Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Αγρυπνία στην Ευαγγελίστρια και στην Αγ. Μαρίνα Μακρυγιάννη για την Παναγία την Γοργοεπήκοο

Πάτρα: Αγρυπνία στην Ευαγγελίστρια και σ...

Στην αγρυπνία στον Ιερό Ναό της Αγ. Μαρίνας θα προεξάρχει ο Πρωτοσύγκελος, π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος

Η Παναγία η Γοργοεπήκοος τιμάται και γιορτάζει την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου 2021 και η ονομασία αυτή, της έχει δοθεί με την έννοια ότι η Υπεραγία Θεοτόκος βοηθάει και σώζει γρήγορα όσους με βαθιά πίστη και ευλάβεια καταφεύγουν σε αυτή και επικαλούνται την βοήθεια της.

Στην Πάτρα απ’ όσο είδαμε την Πέμπτη 30/9 στις 20.30 θα ψαλεί ιερά αγρυπνία στον Μητροπολιτικό ιερό ναό Ευαγγελιστρίας στην οδό Μαιζώνος έως περίπου μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα.

Επίσης ιερά αγρυπνία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας στη συνοικία Μακρυγιάννη, όπου και φυλάσσεται αντίγραφο της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας της Γοργουπηκόου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, την Πέμπτη 30/9 το βράδυ έως περίπου τη 1 μετά τα μεσάνυχτα θα τελεστεί ιερά αγρυπνία όπου θα προεξάρχει και θα μιλήσει ο πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως, αρχιμανδρίτης Αρτέμιος Αργυρόπουλος. Ανήμερα την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου 2021 στις 17.30 το απόγευμα θα τελεστεί ιερά παράκληση καθώς και το μυστήριο του ιερού ευχελαίου.

Να προσθέσουμε πως η ομώνυμη εικόνα της Παναγίας Γοργοεπήκοου βρίσκεται στην Ιερά Μονή Δοχειαρίου στο Άγιο Όρος από το έτος 1646.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις