Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

TOURISM RESTART

/

Νίκη Λαμπροπούλου, μία Πατρινή στην Ύδρα

Νίκη Λαμπροπούλου, μία Πατρινή στην Ύδρα
Μαρτάτος Tάκης

Μας υποδέχεται εδώ και επτά χρόνια στο κατάστημα Ydra Premiere

Στην αρχοντική Ύδρα, το νησί του Ανδρέα Μιαούλη αλλά και του Λέοναρντ Κοέν, το νησί που δεν έχει αυτοκίνητα και προσελκύει χρόνια τώρα έναν καλής ποιότητας τουρισμό αλλά και το νησί όπου πριν δεκαετίες το 1957 είχε γυριστεί η θρυλική Χολιγουντιανή παραγωγή «Το Παιδί και το Δελφίνι» με την Σοφία Λόρεν, μία Πατρινή, η Νίκη Λαμπροπούλου έχει δημιουργήσει 7 χρόνια τώρα μία ξεχωριστή fashion boutique, όπου μία γυναίκα μπορεί να βρει από ρούχα, μαγιό, πετσέτες μέχρι καφτάνια, αξεσουάρ, κοσμήματα, γυαλιά ηλίου, σανδάλια, κ.α.

Μιλήσαμε με την ευγενέστατη Νίκη Λαμπροπούλου μεσημέρι με καύσωνα. Όπως μας είπε ούτε στην Ύδρα ήταν καλύτερα τα πράγματα από άποψης θερμοκρασίας, ωστόσο από τουριστικής πλευράς σ’ ένα δύσκολο καλοκαίρι όπως το φετινό λόγω της συνεχιζόμενης κατάστασης με την αντιμετώπιση της πανδημίας, έδειξε ευχαριστημένη. «Ανοίγουν τα πράγματα, μπορεί ν’ αλλάζουν συνεχώς τα μέτρα, ωστόσο ο κόσμος έχει την ανάγκη να ξεδώσει και να περάσει καλά. Η Ύδρα πέρα από τους Αθηναίους επισκέπτες έχει Βορειοευρωπαίους τουρίστες, έχει Γάλλους ενώ τον Ιούνιο που μας πέρασε είχε πολλούς Έλληνες. Η Ύδρα έχει και πολύ τουρισμό με σκάφη που πλαισιώνονται από ανθρώπους που είναι καλά οικονομικά, ευκατάστατοι και γενικά θα έλεγα πως είναι ένα νησί που πάντα διαθέτει έναν καλό τουρισμό. Οι σημερινές εποχές είναι βέβαια διαφορετικές αλλά θεωρώ πως ως προορισμός κρατιέται σ’ ένα πολύ καλό επίπεδο», μας είπε η Νίκη Λαμπροπούλου, η οποία όπως μας εξιστόρησε είχε πάει διακοπές στο νησί, το αγάπησε και έχοντας πάντα σαν όνειρο και φιλοδοξία της να στήσει κάτι δικό της, ένα δικό της προσωπικό πρότζεκτ που να αφορά στη γυναίκα, επέλεξε να το κάνει στην Ύδρα.

«Μου άρεσε το μέρος και σιγά σιγά έστησα το δικό μου μαγαζί που στην πορεία πήγε καλύτερα απ’ ότι περίμενα. Είναι ένα κυρίως εποχιακό κατάστημα, μένει ωστόσο ανοικτό και το χειμώνα για τους ντόπιους, ενώ πλέον δημιουργήσαμε και το e-shop μας, το ydrapremiere.gr και είμαι πολύ ευχαριστημένη από το πώς πηγαίνει καθώς σου δίνεται η δυνατότητα να κρατάς επαφή με τον πελάτη και τον τουρίστα που θα θελήσει να αγοράσει κάτι άλλο διαδικτυακά. Ήταν και ανάγκη λόγω της κατάστασης με το lockdown, αλλά είδα πως οι πελάτες το ζητούσαν εντόνως και θεωρώ πως είναι και μία φυσική εξέλιξη τόσο για το δικό μου κατάστημα όσο και γενικότερα», ανέφερε η Νίκη Λαμπροπούλου.

Το Ydra Premiere λοιπόν έχει πλέον μπει στον 7ο χρόνο λειτουργίας του. Βρίσκεται πάνω στο πέταλο του λιμανιού της Ύδρας, όπως μπαίνουμε δεξιά, όπως χαρακτηριστικά μας περιέγραψε η Νίκη Λαμπροπούλου που από Πατρινή έχει πολιτογραφηθεί τα τελευταία χρόνια Υδραία.

Το ξεκίνημα παραδέχεται πως ήταν λίγο δύσκολο, τα δύο πρώτα χρόνια έως ότου εδραιωθεί το μαγαζί. «Τα 2 πρώτα χρόνια ήταν σίγουρα πιο αγχωτικά, αλλά μετά πήρε τον δρόμο του. Ήμουν συγκεντρωμένη σ’ αυτό που πήγα να κάνω έχοντας πολλή αγάπη για το αντικείμενο της δουλειάς μου. Όταν αγαπάς κάτι οι πιθανότητες αποτυχίας είναι μικρές. Ξέρω τη δουλειά, αγαπώ τη γυναίκα και όχι ανταγωνιστικά που είναι σημαντικό και επιθυμία μου είναι οι πελάτισσές μου να φεύγουν χαρούμενες και μ’ ένα χαμόγελο από το μαγαζί», μας είπε.

Το Ydra Premiere το έχουν επισκεφθεί για τις αγορές τους παλιότερα η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, η Μαρινέλλα, γυναίκες που προσέχουν ιδιαίτερα την εμφάνιση τους και κάνουν κομψές εμφανίσεις αλλά και η μητέρα Καρντάσιαν όταν επισκέφθηκε την Ύδρα με το σκάφος του διάσημου σχεδιαστή Τόμι Χίλφιγκερ, ενώ η πιο πρόσφατη επίσκεψη διάσημης πελάτισσας ήταν η χαμογελαστή τηλεπαρουσιάστρια και δημοσιογράφος Κατερίνα Καινούργιου που συγκαταλέγεται και στα πρόσωπα που ξεχώρισαν και έκαναν επιτυχία την περασμένη δύσκολη τηλεοπτική σαιζόν. Ακόμα από το Ydra Premiere πέρασε και η ηθοποιός και μοντέλο Τόνια Σωτηροπούλου με τον αγαπημένο της, τον τραγουδοποιό Κωστή Μαραβέγια.

«Θεωρώ πως ο κόσμος έχει τη διάθεση στις διακοπές του να ψωνίσει ένα ρούχο ή ένα αξεσουάρ και να χαρεί και είναι άλλη η διάθεση όταν απλά πας να ψωνίσεις σ’ ένα μαγαζί της πόλης», τόνισε η Νίκη Λαμπροπούλου, η οποία όπως μας διευκρίνισε στο Ydra Premiere, μπορεί μία γυναίκα να βρει τα πάντα από μαγιό για την παραλία μέχρι ένα καλό φόρεμα για έναν γάμο ή μία δεξίωση, καφτάνια αλλά και καθημερινά ρούχα.

Η αγάπη της για το δημιούργημά της, το Ydra Premiere είναι ολοφάνερη στον τόνο της φωνής της. Είναι ένα σχετικά μικρό μαγαζί που η ίδια τρυφερά αποκαλεί ως «η σπηλιά της μόδας». «Ξέρετε η Ύδρα είναι ένα βραχώδες νησί, πίσω μας είναι ο βράχος, οπότε θα έλεγα πως είναι ένας χώρος γεμάτος θησαυρούς για τη γυναίκα όπου πραγματικά μπορεί να βρει τα πάντα και να αγοράσει ότι της ταιριάζει», μας είπε.

Τα ρούχα και αξεσουάρ που διαθέτει το Ydra Premiere προέρχονται τόσο από Έλληνες δημιουργούς όσο και από ξένες συλλογές απ’ όλο τον κόσμο. Η Νίκη Λαμπροπούλου όπως ανέφερε, δεν σχεδιάζει, κάνει απλώς εμπόριο ωστόσο είναι ένας τομέας που κατέχει πολύ καλά. Πριν ανοίξει τη δική της επιχείρηση στην Ύδρα, είχε δουλέψει σε εμπορικά καταστήματα και μάλιστα για 7 χρόνια είχε εργαστεί στο κατάστημα Zara της Πάτρας.

Νιώθει τέλος χαρούμενη που έχει πραγματοποιήσει το όνειρο της, το δικό της πρότζεκτ με αέρινα, σικ ρούχα και μάλιστα σ’ έναν εμβληματικό τόπο για το τουριστικό πρόσωπο και την παράδοση της Ελλάδας, δεκαετίες τώρα, όπως είναι η Ύδρα.

Όσο για το αν είναι αισιόδοξη για τη συνέχεια του φετινού καλοκαιριού και το μέλλον η απάντησή της είναι αφοπλιστική και άμεση: "Είμαι φύσει αισιόδοξος άνθρωπος και πιστεύω πως σιγά σιγά τα πράγματα θα πάνε καλύτερα".

To κατάστημα Ydra Premiere θα το βρείτε και στο facebook.

*Στην Ύδρα μπορεί να πάει κάποιος με το πλοίο από τον Πειραιά, είτε οδικώς, στρίβοντας στην Ερμιόνη αριστερά, έως τη θέση Μετόχι, απ' όπου θα περάσει στην Ύδρα με θαλάσσιο ταξί.

Συνέντευξη – κείμενο: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ    

Η Νίκη Λαμπροπούλου με την λαμπερή και π...

Η Νίκη Λαμπροπούλου με την λαμπερή και πάντα ενημερωμένη για τη μόδα Κατερίνα Καινούργιου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Tourism Restart