Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BODY & SOUL

/

Network Spinal: Η τεχνική του Δρ. Δημήτρη Σκούρα, που αναβαθμίζει τον οργανισμό & απαλλάσσει από χρόνιους πόνους

Network Spinal: Η τεχνική του Δρ. Δημήτρ...

Network Spinal: Η «yoga του νευρικού συστήματος»

Πόση σημασία δίνετε στο νευρικό σας σύστημα; Ίσως όχι πολλή μέσα σε μια απαιτητική και στρεσογόνα για τους περισσότερους, καθημερινότητα. Παρά το γεγονός ότι η καλή ή κακή λειτουργία του νευρικού συστήματος έχει επιπτώσεις σωματικές και ψυχολογικές, πολλές φορές δεν αντιλαμβανόμαστε ότι προέρχονται από αυτό. Σύμφωνα άλλωστε με τη θεραπεία της χειροπρακτικής, η καλή υγεία εξαρτάται από τη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος.

Πόνοι στη μέση, στον αυχένα, στην ωμοπλάτη ταλαιπωρούν όλο και περισσότερους, και είναι ένα τρόπος που το σώμα «φωνάζει» για βοήθεια. Τι θα λέγατε για μια «yoga του νευρικού συστήματος», η οποία με ανώδυνο τρόπο θα σας εισάγει στο μονοπάτι της θεραπείας; Kαι μάλιστα  της θεραπείας του αίτιου του προβλήματος κι όχι απλά του συμπτώματος.

CHIROPRACTIC PATRAS

Σε έναν καλαίσθητο χώρο, «ντυμένο» με αρμονία και θετική ενέργεια, ο  Δρ. Δημήτρης Σκούρας ανοίγει την πόρτα στη βελτίωση της ποιότητας ζωής συνολικά και στη λύση χρόνιων προβλημάτων υγείας, μέσω μιας καινοτόμας τεχνικής της χειροπρακτικής, η οποία ενσωματώνει τις χειροπρακτικές αρχές και τη μελέτη της κβαντικής φυσικής. Πρόκειται για την τεχνική Network Spinal (NS/NSA).

Με κινήσεις στοχευμένες, απαλές, χωρίς πίεση, στρίψιμο, τράβηγμα ή μηχανική ανάταξη -όπως συμβαίνει στην κλασική χειροπρακτική- επεμβαίνει στα  σημεία του σώματος που έχουν ανάγκη και εμφανίζουν χρόνιους πόνους, ώστε το νευρικό σύστημα να ξεπεράσει τους περιορισμούς του, όπως μας περιγράφει ο ίδιος.

Η απαλλαγή από το "μάγκωμα" ή το "μπλοκάρισμα", γίνεται χωρίς πόνο, με άσκηση ελαφριάς πίεσης στο σώμα, γεγονός που γίνεται αντιληπτό από τις πρώτες κιόλας κινήσεις. Πώς θα σας φαινόταν για παράδειγμα  με κινήσεις ανώδυνες να «ξεκλειδώσετε» τα σημεία του σώματος που έχουν δεχθεί πίεση και έχουν «πιαστεί» ή να επαναφέρετε τη βαθιά και σωστή αναπνοή σας;

Όπως μας εξήγησε ο κ. Δρ. Δημήτρης Σκούρας, η τεχνική NS/NSA  που εφαρμόζεται στο κέντρο "Chiropractic Patras", κατατάσσεται στην κατηγορία «Tonal chiropractic». Αποτελεί μία ιδιαίτερη τεχνική της χειροπρακτικής που ενσωματώνει τις χειροπρακτικές αρχές και τη μελέτη της κβαντικής φυσικής, η οποία δηλώνει ότι όλη η φυσική ύλη αποτελείται από μικρότερα σωματίδια. Αυτά τα μικρότερα σωματίδια (υποατομικά σωματίδια) εκπέμπουν μια δόνηση ή τόνο που μπορεί να επηρεάσει τη φυσική ύλη. Όταν εφαρμόζεται στη χειροπρακτική, αυτός ο τόνος είναι μια αντανάκλαση της ενέργειας του σώματος που είναι αποθηκευμένο στο ανθρώπινο νευρικό σύστημα.

Ουσιαστικά χρησιμοποιούνται πολύ ήπια αγγίγματα στο σώμα και στόχος του κάθε ειδικού χειρισμού είναι να ενεργοποιηθεί η μεγαλύτερη αλλαγή μέσα στο σώμα εκείνη την στιγμή. Χρησιμοποιείται λιγότερη δύναμη για να επιτρέψει στο νευρικό σύστημα να προσαρμοστεί, να εξελιχθεί και να ξεπεράσει τυχόν τρέχοντες περιορισμούς, σωματικούς, ψυχολογικούς, ή συναισθηματικούς.

Η τονική ανάταξη, υπογραμμίζει ο κ. Σκούρας,  έχει σχεδιαστεί για να δώσει στο νευρικό σύστημα το έναυσμα να χρησιμοποιήσει το στρες, που είναι αποθηκευμένο στο σώμα μας, σαν οδηγό, ώστε το σώμα μας να απελευθερώσει παλαιότερο άγχος και τραύματα, να αναδιοργανώσει τη δομή, την αντίληψη και την συμπεριφορά του και να αναπτύξει νέες στρατηγικές για αυτεπίγνωση και αυτοθεραπεία.

Η τεχνική NS/NSA που εφαρμόζεται στο Κέντρο Χειροπρακτικής διαφέρει από την κλασσική προσέγγιση αποκατάστασης , επισημαίνει ο κ. Σκούρας καθώς μέσω αυτής γίνεται ολιστική προσέγγιση και αντιμετώπιση των δυσλειτουργιών του οργανισμού.

Το κόστος είναι πολύ προσιτό, ώστε να μην αποτελεί αυτό αποτρεπτικό παράγοντα για την πραγματοποίηση εκείνου του αριθμού θεραπειών που πραγματικά χρειάζεται ο καθένας, ενώ ο μέσος όρος διάρκειας κάθε επίσκεψης - θεραπείας, είναι 30 λεπτά.

ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Αν και κάπως επιφυλακτικοί με την χειροπρακτική (όπως την γνωρίζαμε ως τώρα τουλάχιστον), αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε τη μέθοδο του κ. Σκούρα για να έχουμε προσωπική άποψη. Στην πρώτη συνάντηση μας έγινε ενημέρωση και μας πήραν ιστορικό, έγινε η πρώτη συνεδρία. Τα αποτελέσματα ήταν άμεσα και ευεργετικά τόσο σε σωματικό όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο, από την πρώτη κιόλας φορά, καθώς απο το νευρικό σύστημα άρχισε να απομακρύνεται η πίεση και κατ΄επέκταση ξεκίνησαν να υποχωρούν τα σωματικά αποτυπώματα που δημιουργούσε αυτή η κατάσταση (πόνοι στην ωμοπλάτη, ρηχή αναπνοή). Όπως ήταν αναμενόμενο, κάθε επόμενη φορά ήταν ακόμα μεγαλύτερη η ευεργετική επίδραση της μεθόδου στο σώμα.

To Κέντρο Χειροπρακτικής λειτουργεί στην οδό Σκύρου 86, στην Πάτρα και στον χώρο τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα λόγω κορωνοϊού.

Δημήτρης Σκούρας - Βιογραφικό

O Δρ. Δημήτρης Σκούρας έχει εργαστεί στην Ελλάδα και τη Γερμανία. Είναι απόφοιτος του Cleveland Chiropractic College 2007 ,  Kansas City, Missouri και πτυχιούχος με Bachelor Science in Human anatomy and physiology & Doctor of ChiropracticD.C. Έχει βραβευτεί με τα : Clinic Excellence Award  , Clinic Service Award και Outstanding Research Excellence Award. Έχει λάβει ειδίκευση στις Χειροπρακτικές τεχνικές : Full spine Technique , Diversified Technique, Gonstead Technique, Thompson Terminal Point Technique, Network Spinal και στις μη χειροπρακτικές τεχνικές Graston και SRI.

Περισσότερες πληροφορίες για τη μέθοδο NS/NSA, μπορείτε να δείτε στο www.chiropracticpatras.gr ή επικοινωνώντας με τον κύριο Σκούρα στο 2610.000.430

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being