Back to Top
#TAGS Αιγιάλεια Ολυμπιακοί Αγώνες Κορωνοϊός 200 Χρόνια Από Την Ελληνική Επανάσταση Νάσος Νασόπουλος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Δ. Καλογερόπουλος: «Είμαι πάντα ανοιχτός σε συνεργασίες, αρκεί να μην περιέχουν εκβιασμούς και πιέσεις»

Δ. Καλογερόπουλος: «Είμαι πάντα ανοιχτός...

Και να μην οδηγούν σε παραβατική συμπεριφορά, συμπλήρωσε ο Δήμαρχος Αιγιαλείας προσθέτοντας πως εγκρίθηκε τελικά ο προϋπολογισμός που εξ αρχής είχε καταθέσει η δημοτική αρχή

Με κυρίαρχο θέμα την ψήφιση του προϋπολογισμού για το έτος 2021 αλλά και με αναφορές σε διάφορα τρέχοντα ζητήματα της επικαιρότητας, ο Δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος παραχώρησε το πρωί της Τρίτης 22/6/2021 συνέντευξη Τύπου στους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ.

Αρχικά, ο κ. Καλογερόπουλος ανέφερε πως, μετά από πολύμηνη ταλαιπωρία τόσο της δημοτικής αρχής όσο και των δημοτών, επιτέλους μετά από πέντε συνεδριάσεις εγκρίθηκε τελικά ο προϋπολογισμός που εξ αρχής είχε καταθέσει η δημοτική αρχή, κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους.

«Χάθηκε αρκετός χρόνος, όμως από την άλλη έγινε συνείδηση, έστω και με αυτόν τον τρόπο, πως πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία και να λειτουργούμε βάσει πραγματικότητας. Προσωπικά έχω πει από τις πρώτες ημέρες της θητείας μου πως είμαι διατεθειμένος να συνεννοηθώ με οποιονδήποτε, είτε είναι παράταξη είτε δημότης είτε φορέας, υπό τη βασική προϋπόθεση να μην υπάρχει στη συνεργασία πίεση, εκβιασμός και προ συνεννόηση και κυρίως να μην οδηγούν σε παραβατικότητα. Κάθε πολιτική επιλογή πρέπει να γίνεται εντός του πλαισίου του νόμου.

Τέλος καλό, όλα καλά, με ότι ζημιά όμως μπορεί να έχει επέλθει» ανέφερε επί του θέματος ο Δήμαρχος Αιγιαλείας, προσθέτοντας πως προχωρά η διερεύνηση για το αν χάθηκαν έργα λόγω της μη ύπαρξης προϋπολογισμού όλο αυτό το διάστημα.

Τι είπε ο κ. Καλογερόπουλος:

•             Για Πλατεία Αγίας Λαύρας

«Πρόκειται για ένα σημείο αναφοράς για την αιγιώτικη κοινωνία και σύμβολο της πόλης. Η υλοποίηση του έργου παρουσίασε καθυστερήσεις για δύο λόγους: 1. Ο ανάδοχος του έργου ζητούσε πιστώσεις ανάλογα με τη φάση εργασιών, κάτι που δεν μπορούσαμε να του εξασφαλίσουμε χωρίς την εφαρμογή προϋπολογισμού. Πλέον ευελπιστούμε πως θα καλύψουμε το κενό, στο βαθμό του εφικτού. 2. Η αντιπολίτευση, ως γνωστόν, προσέφυγε κατά της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής περί αναγκαίων τροποποιήσεων που εγκρίναμε για λόγους ασφαλείας και για απρόβλεπτα τεχνικά θέματα που προέκυψαν κατά τη διάρκεια των εργασιών. Η ένστασή τους έγινε δεκτή, εμείς προσφύγαμε στο ανώτερο θεσμικό όργανο και πληροφορούμαι πως κερδίσαμε την προσφυγή, οπότε πλέον δεν υπάρχει αυτό το εμπόδιο.»

•             Για καταυλισμό Τριαντείου

«Κατά γενική ομολογία, η κατάσταση στον καταυλισμό του Τριαντείου που μετρά ήδη 26 χρόνια, αποτελεί μεγάλη πληγή. Πολλές δημοτικές αρχές στο παρελθόν διατύπωσαν την επιθυμία να «καθαριστεί» ο χώρος, κάτι που βεβαίως προϋποθέτει να αποχωρήσουν οι περίπου 45 οικογένειες που διαμένουν στα κοντέινερ. Εμείς, προχωρήσαμε στην απόφαση εκκένωσης υλοποιώντας και αποφάσεις περασμένων ετών. Δυστυχώς, δεν καταφέραμε να το πράξουμε γρήγορα, οι κάτοικοι προσέφυγαν στις δικαστικές αρχές με ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του Δήμου και μάλιστα είχαν ως μάρτυρα εναντίον του Δήμου και την επικεφαλής δημοτικής παράταξης της αντιπολίτευσης.

Η άκαμπτη στάση μας πάντως είναι ο χώρος να καθαριστεί και να αποδοθεί στην τοπική κοινωνία. Ο νόμος και εδώ θα εφαρμοστεί, εννοείται πως έχουμε υπόψιν μας τις μεμονωμένες περιπτώσεις που χρήζουν κοινωνικής μέριμνας και ο Δήμος θα βρει τρόπο να τους εξυπηρετήσει, έστω προσωρινά. Δεν ξεχνάμε πως υπάρχουν και άλλοι αδύναμοι οικονομικά και κοινωνικά συμπολίτες μας και χρέος μας είναι να τηρούμε ισονομία για όλους τους δημότες. Θα αναμένουμε τη σχετική δικαστική απόφαση ώστε να προχωρήσουμε αναλόγως».

             Για Σχολή Φυσικοθεραπείας

«Είναι ξεκάθαρο πως όλη η πόλη συμφωνεί πως θέλουμε να παραμείνει η σχολή Φυσικοθεραπείας στο Αίγιο και εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση. Το πρώην ΤΕΙ Πατρών, μετέπειτα Δυτικής Ελλάδας και σημερινό Πανεπιστήμιο Πατρών, μαζί με τον τέως Δήμο Αιγίου και νυν Δήμο Αιγιαλείας, είχαν προχωρήσει σε συμφωνία με αμοιβαίες υποχρεώσεις για τη λειτουργία του παραρτήματος στο Αίγιο. Από τον Δήμο υλοποιήθηκαν στο έπακρον και με το παραπάνω οι υποχρεώσεις αλλά από την πλευρά της πολιτείας και της διοίκησης του Πανεπιστημίου ελάχιστες ικανοποιήθηκαν. Ως δήμαρχος είμαι υποχρεωμένος να κάνω όποιες νομικές κινήσεις χρειάζεται, ώστε να αποκατασταθεί η οικονομική ζημία που έχει υποστεί ο Δήμος όλα αυτά τα χρόνια και φέρνω ως παράδειγμα τα κτίρια της πρώην Χαρτοποιίας που αξιοποιούνται για τη στέγαση της σχολής και τα οποία θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για να στεγάζονται δημοτικές υπηρεσίες που σήμερα λειτουργούν σε ενοικιασμένα κτίρια.

Αυτή τη ζημιά είμαι υποχρεωμένος να την εξαφανίσω, γιατί ο Δήμος δικαιούται αυτά τα χρήματα να τα πάρει από όσους δεν εκτέλεσαν τις υποχρεώσεις τους. Επίσης, πρέπει να σημειωθεί πως όταν αλλάζουν πρόσωπα στη διοίκηση Δήμων, φορέων κλπ. δεν σημαίνει πως αλλάζουν και οι συμφωνίες, μιας και προϋποτίθεται η αρχή της συνέχειας της διοίκησης και των νομικών προσώπων. Έτσι δικαιολογείται και η επιδίωξή μας».

•             Για αξιοποίηση πρώην Χαρτοποιίας Αιγίου

«Υπεγράφη σήμερα η σύμβαση με τον ανάδοχο μελετητή, αναφορικά με την αξιοποίηση των κτιρίων της πρώην Χαρτοποιίας Αιγίου. Ευελπιστούμε πως οι μελέτες θα είναι έτοιμες μέχρι τέλος του έτους, ώστε από τον επόμενο χρόνο να «τρέξουμε» τις διαδικασίες δημοπράτησης».

•             Για καθαριότητα

«Στο τραπέζι της καθημερινότητας είναι βεβαίως οι συνεχείς προσπάθειές μας να διατηρηθεί η Αιγιάλεια καθαρή και το αποτέλεσμα είναι εμφανές. Μέχρι τα τέλη Αυγούστου είναι εξασφαλισμένοι οι χώροι εναπόθεσης εκτός Δήμου και εργαζόμαστε ώστε να υπάρξει συνέχεια, με εκ νέου συμφωνίες και λαμβάνοντας υπόψιν μας τις όποιες δυσκολίες ενδέχεται να προκύπτουν, μιας και δεν είναι και τόσο εύκολο για οποιονδήποτε Δήμο να δέχεται τα απορρίμματα άλλου. Είμαστε εν αναμονή και της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου περί νομιμότητας του διαγωνισμού για τη μεταφορά των απορριμμάτων, ώστε να υπογραφεί η νέα σύμβαση»

•             Για εσωτερικά αποχετευτικά δίκτυα

«Για το ζήτημα των εσωτερικών αποχετευτικών δικτύων, αναμένονται οι εξελίξεις από τις δικαστικές διαμάχες μεταξύ των εργολάβων. Η εκκρεμότητα αυτή φαίνεται πως θα τακτοποιηθεί άμεσα, ώστε να προχωρήσει η υλοποίηση του έργου. Η καθαριότητα και η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί τον σημαντικότερο αναπτυξιακό παράγοντα για το μέλλον του τόπου».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις