Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Γλυκά Νερά: Τι δείχνουν οι εκφράσεις και οι κινήσεις του πιλότου- Απαντήσεις από έναν φυσιογνωμιστή

Γλυκά Νερά: Τι δείχνουν οι εκφράσεις και...

Όπως εξηγεί όλοι οι άνθρωποι πριν πούμε κάτι λεκτικά κάνουμε κινήσεις στο πρόσωπό μας που αντανακλούν τα συναισθήματα μας.

Για ένα άτομο που έχει έντονη φαντασία και μπορεί να ξεχωρίζει την πραγματικότητα με τον κόσμο που χτίζει μέσα του και από την στιγμή που παίζει τον ρόλο αυτό μπορεί να τον παίξει πιο πειστικά έκανε λόγο ο φυσιογνωμιστής, Έβαν Γεωργουλάκης μιλώντας για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο καθ’ ομολογίαν δολοφόνο της 20χρονης Καρολάιν και αναλύοντας τις εκφράσεις- κινήσεις του.

Όπως εξηγεί όλοι οι άνθρωποι πριν πούμε κάτι λεκτικά κάνουμε κινήσεις στο πρόσωπό μας που αντανακλούν τα συναισθήματα μας. Όταν έρχονται σε συμφωνία αυτά που λέμε και αυτά που αισθανόμαστε συνειδητά, βγαίνουν πιο πραγματικά και δείχνει ότι το άτομο τα πιστεύει. Όταν υπάρχει διαφωνία, δηλαδή το υποσυνείδητο δίνει διαφορετικά μηνύματα από αυτά που λέμε λεκτικά, είναι πάντα πιο ισχυρό το υποσυνείδητο. Αυτό λέει φαίνεται σε μικροεκφράσεις που έκανε ο 33χρονος στις πρώτες δηλώσεις του στα ΜΜΕ μετά το στυγερό έγκλημα.

Παράλληλα, αναφέρει, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, πως ανάμεσα στα φρύδια υπάρχουν μύες που όταν συστέλλονται κάνουν μια έκφραση πόνου, θλίψης, πένθους. Ωστόσο στην περίπτωση του πιλότου, όπως λέει, υπήρχε απουσία αυτών των συσπάσεων. «Τα μάτια και το μέτωπο ήταν ανέγγιχτο».

Το ανοιγοκλείσιμο των ματιών

Υπογραμμίζει πως ο συζυγοκτόνος όταν ξεκινούσε να πει κάτι κατέβαζε τα μάτια του προς τα κάτω και απέφευγε την οπτική επαφή το οποίο είναι ένα χαρακτηριστικό αποστασιοποίησης. Επίσης παρατηρείται ένα συχνό ανοιγοκλείσιμο των ματιών που δείχνει άτομα που δεν έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους ή έχουν στρες καθώς και μια ασυμμετρία στην έκφραση του στόματος. «Ενώ η δεξιά πλευρά του προσώπου – που είναι το συνειδητό μέρος – είναι κατηφής, το αριστερό είναι σαν να μειδιά» σημειώνει ενδεικτικά και προσθέτει: «Αυτές είναι υποσυνείδητες εκφράσεις που γίνονται την ώρα που μιλάμε. Όταν υπάρχει αυτή η δυσαρμονία δείχνει ότι άλλα θέλουμε να βγάλουμε προς τα έξω και άλλα αισθανόμαστε».

Παράλληλα, αναφέρει πως ήταν ψυχρός και δεν παρουσίαζε παρουσία συναισθημάτων και πως είναι κάποιες από τις ενδείξεις που μαζί με τις υπόλοιπες αξιολογούνται ανάλογα.

Ερωτηθείς αν τα στοιχεία αυτά έγιναν αισθητά μετά την ομολογία του ότι δολοφόνησε ο ίδιος την γυναίκα του, ο κ. Γεωργουλάκης αναφέρει πως οι μικροεκφράσεις αυτές φαινόταν από την πρώτη του δήλωση στα ΜΜΕ. «Φάνηκε ο τρόπος που αντιδρούσε. Δεν χρειάστηκε τίποτα παραπάνω. Κάποιος έμπειρος βλέπει ότι κάτι δεν πάει καλά».

Σχετικά με το αν ο ίδιος το κατάλαβε εξαρχής απάντησε: «Ναι, είχα τις αμφιβολίες μου για όλα όσα λέγονταν και το είχα βάλει σαν μια πιθανότητα μέσα στο μυαλό μου να έχει συμβεί αυτό. Φάνηκε ότι υπήρχε ασυμφωνία μεταξύ της υποσυνείδητης επικοινωνίας του συγκεκριμένου ατόμου με αυτά που έλεγε λεκτικά οπότε καταλαβαίνει κανείς ότι ίσως να μην είναι έτσι όπως τα λέει».

 

Απουσία συναισθήματος

Για απουσία συναισθήματος μίλησε στο Skaigr και ο ψυχολόγος της Ελληνικής Αστυνομίας που είχε επαφή με τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο.

«Νομίζω ότι έγινε πολύ συνειδητά. Ως προ το μυαλό υπήρχε συνείδηση, ως προς το συναίσθημα δεν υπήρχε συνείδηση. Ακόμα και ο τρόπος που την σκότωσε δηλαδή ότι πέθανε στα χέρια του, είχε σωματική επαφή με το θύμα και ότι την δολοφόνησε ενώ ήταν στον χώρο το παιδί τους δείχνει επίσης την απουσία συναισθήματος για την πράξη του φόνου» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επίσης για τις δηλώσεις- κινήσεις του ο ειδικός της ΕΛ.ΑΣ εξήγησε στο SKAIgr πως αν και πολύς κόσμος είδε μια ψυχρότητα στην συμπεριφορά του ο ίδιος είδε περισσότερο μια θεατρικότητα. Δηλαδή έναν άνθρωπο που προσπαθεί να παίξει ένα ρόλο. «Εξαρχής λέει πράγματα που πιστεύει ότι ο κόσμος ή οι αστυνομικοί θα ήθελε να ακούσουν. Είχε την συγκεκριμένη συμπεριφορά από την στιγμή που θεώρησε πως μπορεί να γίνει πιστευτός, να έχει την συμπάθεια του κόσμου και να την γλιτώσει. Έκανε ότι περισσότερο μπορούσε προκειμένου να περιχαρακώσει αυτό το ψέμα με το οποίο ξεκίνησε και έτσι υποδύθηκε αυτό τον ρόλο».

 

Πηγή: in

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις