Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

RETROSPECTIVE 2021

/

Τα γεγονότα στην Υγεία που «σημάδεψαν» το 2021- Οι «μάχες», οι απώλειες και τα χαμόγελα

Τα γεγονότα στην Υγεία που «σημάδεψαν» τ...

Ο αγώνας για τη ζωή…

Πολλά ήταν τα γεγονότα  που μας απασχόλησαν στον τομέα της Υγείας, το 2021, με τον κορωνοϊό να καραδοκεί.

 Άνθρωποι που κέρδισαν τη μάχη για τη ζωή και άλλοι που χάθηκαν. Ιστορίες που μας συγκλόνισαν, προκάλεσαν θλίψη ή χάρισαν αισιοδοξία θυμίζοντας που η ανθρώπινη δύναμη, πολλές φορές, είναι τεράστια.

  •  Στις 6 Ιανουαρίου οι γιατροί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, στην Πάτρα έδιναν μάχη να κρατήσουν στη ζωή την  8χρονη η Ειρήνη που έπρεπε να υποβληθεί σε μεταμόσχευση καρδιάς. 

Όλοι κινήθηκαν αστραπιαία και το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στην Ιταλία με C-130, και συγκεκριμένα  στο Μπέργκαμο έτσι ώστε να υποβληθεί στη σωτήρια μεταμόσχευση.  Ωστόσο το 8χρονο αγγελούδι δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή και άφησε την τελευταία του πνοή.

Α. Ηλιάδης στο thebest.gr: «Ζούμε το χαμό ενός παιδιού. Όλοι κλαίμε»

  • Στις 3 Φεβρουαρίου έγινε γνωστό ότι η Βρετανική μετάλλαξη του κορωνοϊού είχε εισβάλει  στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας

Η εισβολή της βρετανικής μετάλλαξης στον «Άγιο Ανδρέα» έγινε από την κοινότητα, από συνοδό ασθενή που την έφερε μέσα στο νοσοκομείο.

Άγιος Ανδρέας: Ποιος έβαλε στο νοσοκομείο τον μεταλλαγμένο ιό

  •  Στις 3 Φεβρουαρίου στο νοσοκομείο του Ρίου νοσηλευόταν ένας 9χρονος με μεταλλαγμένο κορωνοϊό.

Ο μικρός Μάριος, γιος νοσηλεύτριας του Αγίου Ανδρέα μεταφέρθηκε εσπευσμένα στη ΜΕΘ Παίδων του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Πατρών με σοβαρή πνευμονία, αφού κόλλησε κορωνοϊό από τη μητέρα του.

Αγωνία για τον 9χρονο που νοσηλεύεται με μεταλλαγμένο κορωνοϊό στο Ρίο - Τηλεφώνημα Κικίλια

  •  Στις 7 Φεβρουαρίου ο 9χρονος  Μάριος βρίσκεται εκτός της ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Πατρών είναι από σήμερα το μεσημέρι ο 9χρονος Μάριος, που πάλεψε με τον κορωνοϊό.

Πάτρα- Κορωνοϊός: Βγήκε από τη ΜΕΘ ο 9χρονος Μάριος! Χαμόγελα μετά τη μάχη

  • Στις 24 Φεβρουαρίου εγκαινιάστηκε η καρδιοθωρακοχειρουργική κλινική του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Πατρών.

Η μεγάλη στιγμή της επαναλειτουργίας της καρδιοχειρουργικής στο Ρίο... έφτασε! Στην Πάτρα ο Β. Κικίλιας

Στις 5 Μαρτίου ο Πατρινός Ηλίας Κόττας έγινε talk of the town, όταν μέσα από το νοσοκομείο, μίλησε για την περιπέτειά του με τον κορωνοϊό, τον οποίο όπως ο ίδιος έχει πει υποτίμησε και … κορόιδευε.

Ο 38χρονος που είχε δηλώσει αρνητής του κορωνοϊού, νοσηλεύτηκε στην κλινική COVID-19 του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Αγιος Ανδρέας» για αρκετές ημέρες δίνοντας τη δική του μάχη. Από την Τετάρτη επέστρεψε στο σπίτι του και ακολουθεί την αγωγή που του υπέδειξαν οι γιατροί.

Ο Πατρινός αρνητής που πήγε νοσοκομείο: "Κάθε Σάββατο μαζευόμασταν στο σπίτι με φίλους"

  • Στις 15 Μαρτίου ξεκίνησαν επισήμως οι εμβολιασμοί στο Mega εμβολιαστικό κέντρο της Πάτρας.

Η πρεμιέρα έγινε με 8 εμβολιαστικές γραμμές και αναμένεται την προσεχή Δευτέρα να προστεθούν άλλες 8. Για τη λειτουργία του κέντρου καθοριστική είναι η συμμετοχή του στρατού. Η στελέχωσή του σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό προέρχεται από το υγειονομικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων ενώ στη φύλαξή του θα συμβάλλει και το προσωπικό του Λιμεναρχείου Πατρών.

Στη σειρά για είσοδο στο mega εμβολιαστικό της Πάτρας - 400 εμβόλια σήμερα- ΦΩΤΟ

  • Στις 23 Απριλίου στο θάλαμο αρνητικής πίεσης κορωνοϊού της μαιευτικής του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» γεννήθηκε ένα κοριτσάκι.

Η μητέρα που ήταν θετική στον κορωνοϊό γέννησε το υγιέστατο παιδάκι της στον ειδικά διαμορφωμένο.

Πάτρα: Γεννητούρια στο θάλαμο αρνητικής πίεσης κορωνοϊού της μαιευτικής του «Αγ. Ανδρέα»

  • Στις 4 Ιουνίου μια παλιότερη τηλεοπτική συνέντευξη του Πατρινού νευροχειρουργού και διευθυντή στην νευρολογική κλινική του Νοσοκομείου Ρίου, Φώτη Τζωρτζίδη αναφορικά με την περιπέτεια που πέρασε με τον κορωνοϊό, έχει γίνει talk of the town τις τελευταίες ημέρες στην Πάτρα.

 Το φάρμακο για τον covid που έδωσε ο Χ . Γώγος στον Φ. Τζωρτζίδη- Πώς μια περσινή συνέντευξη έγινε θέμα συζήτησης

  • Στις 5 Ιουνίου εγκαινιάστηκε  η πρώτη ψυχιατρική κλινική για παιδιά και εφήβους στην νοτιοδυτική Ελλάδα, παρουσία σύσσωμης της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, του Υπουργού Βασίλη Κικίλια, του αναπληρωτή Υπουργού Βασίλη Κοντοζαμάνη και της Υφυπουργού αρμόδιας για θέματα Ψυχικής Υγείας Ζωής Ράπτη.

Η δημιουργία της μονάδας νοσηλείας, που έχει χαρακτηριστεί ως ένα σημαντικό έργο σχετικά με την ανάπτυξη δομών ψυχικής υγείας για παιδιά και εφήβους, χρηματοδοτήθηκε από την 6η Υγειονομική Περιφέρεια, ενώ με απόφαση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας εντάχθηκε στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».

Πάτρα: Εγκαινιάστηκε η παιδοψυχιατρική! Η μοναδική δομή στη νοτιοδυτική Ελλάδα

  • Στις 7 Ιουνίου μετά από  εισαγγελική παραγγελία προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου ζητήθηκε να ερευνηθεί άμεσα η υπόθεση της υψηλής θνητότητας στη ΜΕΘ κορωνοϊού του νοσοκομείου Αγρινίου με εποπτεία εισαγγελικού λειτουργού, σε επίπεδο διοικητικών και νοσοκομειακών παραγόντων αλλά και ιατρών

Ο λόγος ήταν να διαπιστωθεί αν ευσταθούσαν τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας περί θνητότητας που άγγιζε ακόμη και το 100%.

Eισαγγελική έρευνα για τη θνητότητα στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Αγρινίου

  •  Στις 19 Ιουνίου η 56χρονη Κωνσταντίνα Λυκάκη, έχασε την ζωή της μετά την δεύτερη δόση του εμβολίου Pfizer στο Νοσοκομείο Καλαβρύτων.  Η 56χρονη γυναίκα έκανε τη δεύτερη δόση με σκοπό να ταξιδέψει στην Κύπρο για να δει τον γιο της.

Η άτυχη 56χρονη, κατά την επίσκεψή της για την πρώτη δόση του εμβολίου  δεν είχε δηλώσει κανένα υποκείμενο νόσημα, ωστόσο, λίγη ώρα μετά τον εμβολιασμό της, ανέφερε ως αισθάνεται κάψιμο στο λαιμό της.

Η 56χρονη Κωνσταντίνα Λυκάκη, η γυναίκα που έχασε την ζωή της μετά την β' δόση του εμβολίου στα Καλάβρυτα

  • Στις 14 Ιουλίου Κλείνει η ΜΕΘ Covid στο Αγρίνιο που είχε 100% θνητότητα.

Αγρίνιο: Κλείνει η ΜΕΘ Covid που είχε 100% θνητότητα- Στην Πάτρα οι γιατροί

  • Στις 20 Αυγούστου ασθενής, που νόσησε από κορωνοϊό, μπήκε στην κλινική covid-19 του νοσοκομείου του Ρίου, χειροτέρευσε επικίνδυνα, διασωληνώθηκε και τελικά σώθηκε χάρη στην αγωγή και τη φροντίδα των γιατρών του νοσοκομείου, αμφισβήτησε πως έχει κορωνοϊό!

Πάτρα: Νόσησε, διασωληνώθηκε, οι γιατροί τον έσωσαν, αλλά αμφισβητεί πως είχε κορωνοϊό

  • Στις 21 Αυγούστου ένας Πατρινός Greek Traveller -όπως είναι και το όνομα του καναλιού του στο youtube- ο παιδίατρος Ηλίας Νικολάου συγκινεί καθώς προσφέρει τις ιατρικές του γνώσεις σε όσους το έχουν ανάγκη εντός και εκτός συνόρων. 

Ο Ηλίας Νικολάου, πρόσφατα έκανε ένα ταξίδι, που πολλοί θα ζήλευαν. Πήγε μέχρι την μακρινή Τανζανία όπου εξέτασε μικρά παιδιά που τον έχουν ανάγκη. Η αίσθηση της προσφοράς στον συνάνθρωπο, ο όρκος του Ιπποκράτη μα κυρίως η αγάπη για τα παιδιά, τον οδήγησε εκεί όπου υπάρχει μεγάλη ανάγκη, ωστόσο δεν υπάρχουν αρκετοί γιατροί. Στην Τανζανία, σε μία από τις φτωχότερες χώρες της Αφρικής έκανε εξετάσεις σε δεκάδες παιδιά ελέγχοντας την στοματική τους υγιεινή αλλά και το αναπνευστικό τους.

Ο πατρινός παιδίατρος που εξετάζει παιδιά στην Τανζανία - Δείτε το εντυπωσιακό ΒΙΝΤΕΟ

  •  Στις 25 Αυγούστου ρεπορτάζ του thebest.gr σχετικά με τη λειτουργία της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του νοσοκομείου Ρίου, προκαλεί την παρέμβαση του πρώην Διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής του Περιφερειακού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας, καθηγητή Γιώργου Χάχαλη

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ενώ είχαν παρέλθει έξι μήνες από τα εγκαίνια της κλινικής, ασθενείς σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση οδηγούνται στην Αθήνα ή στα Γιάννενα καθώς ενημερώνονται ότι η Καρδιοχειρουργική της Πάτρας, την οποία αναμέναμε χρόνια για να σώζει ζωές, χειρουργεί μόνο ανευρύσματα και δεν δέχεται ασθενείς όλες τις ημέρες!

Παρέμβαση Χάχαλη μετά το ρεπορτάζ του thebest.gr για την Καρδιοχειρουργική- Τι λέει για Χαροκόπο

 Στις 9 Σεπτεμβρίου εργαζόμενος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας μήνυσε το προσωπικό του νοσοκομείου όταν αποθεραπεύτηκε από τον κορωνοϊό.

Ο δικηγόρος του ασθενούς, , δήλωσε πως ο εντολέας του υποστηρίζει πως η κατάσταση της υγείας του είναι επιβαρυμμένη ως αποτέλεσμα όλων των λαθεμένων ενεργειών των οργάνων του νοσοκομείου. Ζήτησε µέσω εξωδίκου να του κοινοποιηθεί όλος ο ιατρικός φάκελος, για τις περαιτέρω νόμιμες ενέργειές του.

 Πάτρα: Εργαζόμενος στο ΠΓΝΠ ο 50χρονος που μήνυσε αυτούς που τον θεράπευσαν από τον covid- H ανακοίνωση Μπάκου

Στις 23 Σεπτεμβρίου η ΜΕΘ Παίδων του Νοσοκομείου του Ρίου, γεμίζει ζωγραφιές.

Εκεί, νοσηλεύεται ο 6χρονος Φώτης που τραυματίστηκε σοβαρά κατά την διάρκεια των αγώνων καρτ, στην Οι συμμαθητές του, στην Ά Δημοτικού,  μόλις έμαθαν ότι τραυματίστηκε ζωγράφισαν για εκείνον και του έστειλαν την αγάπη τους καθώς και τις ευχές τους, να  γίνει καλά και επιστρέψει κοντά τους. Ο διεθυντής της ΜΕΘ. Ανδρέας Ηλιάδης, μοιράστηκε την συγκινητική φωτογραφία κάνοντας μία ανάρτηση στο facebook. «Πάμε Φώτη μας...όλη η Ελλάδα μαζί σου. Οι συμμαθητές σου όλοι λένε... Πάμε Φώτη» έγραψε. 

Πάτρα: «Πάμε Φώτη»: Γέμισε ζωγραφιές η ΜΕΘ Παίδων- Η ανάρτηση Ηλιάδη

  • Στις 24 Σεπτεμβρίου ο 11χρονος Ανδρέας που τον περασμένο Απρίλιο χρειάστηκε να ταξιδέψει από την Πάτρα στην Ιταλία συνεχίζει με αισιοδοξία να δίνει τη μάχη για την υγεία του. Η ιστορία του μικρού έφερε τεράστιο κύμα συμπαράστασης από ανθρώπους που ήθελαν να βοηθήσουν έμπρακτα στο να γίνει αυτό το ταξίδι σωτηρίας.

Η Οδύσσεια του Ανδρέα ξεκίνησε το φθινόπωρο του 2020 μαζί με τη μάχη του για τη ζωή του που είναι σκληρή και τη δίνει με δύναμη και με χαμόγελο. Ακολούθησε ένας  τεράστιος αγώνας επιβίωσης που φαίνεται να κερδίζει ο μικρός μαθητής, μετά από επέμβαση στον εγκέφαλο  η οποία έγινε στην Πάτρα και εξαντλητικές χημειοθεραπείες, ενώ στη συνέχεια είχε μεταβεί σε Παιδοογκολογικό κέντρο στην Ιταλία για να υποβληθεί σε συνεδρίες ακτινοθεραπείας με πρωτόνια, μια μέθοδο που δυστυχώς δεν εφαρμόζεται στην Ελλάδα.

Η τιτάνια μάχη του μικρού Ανδρέα- Πώς είναι σήμερα η υγεία του 11χρονου που συγκίνησε την Πάτρα

Πάτρα: Ο μικρός Ανδρέας ταξιδεύει στην Ιταλία κι ελπίζει στο θαύμα!

  • Στις 30 Σεπτεμβρίου ο μικρός Φώτης που τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια αγώνων καρτ, στην Πάτρα, βγήκε νικητής και εξήλθε από τη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας

Ο γιατρός της ΜΕΘ Παίδων Ανδρέας Ηλιάδης μαζί με όλο το προσωπικό της Μονάδας του διοργάνωσαν μια μικρή τελετή - γιορτή για το παιδί στο οποίο έδωσαν έπαινο "για τη μεγάλη υπομονή και το θάρρος του κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Μονάδα" ενώ του χάρισαν και ένα παιχνίδι, που δεν ήταν άλλο από τον...Superman!

Πάτρα: Eπιστρέφει νικητής σπίτι του ο μικρός Φώτης, που τραυματίστηκε στα καρτ- ΦΩΤΟ & BINTEO

Πάτρα: Εξιτήριο για τον μικρό Φώτη από τη ΜΕΘ - Τι ρώτησε και τι δώρο ζήτησε- ΒΙΝΤΕΟ

  •  Την 1η Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Ινστιτούτου Κυτταρικών Θεραπειών «Δημήτρης Λόης» από το την  Πρυτανική Αρχή, το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών, την Παθολογική Κλινική του ΠΓΝΠ & το Choose Life,

Το εν λόγω νεοσύστατο ερευνητικό Ινστιτούτο Κυτταρικών Θεραπειών (ΙΚΘ) αποτελεί βασικό πυλώνα του έργου της φιλανθρωπικής οργάνωσης “Choose Life”, που ιδρύθηκε και χρηματοδοτήθηκε από την οικογένεια του Δημήτρη Λόη, ο οποίος έχασε τη ζωή του από καρκίνο του αίματος το 2017.

Το Ινστιτούτο, περιλαμβάνει ένα πλήρως λειτουργικό και αναγνωρισμένο Κέντρο Δοτών Μυελού των Οστών (CBMDP – “Save a Life”, www.xarisezoi.gr) καθώς και GMP εργαστήρια (Clean room B, C, D) για κλινική παραγωγή κυτταρικών θεραπειών και «Φαρμάκων Προηγμένων Θεραπειών» (ATMP) και συνεργάζεται με την Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών.

Στο Ινστιτούτο Κυτταρικών Θεραπειών "Δημήτρης Λόης", ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης

Πάτρα: Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Ινστιτούτου Κυτταρικών Θεραπειών «Δημήτρης Λόης»

  •   Στις 20 Οκτωβρίου εγκαινιάζεται το νέο Κέντρο  Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας στην οδό Αρακύνθου και Βερμίου.

Το Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας θα φιλοξενεί τον Σύλλογο για την εκπαίδευση, επαγγελματική κατάρτιση και αποκατάσταση ατόμων με νοητική υστέρηση «Οι Μαχητές».

Πάτρα: Έτοιμο το νέο κτίριο των «Μαχητών»! ΦΩΤΟ

  • Την 1η Νοεμβρίου ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων Ανδρέας Ηλιάδης αποχαιρετά με μία συγκινητική ανάρτηση τον 16χρονο Ντίνο από το Μεσολόγγι .

Το παιδί χάρισε ζωή σε άλλους ανθρώπους δωρίζοντας τα όργανα του. «ο Ντίνος μας σήμερα ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα» είχε γράψει ο κ. Ηλιάδης.

Το συγκινητικό μήνυμα Ηλιάδη για τον 16χρονο που έσβησε στο Ρίο: Ο Ντίνος μας σήμερα ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα...

  • Στις  13 Νοεμβρίου συγκροτήθηκε νέο διοικητικό συμβούλιο στο Σύλλογο Άλμα Ζωής Αχαΐας.

Μετά τον θάνατο της Προέδρου Λιολιών Κολυπέρα. Πρόεδρος ανέλαβε η Αγγελική Στεφανάκη.

H Αγγελική Στεφανάκη Πρόεδρος του Συλλόγου Άλμα Ζωής Αχαΐας

  • Την 1η Δεκεμβρίου η Πατρινή Καθηγήτρια Ψυχιατρικής Μένη Μαλλιώρη, εκλέγεται ξανά ως εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου για τα Ναρκωτικά και την Τοξικομανία.

Η Ομότιμη Καθηγήτρια Ψυχιατρικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών-ΕΚΠΑ Μένη Μαλλιώρη, πρώην Ευρωβουλευτής και πρώην πρόεδρος του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), αναδείχθηκε για δεύτερη συνεχή τριετή θητεία, στη θέση της εκπροσώπου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Κέντρου Παρακολούθησης για τα Ναρκωτικά και την Τοξικομανία που εδρεύει στην Λισαβώνα.

Η Πατρινή καθηγήτρια Μένη Μαλλιώρη και πάλι εκπρόσωπος στο Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο για τα Ναρκωτικά και την Τοξικομανία 

  •  Στις 3 Δεκεμβρίου ένα βρέφος δύο μηνών από το Αγρίνιο αποδεικνύεται μαχητής καθώς  ξεπέρασε τον κορωνοϊό μετά από πολυήμερη νοσηλεία στο Νοσοκομείο του Ρίου.

 Ο μικρός Νεκτάριος που παρέμεινε διασωληνομένος για μερικές ημέρες στη ΜΕΘ, κατάφερε να βγει νικητής και σήμερα αναχώρησε για το σπίτι του. Μάλιστα, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του, το βρέφος αεροβαπτίστηκε παίρνοντας το όνομα Νεκτάριος.

Κορωνοϊός: Γιορτή για τον Νεκτάριο, τον νικητή της ζωής, που γυρίζει σπίτι του - ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Retrospective 2021