Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πτώση αεροσκάφους στην Ηλεία: Δεν υπήρξε ενημέρωση για κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Πτώση αεροσκάφους στην Ηλεία: Δεν υπήρξε...

Νέα στοιχεία για την συντριβή του μονοκινητήριου αεροσκάφους στην Ηλεία

Το αεροσκάφος, σύμφωνα με πληροφορίες απογειώθηκε από την Αερολέσχη Μεσολογγίου στις 11:30 το πρωί και κατέθεσε σχέδιο πτήση στο Άκτιο με μέγιστη διάρκεια τις 2,5 ώρες. Το σχέδιο πτήσης περιελάμβανε την διαδρομή Μεσολόγγι – Ανδραβίδα – Άραξος και επιστροφή στο Μεσολόγγι. Οι πληροφορίες αναφέρουν οτι δεν υπήρξε ενημέρωση από πιλότο για έκτακτη κατάσταση στο αεροσκάφος.

Για τον κυβερνήτη του αεροσκάφους μίλησε στο newsit.gr, o κουμπάρος του και αντιδήμαρχος Πύργου, Νίκος Κοτσώνης. «Ο πιλότος μένει στην Αμαλιάδα. Είναι μέλος της Αερολέσχης Πύργου. Είχε φύγει από το Μεσολόγγι και τα Χάρια που έπεσε το αεροσκάφος είναι το χωριό του». Και προσθέτει: «Έπεσε κοντά σε ένα από τα τελευταία σπίτια του χωριού. Ο κουμπάρος μου ήταν τρελός με τις πτήσεις. Το αεροσκάφος πρέπει να έπαθε κάποια μηχανική βλάβη ή να συνέβη κάτι άλλο γιατί όπως μου είπαν οι κάτοικοι του χωριού το έβλεπαν πολύ πριν φτάσει στο χωριό να χάνει ύψος. Πλήρωσε το πάθος να πετάει. Ότι κι αν έγινε το μυστικό θα το πάρει μαζί του. Ήταν παντρεμένος κι είχε δύο παιδιά ηλικίας 25 και 30 ετών».

Στοιχεία για το αεροσκάφος που συνετρίβη το πρωί της Δευτέρας στον οικισμό Χαριάς και o Γεώργιος Πρεβεζάνος, υπεύθυνος της αερολέσχης Μεσολογγίου, από όπου και ξεκίνησε το μονοκινητήριο. «Το μονοκινητήριο αεροσκάφος ήταν ιδιόκτητο και χρησιμοποιούσε την αερολέσχη για πάρκινγκ» λέει, o υπεύθυνος της αερολέσχης Μεσολογγίου. «Ο κυβερνήτης ήταν δάσκαλος, παντρεμένος και έμενε στην Αμαλιάδα, ενώ ο συγκυβερνήτης ήταν γνωστός μας και κάτοικος Μεσολογγίου», λέει ο Γεώργιος Πρεβεζάνος.  Και προσθέτει: «Είχαν καταθέσει σχέδιο πτήσης, στο οποίο ανέφεραν ώρα απογείωσης 11.15 με διάρκεια πτήσης 2,5 ωρών. Θα έφευγαν από το Μεσολόγγι, θα πήγαιναν στο φράγμα Πηνειού Ηλείας και στο Κατάκολο». 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις