Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Δεν φοβόμαστε» λέει η Ά. Μαστοράκου μετά την αναφορά στον Εισαγγελέα- Δεκάδες οι επιθέσεις σε γιατρούς στην Πάτρα

«Δεν φοβόμαστε» λέει η Ά. Μαστοράκου μετ...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

"Ο κατήφορος πρέπει να σταματήσει"

«Δεν φοβόμαστε» ήταν οι πρώτες λέξεις της προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Άννας Μαστοράκου, αμέσως μετά την κατάθεση εγγράφου έκθεσης παραπόνων στον εισαγγελέα από τον δικηγόρο της. Όπως αναφέρει στο thebest. gr πρόκειται για μια γωνστοποίηση του συμβάντος που θα καταγραφεί από τον Εισαγγελέα και θα δοθεί εντολή στη αστυνομία, ώστε να πάει τόσο η ίδια να καταθέσει όσο και ο επικεφαλής της ομάδας, ο οποίος δημιούργησε το λεκτικό επεισόδιο και τον προπηλακισμό.

«Ατομικά δεν θα καταθέσω μηνυτήρια αναφορά, υπάρχει όμως ένα σκέλος που αφορά το θεσμικό όργανο, δηλαδή τον Ιατρικό Σύλλογο Πατρών, που έχουμε συνεδρίαση σήμερα το βράδυ και θα αποφασίσουμε γενικά τις νομικές διαδικασίες που θα ακολουθήσουμε».

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο η κ. Μαστοράκου βρέθηκε σε μία ημερίδα που διοργανώθηκε από κοινού από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Ιατρικό Συλλόγου Πατρών σχετικά με τα εμβόλια κατά της νόσου Covid. Κατά τη διάρκεια της ημερίδας ένας υπάλληλος του ξενοδοχείου την ειδοποίησε ότι την περιμένουν στην είσοδο αντιεμβολιαστές προκειμένου να της επιδώσουν ψήφισμα. Η κ. Μαστοράκου κατέβηκε μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Χαράλαμπο Μπονάνο στην είσοδο, όπου αντίκρισαν 15 με 20 άτομα. Όπως δήλωσε η ίδια, η ομάδα των αντιεμβολιαστών περίμενε εκείνη. «Ήθελαν να μου επιδώσουν ένα ψήφισμα, ότι τα εμβόλια είναι δηλητήρια. Τους είπα ότι αρμοδίως θα το στείλουν στον Ιατρικό Σύλλογο. Ζήτησα να με αφήσουν να περάσω, με κράτησαν από το μανίκι και ο ψυχίατρος με είπε δολοφόνο και ότι δηλητηριάζω τα παιδιά τους. Η συμπεριφορά τους έδειχνε ότι έτσι βλέπουν όλους τους γιατρούς, ότι δολοφονούν τους πολίτες» ανέφερε.

Συμπαράσταση από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο

Σε ό,τι αφορά στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, η Άννα Μαστοράκου, ανέφερε ότι έχει επικοινωνήσει μαζί της ο πρόεδρος Αθανάσιος Εξαδάκτυλος για να εκφράσει την συμπαράσταση του και να την ενημερώσει ότι  σε οποιαδήποτε νομική ενέργεια θα είναι στο πλευρό της. Από κει και πέρα, ανάλογα με την εξέλιξη της υπόθεσης και το πως θα προχωρήσει η διαδικασία, θα τοποθετηθεί επίσημα και ο ΠΙΣ.

«Δεν φοβόμαστε αλλά ο κατήφορος αυτός πρέπει να σταματήσει»

Δυο ημέρες μετά το συμβάν και με μια πιο ψύχραιμη ματιά, ο Άννα Μαστοράκου μιλώντας το thebest.gr, κάνει σαφές ότι οι γιατροί είναι υποχρεωμένοι να παραμείνουν προσηλωμένοι στο στόχο τους. Συγκεκριμένα, τονίζει: «Είμαστε υποχρεωμένοι να παραμείνουμε στο στόχο μας, είμαστε γιατροί, υπηρετούμε τον  όρκο του Ιπποκράτη. Προσπαθούμε όλοι οι γιατροί της χώρας για την υγεία των ασθενών και εννοείται ότι δεν επιζητούμε την βλάβη της υγείας τους. Πρέπει να παραμείνουμε δυνατοί γιατί προφανώς ο στόχος αυτών των ομάδων είναι να κλονίσουν τη διαδικασία. Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί, θα είμαστε ακόμα πιο δυνατοί σε αυτό που κάνουμε». Και συνεχίζει: «Αυτή τη στιγμή, είμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο της πανδημίας και πρέπει οπωσδήποτε να βοηθήσουμε τους πολίτες να καταλάβουν ποια είναι η λύση του προβλήματος και η λύση είναι ο εμβολιασμός. Επομένως, παραμένουμε, δεν φοβόμαστε, πρέπει όμως να υπάρξει μια νομική διαδικασία ώστε να σταματήσει αυτός ο κατήφορος».

Παρόμοια συμβάντα στην ιατρική κοινότητα

Από όσα είπε η κ. Μαστοράκου, δεν είναι το πρώτο συμβάν στην ιατρική κοινότητα και όπως χαρακτηριστικά είπε, μέσα στο Σαββατοκύριακο ο Ιατρικός Σύλλογος Πάτρας δέχθηκε παρόμοιες αναφορές, όπου οι γιατροί κατέθεσαν ότι βιώνουν παρόμοια εικόνα και στα νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας και στα ιατρεία. «Πολλές φορές υπάρχουν λεκτικές επιθέσεις εναντίον γιατρών και ειδικά στα νοσοκομεία, όταν ανακοινώνει ο γιατρός ότι υπάρχει νόσος covid σε κάποιον ασθενή ή σε συγγενικό πρόσωπο, αυτοί οι άνθρωποι αρνούνται την ύπαρξη του ιού και αναστατώνουν το χώρο λέγοντας στους ιατρούς ότι «λέτε ψέματα», ότι «είσαστε δολοφόνοι» και ότι δεν δέχονται τίποτα» αναφέρει η Άννα Μαστοράκου.

«Υπάρχουν τέτοιες καταστάσεις που βιώνουν οι συνάδελφοι και αυτό είναι που πρέπει να μείνει στο τέλος της ημέρας, ότι δεν ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό είναι ένα καθημερινό φαινόμενο, το οποίο θα πρέπει εμείς ως Ιατρικοί Σύλλογοι να μεριμνήσουμε ώστε αυτοί οι συνάδελφοι να είναι προστατευμένοι και να καταλάβουν οι άνθρωποι που δημιουργούν τέτοια επεισόδια ότι δεν επιτρέπεται να δημιουργούν αναστάτωση στο χώρο της υγείας, ειδικά στα νοσοκομεία που υπάρχουν και άλλοι ασθενής, δεν επιτρέπεται. Μπορούν να έχουν την άποψή τους αλλά λεκτικές επιθέσεις δεν θα δεχτούμε εναντίον γιατρών και υγειονομικών» τόνισε κλείνοντας.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις