Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

TRAVEL

/

Διακοπές: Οι ακριβότερες και οι φθηνότερες περιοχές- Τι γίνεται στο Ιόνιο

Διακοπές: Οι ακριβότερες και οι φθηνότερ...

Εξοχικά για πέντε ημέρες έως 500 ευρώ

Το φετινό καλοκαίρι, σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, την τιμητική του έχει ο κλάδος των βραχυχρόνιων μισθώσεων τόσο για τους αλλοδαπούς τουρίστες, όσο και για τον εγχώριο τουρισμό που λόγω των υγειονομικών συνθηκών επιλέγουν κυρίως αυτοτελή διαμερίσματα ή και κατοικίες, εξοχικά σπίτια δηλαδή, μια επιλογή που αποκτά έδαφος μέρα με τη μέρα.

Σχεδόν στο σύνολο των παραθαλάσσιων περιοχών της ηπειρωτικής Ελλάδας, η κινητικότητα καταγράφεται σε πολύ υψηλά επίπεδα, ενώ σε πολλές περιφέρειες της χώρας  αναδεικνύονται νέοι – εναλλακτικοί προορισμοί λόγω της αυξημένης ζήτησης. 

Έλληνες και ξένοι αναζητούν διαμερίσματα και κατοικίες με κόστος διαμονής έως 500€ για 5 διανυκτερεύσεις

Σύμφωνα με έρευνα του Πανελλαδικού Κτηματομεσιτικού Δικτύου E- RealEstates οι προ-κρατήσεις ή αλλιώς οι εκδηλώσεις ενδιαφέροντος για αυτοτελή διαμερίσματα ή και κατοικίες (όχι βίλες) με κόστος διαμονής έως 500€ για 5 διανυκτερεύσεις στους νησιωτικούς προορισμούς της χώρας μας για τον μήνα Ιούνιο έχουν χτυπήσει «κόκκινο». 

«Σημαντικό ρόλο παίζουν η ευέλικτη πολιτική ακύρωσης, που έχουν υιοθετήσει σχεδόν στο σύνολο τους οι πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης τους τελευταίους 18 μήνες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, σε συνάρτηση με ενδεχόμενα τοπικά lockdown που ενισχύουν ακόμη περισσότερο την ζήτηση», εξηγεί ο πρόεδρος του E- RealEstates, Θεμιστοκλής Μπάκας. 

Πολλές πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης κατά την διάρκεια αναζήτησης τουριστικού προορισμού ενημερώνουν τους επισκέπτες: «Eφόσον έχετε ακόμη μέρες για τη διαμονή σας, επιλέξτε δωρεάν ακύρωση για μεγαλύτερη ευελιξία. Με τη δωρεάν ακύρωση τα σχέδιά σας μπορούν να αλλάξουν χωρίς πρόβλημα»

Πώς διαμορφώνονται οι τιμές στα νησιά του Αιγαίου Πελάγους για τα μέσα Ιουνίου- Σαντορίνη, Μύκονος και Πάρος διαθέτουν τα περισσότερα ακίνητα προς μίσθωση

Στα νησιά των Κυκλάδων οι προ-κρατήσεις για 5 διανυκτερεύσεις μέσα στον Ιούνιο με συνολικό κόστος 500€ για 2 ενήλικες και 2 παιδιά έως 12 ετών, καταγράφονται σε υψηλά επίπεδα. Συγκεκριμένα, στη Νάξο το κόστος διαμονής σε κατοικία 55τμ διαμορφώνεται σε 388€ για 5 διανυκτερεύσεις. Στη Νάουσα της Πάρου, η διαμονή σε κατοικία 55 τμ κοστίζει 493€, στην Άνδρο στη περιοχή Μπατσί κατοικία 67τμ κοστίζει 380€ για 5 διανυκτερεύσεις ενώ στη Τήνο στον Άγιο Ρομανό κοστίζει 475€ η διαμονή σε κατοικία 70τμ. Στο «νησί των ανέμων», τη Μύκονο, μια οικογένεια μπορεί να διαμείνει 5 ημέρες σε κατοικία 60τμ στη Χώρα με συνολικό κόστος 472€. Σημειώνεται ότι στη Μύκονο οι προ-κρατήσεις ή αλλιώς οι πληρότητες έχουν αγγίξει το 99% και τα διαθέσιμα πλέον ακίνητα να είναι μόλις 5. 

Η Φολέγανδρος με 39 συνολικές εγγραφές διαμερισμάτων ή/και κατοικιών σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, διαθέτει πλέον μόλις 3 ακίνητα με συνολικό κόστος διαμονής έως 500€ για 5 διανυκτερεύσεις τον μήνα Ιούνιο. Στην Αμοργό 55τμ κατοικία για 5 διανυκτερεύσεις κοστίζει 470€ για μια οικογένεια με 2 παιδία έως 12 ετών. Οι συνολικές εγγραφές ακινήτων σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης είναι μόλις 142, ενώ τα διαθέσιμα ακίνητα η πληρότητα – οι εκδηλώσεις ενδιαφέροντος για τον μήνα Ιούνιο για ακίνητα με συνολικό κόστος 500€ για 5 διανυκτερεύσεις έχει αγγίξει το 76%. Στη Σαντορίνη στη περιοχή Φοίνικας κατοικία 52τμ κοστίζει 456€ για 5 διανυκτερεύσεις, ενώ στη περιοχή Καμάρι κατοικία 40τμ διατίθεται για 5 διανυκτερεύσεις με 471€. 

Σύμφωνα πάντα με την έρευνα του E- RealEstates, στα νησιά των Κυκλάδων οι κατοικίες που διατίθενται βάση των άνωθεν αρχικών χαρακτηριστικών αναζήτησης είναι πολύ λιγοστές και γενικότερα εκτός από τη Σαντορίνη, τη Μύκονο και την Πάρο, που διαθέτουν 2.184, 2.046 και 1.640 ακίνητα εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης αντίστοιχα, τα περισσότερα Κυκλαδονήσια δεν διαθέτουν αριθμητικά πολλά ακίνητα και σίγουρα πολύ λιγότερα ακίνητα με συνολικό κόστος έως 500€ για 5 διανυκτερεύσεις.  

Μεγαλύτερα σπίτια ζητούν όσοι επιθυμούν να ταξιδέψουν στα νησιά του Ιονίου – Τιμές για όλα τα βαλάντια 

Κατοικίες εγγεγραμμένες σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης μεγαλύτερων τετραγωνικών μέτρων, καταλληλότερες για τετραμελή οικογένεια που σε πολλές περιπτώσεις διαθέτουν 2 Υ/Δ,  διατίθενται κυρίως στα νησιά του Ιονίου. 

Στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς, κατοικία 90τμ για 5 διανυκτερεύσεις κοστίζει 392€. Η δυνατότητα επιλογών είναι εμφανή στα νησιά του Ιονίου διότι διαθέτουν περισσότερα ακίνητα εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης. Στην Κεφαλονιά διατίθενται 1.785 κατοικίες όλων των βαλαντίων, στην Ζάκυνθο 1.521, στην Λευκάδα 1.145 και στην Ιθάκη 116. 

Ο κλάδος βραχυχρόνιων μισθώσεων, σύμφωνα με τον κ. Μπάκα, διαθέτει επιλογές για το σύνολο των οικονομικών βαλαντίων, από πολυτελείς βίλες με ιδιωτική ή/και κοινόχρηστη πισίνα, διαμερίσματα ή/και κατοικίες με 2 ή/και περισσότερα δωμάτια, αλλά και οικονομικά διαμερίσματα ή/και κατοικίες 40τμ-50τμ που μια οικογένεια με μικρά παιδία μπορεί να διαμείνει για ένα ύπνο ή/και για το οικογενειακό γεύμα και τις υπόλοιπες ώρες να βρίσκεται κοντά στη φύση και στη θάλασσα.  

 

Πηγή:iefimerida

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life