Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κεφαλονιά: Καρέτα καρέτα βγήκε στην παραλία χτυπημένη στο κεφάλι

Κεφαλονιά: Καρέτα καρέτα βγήκε στην παρα...

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Μία ενήλικη αρσενική χελώνα καρέτα καρέτα  βγήκε στην περίφημη παραλία του Μύρτου στην Κεφαλονιά το απόγευμα της Τετάρτης 25 Αυγούστου την ώρα που βρίσκονταν εκατοντάδες Έλληνες και ξένοι τουρίστες. Το άτυχο ζώο έφερε βαθύ τραύμα στο κεφάλι από αιχμηρό αντικείμενο και ήταν εξαντλημένο. 

Άμεση ήταν η επέμβαση του ναυαγοσώστη της παραλίας που προφύλαξε τη χελώνα από το συγκεντρωμένο πλήθος και ειδοποίησε το Λιμενικό αλλά και το κέντρο προστασίας θαλάσσιας χελώνας στην Κεφαλονιά. Σύμφωνα με τις οδηγίες που πήρε τοποθέτησε στο τεράστιο καβούκι της χελώνας μια βρεγμένη πετσέτα και καθάρισε το τραύμα στο πάνω μέρος του κεφαλιού όπου υπήρχαν και καβουράκια.

Το ethnos.gr ήταν εκεί και κατέγραψε την επιχείρηση διάσωσης. Σοκ προκάλεσαν οι εκτιμήσεις των διασωστών πως η χελώνα χτυπήθηκε από κάποιο αιχμηρό αλιευτικό αντικείμενο. Εκτιμήθηκε πως είναι περίπου 25 ετών και εάν αντέξει θα χρειαστεί πολύμηνη νοσηλεία στο κέντρο περίθαλψης θαλασσιών χελωνών στην Αθήνα.

 

«Εσκεμμένο το τραύμα»
Ο διασώστης που έφτασε άμεσα στο σημείο για να φροντίσει το πληγωμένο ζώο δηλώνει: «Μας ειδοποίησαν από το λιμεναρχείο να έρθουμε να παραλάβουμε την άτυχη χελώνα. Έχει πολύ βαρύ τραύμα στο κεφάλι. Είτε θα μείνει εδώ στην Κεφαλονιά είτε θα πάει στο κέντρο περίθαλψης θαλάσσιας χελώνας στην Αθήνα. Δυστυχώς, τέτοια τραύματα γίνονται εσκεμμένα. Από κάποιο αλιευτικό εργαλείο από κάποια βάρκα. Την τράβηξαν στη βάρκα μαζί με το δίχτυ και πριν την απελευθερώσουν της έδωσαν μία στο κεφάλι».

«Δυστυχώς συμβαίνει»
«Αυτό το βλέπουμε αρκετά σπάνια στην Κεφαλονιά γιατί όταν πιάνονται στα δίχτυα οι ψαράδες τις αφήνουν, αλλά δυστυχώς συμβαίνει. Έχουμε άλλη μία χελώνα στο Κέντρο μας στην Κεφαλονιά. Είναι από τη Ζάκυνθο. Στο κέντρο διάσωσης στην Αθήνα δυστυχώς υπάρχουν πάρα πολλές χελώνες τραυματισμένες. Αυτή είναι 20-25 ετών. Φαίνεται από το μέγεθος και είναι αρσενική καρέτα καρέτα. Αυτή τη στιγμή είναι σε σοκ από το τραύμα. Έχει μικρή ανταπόκριση. Αυτό δεν είναι καλό. Το τραύμα είναι αρκετά πρόσφατο. Βγήκε στην παραλία γιατί δεν είχε άλλες δυνάμεις και από ένστικτο πλησίασε την παραλία να ξεβραστεί. Έχει μόλις τελειώσει η περίοδος ωοτοκίας. Ακόμα βγαίνουν τα χελωνάκια από τις φωλιές».

«Τρελάθηκε ο κόσμος»
Ο ναυαγοσώστης στην πολυσύχναστη παραλία Μύρτος της Κεφαλονιάς που ειδοποίησε τις αρχές είπε στο ethnos.gr: «Μόλις αντιληφθήκαμε την ύπαρξη της τραυματισμένης χελώνας ειδοποιήσαμε αμέσως το λιμενικό και το κέντρο περίθαλψης που υπάρχει στην Κεφαλονιά. Προσωπικά πρώτη φορά συναντάω τέτοιο περιστατικό εδώ. Ο κόσμος τρελάθηκε που είδε τη χελώνα τραυματισμένη. Τηρήσαμε όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας, ακολουθήσαμε τις οδηγίες για πρώτες βοήθειες και παραδώσαμε τη χελώνα. Ελπίζουμε όλοι να επιζήσει».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις