Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Συνεχίζει την επέλασή του ο «Μπάλλος»: Πού θα «χτυπήσει» το Σάββατο

Συνεχίζει την επέλασή του ο «Μπάλλος»: Π...

Πλημμύρες και προβλήματα σε όλη τη χώρα - Επελαύνει για 3η νύχτα η κακοκαιρία

Συνεχίζεται η επέλαση της κακοκαιρίας «Μπάλλος», που προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές τις προηγούμενες ώρες, κυκλοφοριακό χάος, πλημμύρες και διακοπές ρεύματος σε αρκετές περιοχές της χώρας. Τα προβλήματα παραμένουν, ενώ οι σφοδρές βροχοπτώσεις εξακολουθούν να δημιουργούν δυσκολίες.

Και αυτό διότι τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα με τις αρχές, εξαιτίας της κακοκαιρίας, να βρίσκονται σε επιφυλακή. Από την έντονη βροχόπτωση υπάρχει κίνδυνος για πλημμύρες όπως συνέβη και τις προηγούμενες ημέρες.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Mega Γιάννη Καλλιάνο τις επόμενες ώρες αναμένονται βροχές και ισχυρές καταιγίδες. Οι περιοχές που βρίσκονται στο επίκεντρο είναι τα κεντρικά και νότια Επτάνησα, η κεντρική Μακεδονία, η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, τα νησιά του ΒΑ Αιγαίου (από τη Σάμο και βορειότερα) και η δυτική Πελοπόννησος.

Από τη Θεσσαλονίκη και ανατολικότερα μέχρι και τον Έβρο αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες και υπάρχει η πιθανότητα για πλημμυρικά φαινόμενα. Στο «μάτι» της κακοκαιρίας βρίσκεται και η Χαλκιδική όπου αναμένεται επιδείνωση του καιρού. Οι νομοί Σερρών, Δράμας, Ξάνθης, Καβάλας Ροδόπης Εβρου θα δοκιμαστούν από τις καιρικές συνθήκες.

Είναι, ακόμη, σημαντικό να επισημανθεί ότι σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, σε πολλές περιοχές της Αττικής το τελευταίο διήμερο έπεσαν πάνω από 170 χιλιοστά βροχής. Μάλιστα, από τις πιο βαριά "χτυπημένες" περιοχές, ήταν η Αμαλιάδα και ο Πύργος Ηλείας.

 

Πάνω από 200 κλήσεις έλαβε από το πρωί η Πυροσβεστική

Μετά την εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων και κατά τόπους ισχυρών ανέμων στις Περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας, από τις 07:00 έως τις 18:00, της Παρασκευής, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε συνολικά 247 κλήσεις.

Η Περιφέρεια Αττικής έχει δεχθεί 217 κλήσεις, που αφορούν, κυρίως, περιοχές του λεκανοπεδίου, ως κάτωθι:

  • 159 για αντλήσεις υδάτων
  • 55 για κοπές δέντρων
  • 3 για αφαιρέσεις αντικειμένων

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις