, έχει εγκαταστήσει καινούργιους σταθμούς μετρήσεων. Με βάση τις τιμές, κρίνεται που είναι αναγκαία η εγκατάστασή τους. Έτσι, το προηγούμενο διάστημα τοποθετήθηκαν, ένας στο Βλατερό και άλλοι δυο στα νότια της Πάτρας, σε Λεύκα και Παραλία. Πλέον, οι σταθμοί παρακολούθησης ρύπων έφτασαν τους είκοσι.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις