Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο "Μπάλλος χορεύει" την Αττική: Δρόμοι «ποτάμια», διακοπή ρεύματος, απεγκλωβισμοί και πλημμύρες

Ο "Μπάλλος χορεύει" την Αττική...

Βούλιαξε η Νέα Σμύρνη – ΙΧ το ένα πάνω στο άλλο – Πλημμύρισε γυμναστήριο

Στο έλεος της κακοκαιρίας «Μπάλλος» τις τελευταίες ώρες η Αττική, με τη βροχή να πέφτει ασταμάτητα και να δημιουργεί πολλά προβλήματα: από δρόμους που έγιναν ποτάμια (όπως η… πολύπαθη Πειραιώς) έως διακοπές ρεύματος και απεγκλωβισμούς πολιτών. Προβλήματα υπάρχουν και στις επικοινωνίες, με το σήμα στα κινητά να κάνει… νερά.

Κλειστά και επίσημα θα μείνουν αύριο στην Αττική τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλη την Αττική. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Π. Αττικής: “Η διακοπή της λειτουργίας τους αποφασίστηκε για προληπτικούς λόγους ασφάλειας των μαθητών και εξαιτίας των δυσκολιών μετακίνησης που πιθανόν προκύψουν εξαιτίας της κακοκαιρίας. Η Περιφέρεια Αττικής συνιστά σε όλους τους πολίτες να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις τις ώρες που είναι έντονα τα καιρικά φαινόμενα και να ακολουθούν τις οδηγίες προστασίας”, προστίθεται στην ανακοίνωση

 

Νέα Φιλαδέλφεια: Έκαναν «γέφυρα» από θρανία για να βγουν από πλημμυρισμένες τάξεις- BINTEO

Τμήμα των οδών Σκυλίτση και Τζαβέλλα, από το ύψος της παραλιακής λεωφόρου, στο ρεύμα προς Πειραιά, έκλεισε, πριν από λίγο, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, λόγω μεγάλης συσσώρευσης νερού.

Παράλληλα, με νεότερη ενημέρωση της ΕΛΑΣ, για τον ίδιο λόγο, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Ολυμπιονικών, στα Γλυκά Νερά και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την Λαυρίου έως την Σπάτων.

Χαρακτηριστικό των προβλημάτων που προκαλεί η κακοκαιρία στην Αττική η παράκληση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις! Νωρίτερα είχε σταλεί και μήνυμα από το 112.

«Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απευθύνει έκκληση προς του πολίτες, οι οποίοι κινούνται στην Αττική και σε περιοχές που πλήττονται από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις», αναφέρεται σε ανακοίνωση!

Έως τις 14:00 το μεσημέρι, η Πυροσβεστική είχε δεχτεί 135 κλήσεις για απάντληση υδάτων από σπίτια και υπόγεια που πλημμύρισαν, άλλες οκτώ για κοπές δέντρων που έπεσαν και 12 για απεγκλωβισμό πολιτών από ασανσέρ, που «έμειναν» εξαιτίας διακοπών ρεύματος.

Οι περιοχές όπου εντοπίζονται τα περισσότερα προβλήματα είναι Νέα Φιλαδέλφεια, Κάτω Πατήσια, Περιστέρι, Μοσχάτο, Φιλαδέλφεια, Άγιοι Ανάργυροι, Καματερό, Μεταμόρφωση, Γαλάτσι, Νέα Ιωνία και Κηφισιά.

Διακοπή ρεύματος υπήρξε στο Παγκράτι και το κέντρο της Αθήνας, στην περιοχή της Κουμουνδούρου. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ΠοΤο Κέντρο της Πυροσβεστικής έχει λάβει μέχρι στιγμής 251 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένα υπόγεια σε όλο το λεκανοπέδιο, 8 για κοπές δέντρων και 9 για απομάκρυνση ατόμων που είχαν παγιδευτεί μέσα στα αυτοκίνητά τους. Οι παροχές για βοήθεια ήταν σε Γλυφάδα, Νέα Σμύρνη, Μοσχάτο, Νέα Φιλαδέλφεια και Νέα Χαλκηδόνα.

 

Προβλήματα στα δρομολόγια του ΤΡΑΜ και του ΗΣΑΠ λόγω της κακοκαιρίας

Συνεχίζονται τα προβλήματα στην κυκλοφορία του Τραμ, λόγω της κακοκαιρίας και αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της ΣΤΑΣΥ, διεξάγονται τα εξής δρομολόγια:

   Πικροδάφνη - Κασομούλη

   Τροκαντερό - Κασομούλη

   Τροκαντερό - Πικροδάφνη

   Υπενθυμίζεται πως στον ΗΣΑΠ (γραμμή 1 Μετρό), η κυκλοφορία εξακολουθεί να διεξάγεται μεταξύ των σταθμών «Ταύρος - Πειραιάς» και «Ομόνοια - Κηφισιά» λόγω συσσώρευσης υδάτων.

Με πληρφοορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και newsit

Χαμοστέρνας

Χαμοστέρνας

Χαμοστέρνας

Χαμοστέρνας

Δήμος Διονύσου

Δήμος Διονύσου

Νέα Σμύρνη

Νέα Σμύρνη

Νέα Σμύρνη

Νέα Σμύρνη

Νέα Σμύρνη

Νέα Σμύρνη

Νέα Σμύρνη

Νέα Σμύρνη

Όπως θα δείτε στα βίντεο από την περιοχή της Νέας Σμύρνης, η περιοχή έχει στην κυριολεξία βουλιάξει από τα νερά. Στον συγκεκριμένο δρόμο όπου γίνονταν έργα, το χώμα έφραξε τα φρεάτια με αποτέλεσμα ένα γυμναστήριο να μετατραπεί σε κολυμβητήριο και 9 αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα νερά και έπεσαν το ένα πάνω στο άλλο!

φωτο eurokinissi

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις