Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μέτρα για πυρόπληκτους: Έρχονται ανακοινώσεις - Νέο διάγγελμα Μητσοτάκη απόψε

Μέτρα για πυρόπληκτους: Έρχονται ανακοιν...

Αναστολή των δανειακών και φορολογικών υποχρεώσεων

Στις 11.00, θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με θέμα τα μέτρα στήριξης των πυρόπληκτων και την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών.

Η ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου θα γίνει με τη συμμετοχή του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιου Λιβανού, του Υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη, του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη, του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Αμυρά, του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό Θοδωρή Λιβάνιου, του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό, αρμόδιου για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκη Σκέρτσου, του Γενικού Γραμματέα του Πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη, του Γενικού Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής Αθανάσιου Πετραλιά, του Γενικού Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής Χρήστου Τριαντόπουλου και του Γενικού Γραμματέα Υποδομών Γιώργου Καραγιάννη.


Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Μέγαρο Μαξίμου, το απόγευμα θα μεταδοθούν δηλώσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αύριο, Τρίτη, στις 15.00, θα συνεδριάσει, με το ίδιο θέμα, υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το Υπουργικό Συμβούλιο. Εντός της εβδομάδας, ο Πρωθυπουργός θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

«Μέχρι αύριο» προανήγγειλε τις ανακοινώσεις για τα μέτρα για τους πυρόπληκτους, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στην κρατική τηλεόραση ο υπουργός Οικονομικών, τα μέτρα θα αφορούν πληττόμενες επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Όπως ανέφερε έχει δημιουργηθεί ο σχετικός δημοσιονομικός χώρος.

«Υπάρχουν πρώτες ανάγκες. Θα φτιάξουμε εκείνους τους μηχανισμούς με υπεύθυνες δηλώσεις, μέσα και από το σύστημα των προκαταβολών, την κρατική αρωγή, να γίνει πρώτη άμεση ταχύτατη εκταμίευση. Και όταν γίνει η καταγραφή από το Αγροτικής Ανάπτυξης, τους Δήμους, τότε θα υπάρξει και η πλήρης αποζημίωση.
Στον όλο σχεδιασμό θα υπάρχουν και οι γεωργικές εκμεταλλεύσεις.

Αποζημιώσεις: Στεγαστική συνδρομή για αποκατάσταση κτιρίων. 80% κρατική αρωγή και 20% δανειοδότηση. Αλλά θα είναι συγκεκριμένες προβλέψεις.

Επιδότηση επιχειρήσεων: Οι περιφέρειες θα κάνουν καταγραφές, αλλά μέσα από τις προκαταβολές θα προκύψουν ποσά για τις επιχειρήσεις. Άλλο είναι ολική καταστροφή και άλλο κάποιες μικρότερες.


Φορολογικές και δανειακές υποχρεώσεις: Θα προβλέπονται αναστολές ως και 6 μήνες. Και υπάρχει και με τους τραπεζίτες συνεννόηση για αντίστοιχα στις δανειακές για ενήμερους δανειολήπτες».

Ερωτώμενος αν γνωρίζει πόσο θα κοστίσει αυτό το πακέτο βοήθειας στους πυρόπληκτους, ο Χρήστος Σταϊκούρας απάντησε πως δεν έχει εικόνα, σημείωσε όμως πως «Έχουμε τους πόρους για ό,τι χρειαστεί προκειμένου να αποκαταστήσουμε τις ζημιές».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις