Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EXODOS

/

The Bold Type Restaurant: Μία χρονομηχανή γεύσεων και απολαύσεων

The Bold Type Restaurant: Μία χρονομηχαν...

Στο βραβευμένο ξενοδοχείο The Bold Type Hotel στην πλατεία Αγίου Γεωργίου

Χθες αποφασίσαμε να επισκεφθούμε το εστιατόριο του ξενοδοχείου Bold Type στην καρδιά της Άνω πόλης, απέναντι από το Αρχαίο Ρωμαϊκό Ωδείο. Φτάσαμε κατά τις 20:30 στην πλατεία και το επιβλητικά φωτισμένο αρχοντικό κέντρισε αμέσως την ματιά μας.

Καθώς περάσαμε την πύλη, σε κάθε μας βήμα προς τον κήπο ο χρόνος άρχισε να τρέχει αντίστροφα, σαν σε χρονομηχανή. Η αρχοντιά του κτηρίου, τα μαρμάρινα λευκά τραπέζια, οι φροντισμένες γέρικες ελιές και ο φοίνικας που μαρτυρά τα εκατό χρόνια του, μας ταξίδεψαν σε μιαν άλλη εποχή.

Μας συνόδευσαν στο τραπέζι και η πρώτη έκπληξη δεν άργησε να έρθει. Εμφανίστηκε μπροστά μας η Manon, μια γλυκύτατη, σχεδόν ντροπαλή Γαλλίδα, μας ενημέρωσε για τα Early Drinks που παρασκευάζει, ρωτώντας αν θα θέλαμε να ετοιμάσει κάποιο για εμάς... έχει ένα μαγικό τρόπο να σου δημιουργεί την ανάγκη να δοκιμάσεις. Η ώρα του δείπνου είχε φτάσει.

Επιλέξαμε ανάμεσα σε πολύ ιδιαίτερες συνταγές. Ο φίλος μου αγχώθηκε με τους συνδυασμούς των υλικών, αλλά το κλίμα ως τώρα μας ενέπνεε για την ποιότητα του αποτελέσματος. Αφού δειπνήσαμε, ζήτησα να γνωρίσουμε τον δημιουργό.

Πρόθυμα λίγο αργότερα ήρθε ο Σεφ κ. Χρήστος Σπυρόπουλος και αφού του εκφράσαμε τον θαυμασμό μας για την μαγειρική του, σε μια σύντομη κουβέντα μας είπε για τις τεχνικές που χρησιμοποιεί και τους επαγγελματικούς του σταθμούς σε Γαλλία, Αγγλία, και στο νησί των ανέμων σε ξακουστά εστιατόρια καθώς και στην πόλη μας. Ο Chef έχει δώσει ένα ελληνικό fusion στυλ στην κουζίνα του εστιατορίου και με σταθμούς όπως το Meraki στο Λονδίνο, τα Ναμμος και Myconian imperial στην Μύκονο, μόνο μια ευχάριστη έκπληξη ήταν για εμάς.

Πράγματι τα βιώματα του, τα συναντήσαμε στα πιάτα μας. Μας ευχαρίστησε, διάλεξε το επιδόρπιο μας που έχει επιμεληθεί ο γνωστός σε όλους chef papssier Γιώργος Τηλιγάδης και γύρισε στο εργαστήρι του. Ξάφνου ο σερβιτόρος με ένα του άγγιγμα στο επιτραπέζιο «έξυπνο» φωτιστικό, χαμήλωσε την ένταση... μία κίνηση που λάτρεψα καθώς ταυτίστηκα με την χαλαρωτική ατμόσφαιρα.

Μαζί με το επιδόρπιο (που δεν ήθελα να χαλάσω) μας πρόσφεραν ένα short cocktail... η Manon ήταν και στο φινάλε διακριτικά μαζί μας. jet' aime Manon!

Όταν έφτασε η ώρα να φύγουμε, προχωρώντας στον διάδρομο και βλέποντας τον δρόμο μέσα από το ξενοδοχείο, η χρονομηχανή ξεκίνησε την επάνοδο μας.

 

Τηλ. για Reserve: 2610220012

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life