Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Γλυκά Νερά: Η προκλητική απολογία και οι εξηγήσεις που δεν έπεισαν

Γλυκά Νερά: Η προκλητική απολογία και οι...

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ

«Έχω μετανιώσει πραγματικά για την πράξη μου. Κατέστρεψα τη ζωή μου και την οικογένειά μου. Έχω πλήρη γνώση πως η συγγνώμη είναι μια πολύ μικρή λέξη και σε καμία περίπτωση δεν αρκεί για να απαλύνει τον πόνο που προκάλεσα», υπογράμμισε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος στην απολογία του στον ανακριτή για τις κατηγορίες που τον βαραίνουν για τη δολοφονία της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά, αλλά ο καθ' ομολογία δράστης παρουσιάστηκε προκλητικός στο υπόμνημα που κατέθεσε.


Τονίζει πως δεν βρίσκει τον λόγο να προφυλακιστεί, ενώ ρίχνει ευθύνες στην Καρολάιν: «Απουσιάζουν οι ενδείξεις ενοχής μου, δεν συντρέχουν λόγοι προφυλάκισης». Ο 32χρονος πιλότος πέρασε την πρώτη του νύχτα στις φυλακές κάτω από ειδικές συνθήκες κράτησης στον Κορυδαλλό. Ο συζυγοκτόνος βρέθηκε, τελικά, σε κελί στην ειδική πτέρυγα των Γυναικείων Φυλακών.

Ο κατηγορούμενος, παρότι αναφέρεται εκτενώς στο πώς γνωρίστηκε με την Καρολάιν και στα προβλήματα που είχαν παρουσιαστεί στις μεταξύ τους σχέσεις, για το έγκλημα περιορίστηκε να επαναλάβει τον ισχυρισμό του ότι δεν ήταν προσχεδιασμένο και πως δεν είχε κίνητρο. Τονίζει πως μετά το έγκλημα ότι έπραξε το έκανε για το καλό του παιδιού του, ζητώντας συγγνώμη.

Όπως αναφέρθηκε, στο νομικό σκέλος του υπομνήματος αναφέρει ότι «απουσιάζουν οι ενδείξεις ενοχής» για τα αδικήματα που κατηγορείται και πως δεν συντρέχουν οι λόγοι να προφυλακιστεί.

Οι εξηγήσεις του δεν έπεισαν, ωστόσο, ανακριτή και εισαγγελέα, που όπως αναμενόταν αποφάισαν την προφυλάκισή του.

Επιμένει πως δεν ήταν προσχεδιασμένο
Ο κατηγορούμενος φέρεται, λοιπόν, να επανέλαβε τα όσα ανέφερε προανακριτικά στους αστυνομικούς, δηλώνοντας μετανιωμένος ενώπιον του ανακριτή και υποστήριξε ότι δεν ήταν προσχεδιασμένο το έγκλημα και ότι δεν είχε κίνητρο για τη διάπραξη του. Αμφισβήτησε, μάλιστα, τα ευρήματα της Αστυνομίας. 

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Αλέξανδρο Παπαιωαννίδη, ο εντολέας του κατέληξε στην απολογία του λέγοντας πως «μακάρι να μπορούσα το χρόνο πίσω αλλά δυστυχώς δεν γυρνάει». Επιπλέον, όπως είπε ο δικηγόρος του ζήτησε την τιμωρία του και τόνισε ότι σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει συνεργός. Το κρίσιμο στοιχείο που βάρυνε, ωστόσο, στη ποινική μεταχείριση του κατηγορουμένου αφορά στο τι ακριβώς έγινε το βράδυ της δολοφονίας της Καρολάιν στη μεζονέτα των Γλυκών Νερών.

Οι εξηγήσεις που δεν έπεισαν
Σ' αυτό το γεγονός επικεντρώθηκε το ενδιαφέρον ανακριτή και του εισαγγελέα γνωμοδοτήσεων και οι απαντήσεις που έδωσε κρίθηκαν μη επαρκείς και βάρυναν καθοριστικά στη ποινική του μεταχείριση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, απαντώντας στις ερωτήσεις που δέχθηκε, υποστήριξε ότι όλα έγιναν μέσα σε πέντε λεπτά, χωρίς να μπορεί να απαντήσει πως τελικά η Καρολάιν έφυγε από τη ζωή, πως ο ίδιος το αντιλήφθηκε αλλά και το τι έκανε αμέσως μετά.

Ο συζυγοκτόνος φέρεται να υποστήριξε πως απλά κατάλαβε ότι πέθανε και μετά σκέφτηκε ότι δε θα έπρεπε η κόρη του να μείνει χωρίς πατέρα. Η συνέχεια ήταν να αποφασίσει να σκηνοθετήσει τη ληστεία, σκοτώνοντας το σκυλάκι, αναστατώνοντας το σπίτι, ξηλώνοντας την κάμερα και κρύβοντας τα κοσμήματα τους.

Ο 33χρόνος κατηγορούμενος έδωσε το στίγμα της υπερασπιστική τους γραμμής στο ολιγοσέλιδο υπόμνημα που κατέθεσε ενώπιον του ανακριτή.

Αυτό είναι το υπόμνημα του 33χρονου πιλότου
Αναλυτικά, στο υπόμνημά του αναφέρει: «Η γνωριμία μου με την Καρολάιν άρχισε το καλοκαίρι του 2017 στην Αλόννησο, όπου η μητέρα μου είχε διοριστεί ως καθηγήτρια. Εγώ στο νησί έζησα από τα 10 έως τα 14 μου έτη, όπου και αγοράσαμε ένα σπίτι με την ιδιότητα της θερινής κατοικίας, οπότε και επισκεπτόμουν το νησί συχνά.

Η Καρολάιν έμενε μόνιμα στο νησί, όπου και ήτο μαθήτρια. Εγώ εργαζόμουν ως πιλότος ελικοπτέρου σε ιδιωτική εταιρεία και ως εκ τούτου επισκεπτόμουν αρκετά συχνά με το ελικόπτερο -αλλά και με οιονδήποτε άλλο τρόπο- το νησί για να τη δω.


Αποφασίσαμε να παντρευτούμε το Σεπτέμβριο του 2018 και ο γάμος πραγματοποιήθηκε στις 15 Ιουλίου 2019, ανήμερα της επετείου της γνωριμίας μας, στην Πορτογαλία. Το σπίτι μας στα Γλυκά Νερά το επιλέξαμε τον Απρίλιο του 2019, πριν το γάμο μας, και αρχίσαμε να κατοικούμε εκεί από τον Ιούνιο. Λίγες εβδομάδες αφού παντρευτήκαμε, η Caroline έμεινε έγκυος. Η ιδέα αυτού του παιδιού θα ολοκλήρωνε την οικογένεια και την ευτυχία μας. Δυστυχώς, στους τρεις μήνες εγκυμοσύνης η Caroline απέβαλε και έκτοτε η συμπεριφορά της άρχιζε σταδιακά να μεταβάλλεται. Το Φθινόπωρο του ίδιου έτους μένει για δεύτερη φορά έγκυος στη Λυδία μας.

Όπως κάθε γονιός νιώθει αμέριστη αγάπη για το παιδί του, έτσι και για μένα η Λυδία, ειδικά και μετά τις περιπέτειες της υγείας της, είναι το πιο σημαντικό πρόσωπο στον κόσμο και η αγάπη που νιώθω για αυτή δεν μου είναι δυνατόν να την περιγράφω με λόγια.

Όπως προανέφερα, καταλυτικό γεγονός στην αλλαγή της συμπεριφοράς της Caroline υπήρξε η απώλεια της πρώτης μας εγκυμοσύνης. Από εκείνο το χρονικό σημείο άρχισε να παρουσιάζει επιθετικές εξάρσεις και ξεσπάσματα απέναντί μου. Για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε την εν λόγω κατάσταση της πρότεινα να επισκεφθούμε μια ψυχολόγο προκειμένου να σώσουμε την οικογένειά μας. Στην αρχή η Caroline δέχθηκε και ήταν τυπική απέναντι στις συνεδρίες, όμως σταδιακά άρχισε να βρίσκει διάφορες δικαιολογίες και εν τέλει τη σταμάτησε. Η ψυχολογία της παρουσίαζε συνεχώς μεταπτώσεις.

Ως προς τη μέρα του τραγικού γεγονότος, το οποίο αναλυτικά περιέγραψα και στις αστυνομικές αρχές κατά το στάδιο της προανάκρισης, θα ήθελα να αναφέρω ουδέποτε το είχα προσχεδιάσει και δεν υπήρχε κανένα απολύτως κίνητρο. Έτερα γεγονότα πυροδότησαν την κατάσταση, καθώς τίποτα δεν είχε προαποφασιστεί. Και πάλι ζητώ συγγνώμη και θα ήθελα να επισημάνω ότι σκέψη μου και γνώμονας για ό,τι μετέπειτα συνέβη ήταν η μονάκριβη κόρη μου».

«Απουσιάζουν οι ενδείξεις ενοχής μου για τα αδικήματα που κατηγορούμαι»

Ο 33χρονος υποστηρίζει παράλληλα ότι «απουσιάζουν οι ενδείξεις ενοχής μου για τα αδικήματα που κατηγορούμαι, που είναι η πρώτη και η ουσιωδέστερη από τις προϋποθέσεις του νόμου που πρέπει να συντρέχει για να είναι δυνατόν να επιβληθεί η προσωρινή κράτησή μου».

Υποστηρίζει, παράλληλα: «Ουδεμία προπαρασκευαστική ενέργεια έχω πράξει για να διευκολύνω τη φυγή μου, αλλά αντιθέτως οποτεδήποτε εκλήθην από τις αρχές παρουσιάστηκα αυτοβούλως και αμέσως χωρίς να δημιουργήσω το παραμικρό πρόβλημα ή να παρακωλύσω την ποινική διαδικασία. Επίσης, ουδέποτε στο παρελθόν υπήρξα φυγόποινος ή φυγόδικος, έχω μόνιμο και σταθερό εισόδημα και σε καμία περίπτωση δεν βαρύνομαι με παραβίαση περιορισμών διαμονής ή απόδραση ούτε αμετάκλητες καταδίκες για ομοειδείς ή και άλλες αξιόποινες πράξεις».

Αποχωρώντας και οδεύοντας προς τον Κορυδαλλό, ο 32χρονος μίλησε για πρώτη φορά στους δημοσιογράφους, λέγοντας τρεις λέξεις: «Μια μεγάλη συγγνώμη».

Στη γυναικεία πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού ο συζυγοκτόνος - Με ποιους θα μοιράζεται το κελί
Με το που έγινε γνωστή η απόφαση της προφυλάκισης του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, μετά την απολογία του για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει για τη δολοφονία της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά, ο 32χρονος πήρε τον δρόμο για τις φυλακές του Κορυδαλλού, όπου μεταφέρθηκε άμεσα με ειδικά τζιπ της Ασφάλειας.

Ο συζυγοκτόνος βρέθηκε, τελικά, σε κελί στην ειδική πτέρυγα των Γυναικείων Φυλακών. Όπως ανέφερε το «Mega» θα μοιράζεται το κελί με άλλους τρεις καταδικασθέντες για υποθέσεις ναρκωτικών και λαθρεμπορίου, ο ένας είναι, μάλιστα, σωφρονιστικός υπάλληλος. Όπως έγινε γνωστό, υπήρξε ειδική μέριμνα από τους υπεύθυνους των φυλακών, ώστε ο πιλότος να μη βρεθεί μαζί με «σκληρούς» ποινικούς, προκειμένου να μη βρεθεί μπροστά σε δυσάρεστες εκπλήξεις, λόγω των κατηγοριών που αντιμετωπίζει. Θα προαυλίζεται, πάντως, μαζί με τους υπόλοιπους φυλακισμένους και θα ακολουθεί κανονικά όλο το πρόγραμμα των υπόλοιπων. 

Δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα περάσει την πρώτη του συνέντευξη με τον διευθυντή των φυλακών, ώστε στη συνέχεια οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι να φτιάξουν το ψυχολογικό του προφίλ. Επίσης, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος δε θα μπει σε καραντίνα 14 ημερών, λόγω κορονοϊού, καθώς έκανε τεστ, ενώ ήταν στη ΓΑΔΑ, με βάση το πρωτόκολλο που ισχύει για την πανδημία.

Συνήγορος συζυγοκτόνου: Υπάρχουν νέα στοιχεία, δεν έχει κλείσει η δικογραφία

Υπάρχουν νέα στοιχεία που επιβεβαιώνουν την άποψη του συζυγοκτόνου, ανέφερε στη δήλωσή του ο συνήγορός του, μετά την προφυλάκιση του συζυγοκτόνου, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης.  

«Ήταν πολύωρη ανάκριση. Δόθηκαν διευκρινίσεις επί των θεμάτων που αφορούσαν την δικογραφία. Αρκετές διευκρινίσεις. Δεν άλλαξε τίποτα από την προανακριτική του κατάθεση. Ομολογημένη πράξη ήταν και είναι. Είναι ακόμα σε πολύ πρώιμο στάδιο η δικογραφία. Θα προστεθούν στοιχεία και μαρτυρικές καταθέσεις. Όπως είπε και ο ίδιος μακάρι να μπορούσε να γυρίσει τον χρόνο πίσω. Τα πάντα εξήγησε, πως σκεφτόταν εκείνη τη στιγμή. Τα δικαιολόγησε ότι ήταν ένα μέρος απ' αυτό που είχε στο μυαλό του για τη μετέπειτα εξέλιξη. Γνώμονας ήταν το παιδί του.

Μπορεί να προκύψουν και προέκυψαν στοιχεία όπως για την κάμερα που επιβεβαιώνουν εν μέρει την άποψη που είχε ο εντολέας μου. Αυτό δεν υποβαθμίζει το γεγονός ότι πρόκειται για μια τραγωδία και φυσικά ζητά και ο ίδιος την τιμωρία. Είμαστε και σε αναμονή γιατί θα υπάρξει κι άλλη εξέλιξη στη δικογραφία από κάποιες μαρτυρικές καταθέσεις», τόνισε ο Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης.

Η απόφαση της προφυλάκισης, αμφισβητεί τα ευρήματα της Αστυνομίας, τα δύο αιτήματά του

Όπως αναφέρθηκε, προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε το απόγευμα της Τρίτης (22/06) ο 32χρονος καθ' ομολογία συζυγοκτόνος, μετά από την πολύωρη απολογία του στα δικαστήρια.

Στη διάρκεια της πολύωρης διαδικασίας ο δράστης απολογήθηκε με υπόμνημα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews ο συνήγορος του προσκόμισε νέα στοιχεία τα οποία αξιολογήθηκαν δέοντος.

Κατά τις ίδιες πηγές η ανακριτική αρχή εξέτασε και άλλες πτυχές της υπόθεσης κυρίως όσον αφορά ενδεχόμενες περαιτέρω αξιόποινες ενέργειες του Μπαμπη Αναγνωστόπουλου, καθώς και το αν υπήρξε συνεργός ή τρίτο πρόσωπο που γνώριζε από την αρχή την πράξη του. 

«Ζητώ μια με΄γάλη συγγνώμη» είπε ο συζυγοκτόνος βγαίνοντας από τα δικαστήρια για να οδηγηθεί στη φυλακή. 

Τα δύο αιτήματα του συζυγοκτόνου 
Ότι δεν είχε προσχεδιάσει το έγκλημα προσπαθεί να πείσει ο 32χρονος συζυγοκτόνος και σ' αυτή την κατεύθυνση υπέβαλε δύο αιτήματα. 

Τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης στην κάμερα ΄ώστε να διαπιστωθεί η ακριβής ώρα που αφαιρέθηκε η κάρτα μνήμης. Τα μέχρι στιγμής δεδομένα δείχνουν ότι η κάρτα αφαιρέθηκε λίγο μετά τις 00:00 το βράδυ, ενώ η Καρολάιν δολοφονήθηκε μετά τις 04:00 το πρωί.
Την κλήση μαρτύρων από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του ζευγαριού προκειμένου να δώσουν την πλήρη εικόνα για τη σχέση του με την Καρολάιν.

Δικηγόρος οικογένειας Καρολάιν: Η οικογένεια θα ζητήσει την εξ΄ ολοκλήρου επιμέλεια του παιδιού

Ο Αθανάσιος Χαρμάνης δικηγόρος της οικογένειας της Καρολάιν δήλωσε πως στην απολογία του ο κατηγορούμενος προσπάθησε να αποδομήσει τη σχέση του με την Καρολάιν και πως εκείνο το βράδυ άφησε ζωντανό μόνο το μωρό. Επίσης, ανέφερε πως η οικογένεια της Καρολάιν θα ζητήσει την εξ΄ ολοκλήρου επιμέλεια του παιδιού.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις