Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

TRAVEL

/

Ζαχλωρού: Το χωριό με τη μοναδική διαδρομή στην Ελλάδα

Ζαχλωρού: Το χωριό με τη μοναδική διαδρο...

Η φημισμένη Ζαχλωρού και ο γραφικός Οδοντωτός

Ορεινά, πεδινά και παραθαλάσσια. Τα χωριά της Ελλάδας έχουν το καθένα τη δική του ομορφιά και σε ταξιδεύουν πολλές φορές σε μια άλλη εποχή.

Επιπλέον, κάποια από τα χωριά της Ελλάδας ξεχωρίζουν λόγω της ομορφιάς τους καθώς βρίσκονται μέσα στη φύση. Δάση, βουνά, ποτάμια και φαράγγια συνθέτουν σκηνικά που νομίζεις ότι βγήκαν μέσα από σελίδες κάποιου παραμυθιού.

Πολλά από αυτά βρίσκονται φυσικά στην Πελοπόννησο και για ένα από αυτά θα σου μιλήσουμε σήμερα. Ο λόγος για την καθόλου άδικα φημισμένη Ζαχλωρού.

Η Ζαχλωρού είναι ένα όμορφο και ορεινό χωριό του δήμου Καλαβρύτων στην Πελοπόννησο. Ξεχωρίζει για τη φύση μέσα στην οποία είναι χωμένο. Στην πραγματικότητα η Ζαχλωρού είναι ένα χωριό κρυμμένο στα βάθη του φαραγγιού του Βουραϊκού.

 

 

Ένα πανέμορφο φαράγγι το οποίο πήρε το όνομά του από το ποτάμι που το διασχίζει. Μπορεί να έχεις ακούσει να το αποκαλούν επίσης και φαράγγι του Οδοντωτού, από το όνομα του τρένου που κάνει την ίδια διαδρομή.

Και ποιος δεν γνωρίζει το τρένο και δε θα ήθελε να κάνει μια βόλτα κάποια στιγμή με αυτό στην ξεχωριστή διαδρομή του. Ένα ταξίδι που ιδανικό είναι αν συνδυαστεί με μία διήμερη απόδραση αλλά είναι απολαυστική και η μονοήμερη εκδρομή.

Ο οδοντωτός είναι σίγουρα μια από τις εμπειρίες που πρέπει να βιώσεις αν βρεθείς στα Καλάβρυτα ή και συγκεκριμένα στην Ζαχλωρού. Μεγάλη γραφικότητα προσφέρει και η αρχιτεκτονική του χωριού. Είναι τα κόκκινα κεραμίδια του που ξεπροβάλλουν σε φουντωτά πλατάνια και καρυδιές αλλά και γενικά οι ήχοι της φύσης. Και το σύνολο ολοκληρώνει το σκηνικό με τα επιβλητικά βράχια του φαραγγιού τα οποία υψώνονται γύρω από το χωριό, δημιουργώντας την αίσθηση ενός φυσικού καταφυγίου.

 

Η Ζαχλωρού είναι ένα χωριό μέσα σε ένα φαράγγι αλλά η φήμη του ξεπερνάει τα όρια της Πελοποννήσου. Και θα καταλάβεις την εξήγηση μόλις βρεθείς εκεί έστω και για μερικές μέρες. Στα συν είναι, επίσης, η φιλοξενία των κατοίκων, τα πολύ προσεγμένα καταλύματα και το καλό φαγητό που θα βρεις εκεί. Βάλε το ορεινό αυτό χωριό στη λίστα σου για επόμενες εξορμήσεις…

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life