Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στην Dimand το ΜΙΝΙΟΝ με περισσότερα από 25 εκατομμύρια ευρώ

Στην Dimand το ΜΙΝΙΟΝ με περισσότερα από...

Με επικεφαλής τον Πατρινό Δημήτρη Ανδριόπουλο

Τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία για την πώληση του θρυλικού ακινήτου επί της λεωφόρου Πατησίων το οποίο έχει ενταχθεί στο σχέδιο εξυγίανσης της Folli Follie και παραμένει σε αχρησία τα τελευταία χρόνια.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η εταιρεία ανάπτυξης με επικεφαλής τον κ. Δημήτρη Ανδριόπουλο υπέβαλε την υψηλότερη προσφορά για την απόκτηση του μεγαλύτερου τμήματος του ακινήτου που ανήκει στη Folli Follie, περί τα 16.000 τ.μ..

Από χθες Δευτέρα, «τρέχουν» οι διαδικασίες για την ανάδειξη του πλειοδότη με το διοικητικό συμβούλιο της Folli Follie και την ενημέρωση των ομολογιούχων πιστωτών.

 Το μεγαλύτερο μέρος του τιμήματος αναμένεται να καταβληθεί έως το τέλος του έτους και όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει η αγορά το τίμημα που πέτυχε η διοίκηση της Folli Follie κρίνεται παραπάνω από ικανοποιητικό, δείγμα και του ενδιαφέροντος των επενδυτών.

Η εικόνα της εγκατάλειψης είναι εμφανής για το κτίριο που έγινε σήμα κατατεθέν της Αθήνας και αγαπημένος προορισμός των κατοίκων και των επισκεπτών της τον περασμένο αιώνα και πήρε το όνομά του από το πρώτο περίπτερο που ίδρυσε τη δεκαετία του ’30 με έναν συνέταιρό του ο Γιάννης Γεωργακάς.

 Το ξεκίνημα του «Μινιόν» έγινε ουσιαστικά μεταπολεμικά, ενώ τη δεκαετία του ’70 το πολυκατάστημα, που ήταν μάλιστα το πρώτο που χρησιμοποίησε εσωτερικές κυλιόμενες σκάλες, έφτασε να είναι το ενδέκατο μεγαλύτερο στο είδος του στην Ευρώπη, με ετήσιο τζίρο 1 δισ. δραχμές, νούμερο αστρονομικό για την εποχή.

 Η τεράστια καταστροφή με την πυρκαγιά του 1980 ήταν ένα μεγάλο ορόσημο που σηματοδότησε την αρχή του τέλους για το δημιούργημα του Γιάννη Γεωργακά και, έστω κι αν το νέο «Μινιόν» αναγεννήθηκε κυριολεκτικά από τις στάχτες του, ουδέποτε κατάφερε να ανακτήσει την παλιά του λάμψη, χάνοντας το τρένο των εξελίξεων στο εγχώριο λιανεμπόριο, αντιμετωπίζοντας ουκ ολίγα προβλήματα ρευστότητας και έχοντας τελικά τον χαρακτηρισμό της «προβληματικής επιχείρησης».

Το οριστικό λουκέτο μπήκε το 1998, με την τελευταία ιδιοκτήτρια, τη Folli Follie, να έχει επεξεργαστεί κατά το παρελθόν, μέχρι και τις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, διάφορα σενάρια αξιοποίησης την περίοδο των παχειών αγελάδων για την ίδια.

newmoney.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις