Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Τιμήθηκε την Κυριακή η Ημέρα Εθνικής Μνήμης των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Πάτρα: Τιμήθηκε την Κυριακή η Ημέρα Εθνι...

Στον Προσφυγικό συνοικισμό, στο Γηροκομειό -Την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος

Με Θεία δοξολογία και επιμνημόσυνη δέηση στον  προσφυγικό συνοικισμό, στην Ιερά Μονή  Γηροκομείου  τιμήθηκε η μνήμη των θυμάτων της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό κράτος, την περασμένη Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021 στην Πάτρα.

Οι γυναίκες της Σμύρνης των αγροτικών προσφυγικών συνοικισμών των περιοχών Γηροκομείου και Ρίου συμμετείχαν στις εκδηλώσεις στέλνοντας το δικό τους μήνυμα, ότι δεν ξεχνούν και δε θα ξεχάσουν τους προγόνους τους, τις αθώες ψυχές που χάθηκαν εκείνη την εποχή.

Στις επετειακές εκδηλώσεις, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος ενώ παραβρέθηκαν ακόμη εκ μέρους του Δήμου Πατρέων, ο Αντιδήμαρχος, Νίκος Ασπράγκαθος, ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Νίκος Παπαθεοδώρου, ο εκπρόσωπος  των ενόπλων Δυνάμεων κ. Αλεξίου, η εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Σωματείων Ελλάδας Κωνσταντίνα Παπάκου, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γηροκομείου, Μαρία Δεληγιάννη και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ρίου, Νίκος Κορωναίος. 

Την εκδήλωση πλαισίωναν τα Δ.Σ των Πολιτιστικών Συλλόγων καθώς και κάτοικοι των παραπάνω περιοχών.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις