Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΥΓΕΙΑ

/

Για ποιους λόγους μπορεί κάποιος εμβολιασμένος να νοσήσει σοβαρά

Για ποιους λόγους μπορεί κάποιος εμβολια...

Τι απαντά ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος για το 8% των εμβολιασμένων που βρίσκονται διασωληνωμένοι

Για τις περιπτώσεις εμβολιασμένων που νοσούν σοβαρά με κορωνοϊό μίλησε ο καθηγητής πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση για το 8% των εμβολιασμένων που βρίσκονται διασωληνωμένοι, απάντησε: «Όταν εμβολιάζομαι αποκτώ αμυντικά όπλα, όταν εμβολιαζόμαστε δεν κάνουμε όμοια ανοσολογική απάντηση. Αν κάνω μικρή ανοσολογική απάντηση και παράλληλα εκτεθώ σε πολύ μεγάλο ιικό φορτίο, είναι πιθανό να νοσήσω και να νοσηλευτώ σε ΜΕΘ. Μπορεί και να πεθάνω. Αλλά στις ΗΠΑ σε 166 εκατ. εμβολιασμένων έχουμε 1.500 θανάτους».

Και συνέχισε: «Στον ελληνικό πληθυσμό, σε 10 εκατ. εμβολιασμούς θα είχαμε 90 θανάτους. Αν εμβολιαζόμασταν όλοι ο ιός δεν θα κυκλοφορούσε σε μεγάλα ιικά φορτία και δεν θα κινδύνευαν οι εμβολιασμένοι που δεν έκαναν μεγάλη ανοσολογική απάντηση να νοσήσουν σοβαρά».

Για την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού των υγειονομικών, ανέφερε πως «αν κάποιος δουλεύει σε covid κλινική και δεν είναι εμβολιασμένος, κινδυνεύει ο ίδιος και η οικογένειά του».«Εκτός από το ατομικό δικαίωμα, υπάρχει και η προστασία της κοινωνίας. Δεν γίνεται σαν κράτος να πούμε "είσαι ανεμβολίαστος, πήγαινε να δουλέψεις σε κλινική covid"», πρόσθεσε. 

Και προσθέτει: «Αν είμαι εμβολιασμένος η πιθανότητα να κολλήσω κορωνοϊό είναι πολύ πολύ μικρότερη. Αν κολλήσω θα νοσήσω πολύ πιο ελαφριά, θα έχω τον ιό μέσα μου σε πολύ μικρότερη συγκέντρωση και λιγότερο χρονικό διάστημα άρα και η πιθανότητα να το μεταδώσω είναι πολύ μικρότερη», εξήγησε και έδωσε ένα παράδειγμα με το κράνος στους οδηγούς μηχανής.

«Κανείς δεν μας υπογράφει ότι αν φοράμε κράνος στα σίγουρα δεν θα πάθουμε τίποτα, αλλά η πιθανότητα να μην χτυπήσουμε σοβαρά το κεφάλι μας αν πέσουμε κάτω φορώντας κράνος είναι πολύ μεγαλύτερη», είπε μιλώντας στο Mega.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being