Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

TRAVEL

/

Κρέστενα: το κρυμμένο μυστικό της Ηλείας

Κρέστενα: το κρυμμένο μυστικό της Ηλείας

Ιδανικό σημείο για φθινοπωρινές αποδράσεις στην ορεινή Ηλεία αλλά και ένας πλούσιος γαστρονομικός προορισμός

Είναι μια μικρή γοητευτική κωμόπολη, δορυφόρος της Αρχαίας Ολυμπίας, μια ανάσα από τη θάλασσα και μ’ ένα νεύρο γαστρονομικής ανάπτυξης που ξαφνιάζει.

Είναι η υπέροχη Κρέστενα, που τα τελευταία χρόνια ερχόμαστε και ξαναερχόμαστε, και όλο μας στρώνει το τραπέζι με καινούρια προϊόντα, απαστράπτοντα μαγαζιά, πρωτότυπες ιδέες. Ιδανικό σημείο για φθινοπωρινές αποδράσεις στην ορεινή Ηλεία, στην Αρχαία Ολυμπία, στο Ναό του Επικούρειου Απόλλωνα, στη λίμνη του Καϊάφα και στο θαλάσσιο μέτωπο της δυτικής Πελοποννήσου, μας αποκαλύπτει διαρκώς καινούρια δεδομένα και έχει μπει για τα καλά στην ατζέντα μας.

Εν αρχή ην το όνομα
 
Κρέστενα, το σπάνιο όνομα προέρχεται κατά μία εκδοχή από το λατινικό «Chrestena» ή «Christina», όνομα πριγκίπισσας κατά τη διάρκεια της Βενετοκρατίας ή κόρης ενός τοπικού άρχοντα. Μία δεύτερη εκδοχή, κάπως πιο πεζή, λέει ότι η Κρέστενα ήταν η γυναίκα του τοπικού άρχοντα Κρέστου (κατά το Γιώργαινα, Κώσταινα κτλ). Σε κάθε περίπτωση το όνομα είναι θηλυκό και οι ντόπιοι λένε πάντα «η Κρέστενα».

Κατά δεύτερο, το σημείο
Το σημείο είναι ειδυλλιακό. Η Κρέστενα φωλιάζει σε μια καταπράσινη κόγχη, στο δρόμο προς την Αρχαία Ολυμπία. Δάση από έλατα και βελανιδιές, λυγερόκορμα κυπαρίσσια, ελαιώνες που στραφταλίζουν κάτω από τον ήλιο, γοητευτικά αμπελάκια πάνω σε ήπιους λόφους, διαμορφώνουν το τοπίο της. Ταυτόχρονα απέχει μόλις δέκα λεπτά από το μαγικό θαλάσσιο μέτωπο της Ηλείας και την μυστηριακή λίμνη του Καϊάφα με τα νοσταλγικά της κτήρια. Τόσο η λίμνη, όσο και η τεράστια αμμουδερή παραλία είναι ιδανικοί τόποι για φθινοπωρινούς περιπάτους με το ηλιοβασίλεμα να σβήνει μέσα στη θάλασσα, ενώ διαγράφονται κατακόκκινα οι γραμμές της Ζακύνθου και των Στροφάδων.

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life