Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εμβόλιο: Μπορώ να κινούμαι ελεύθερα αμέσως μετά την έκδοση πιστοποιητικού;

Εμβόλιο: Μπορώ να κινούμαι ελεύθερα αμέσ...

Τι ισχύει

Αρκετοί είναι οι πολίτες που συνεχίζουν να σπεύδουν σε εμβολιαστικά κέντρα προκειμένου να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού ενώ κάποιοι άλλοι αυτές τις μέρες  ολοκληρώνουν τον εμβολιασμό τους με τη χορήγηση της δεύτερης δόσης,

Την ίδια ώρα σε εφαρμογή έχουν τεθεί από χθες Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, τα μέτρα που αφορούν ανεμβολίαστους πολίτες. Πολλοί μάλιστα αναρωτιούνται αν με την έκδοση του πιστοποιητικού εμβολιασμού που γίνεται την επόμενη μέρα μετά τη δεύτερη δόση χρειάζεται να κάνουν rapid test προκειμένου να δουλέψουν ή να ταξιδέψουν.   

Η απάντηση είναι πώς ναι. Για να τεθεί σε ισχύ το πιστοποιητικό θα πρέπει να έχουν περάσει 14 μέρες από τη χορήγηση της δεύτερης δόσης. Αυτό το ελέγχει η εφαρμογή η οποία εγκρίνει ή απορρίπτει τα πιστοποιητικά. 

«Ξέρουμε ότι η εφαρμογή λειτουργεί έτσι. Για να μπορέσει κάποιος με πιστοποιητικό εμβολιασμού να μπει σε έναν κλειστό χώρο καταστήματος εστίασης, θα πρέπει να έχουν περάσει 14 μέρες από τη δεύτερη δόση του εμβολιασμού» λέει στο thebest.gr ο Γιάννης Σπυρόπουλος, Πρόεδρος του του Συλλόγου Καταστημαρχών Εστίασης και Αναψυχής Αχαΐας .

Όπως επισημαίνει και η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, Άννα Μαστοράκου, « Θα πρέπει να έχουν περάσει 14 μέρες από τη δεύτερη δόση σύμφωνα με τις νομοθετικές διατάξεις».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις