Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

TRAVEL

/

Τριζόνια: Το covid free νησάκι με τους εμβολιασμένους κατοίκους, ετοιμάζεται για καλοκαίρι

Τριζόνια: Το covid free νησάκι με τους ε...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τα ήσυχα και μαγικά... Τριζόνια

Είναι από τους επίγειους παράδεισους για τους οποίους μαθαίνεις «από στόμα σε στόμα». Ένα μικρό νησάκι που όμως είναι  το μεγαλύτερο νησί του Κορινθιακού κόλπου με έκταση 2,5 Km2 και το μόνο κατοικημένο.

Είναι τα Τριζόνια που ανήκουν στον νομό Φωκίδας (υπάγονται στον Δήμο Δωρίδας) και είναι έτοιμα να υποδεχθούν και φέτος με ασφάλεια επισκέπτες και τουρίστες. Ένα ήσυχο μέρος που προσφέρεται για ηρεμία, χαλάρωση και ξέγνοιαστες στιγμές στις απόμερες παραλίες. Αυτό το καταλαβαίνεις με το που θα πατήσεις το πόδι σου στο λιμάνι ενώ για να γίνει αυτό χρειάζονται μόλις πέντε λεπτά, από τη στιγμή που θα επιβιβαστείς στο μικρό σκαφάκι που θα πάρεις από την Γλύφα.

Ένας κοντινός προορισμός για τους κατοίκους της Δυτικής Ελλάδας,  μόλις 50 χλμ. μακριά από την Πάτρα και 25 χλμ από την γραφική Ναύπακτο.

Αρκετός κόσμος ψάχνει για καταλύματα ενώ προγραμματίζουν εκδρομές. Ειδικά για τα Σαββατοκύριακο τα τριζόνια είναι ένας ωραίος προορισμός, κοντά σε αστικά κέντρα. Ήδη τα πρώτα μηνύματα που πήραμε με την απελευθέρωση των μετακινήσεων είναι θετικά

Και φέτος, όπως και πέρσι, το νησί αποτελεί έναν ασφαλή προορισμό σε επίπεδο πανδημίας αφού είναι «covid free». Οι περισσότεροι από τους πενήντα μόνιμους κατοίκους έχουν εμβολιαστεί και είναι έτοιμοι να υποδεχθούν τουρίστες αλλά και όσους παραθερίζουν εκεί όλο το καλοκαίρι.  Να σημειώσουμε ότι τους καλοκαιρινούς μήνες, διαμένουν στο νησί μέχρι 200 άτομα.

Τα καταλύματα που υπάρχουν μπορούν να φιλοξενήσουν 80 άτομα ενώ με το πέρασμα των χρόνων τα διαθέσιμα δωμάτια για τουρίστες, αυξάνονται.

Ωστόσο όπως λέει στο thebest.gr ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας, Αλέξανδρος Νικολόπουλος, ειδικά από το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και μετά, το νησί επιλέγεται από αρκετό κόσμο για μονοήμερες εκδρομές.  «Το άσχημο που συμβαίνει φέτος είναι ότι επειδή έχει κλείσει ο Ισθμός, λόγω κατολισθήσεων, δε θα μπορούν να έρθουν στην μαρίνα μας σκάφη τα οποία μπορεί να αγγίζουν και τα 50 καθημερινά. Είναι μεγάλο πλήγμα για τον τουρισμό μας» λέει. 

Ωστόσο, παρά τις δυσκολίες, εμφανίζεται αισιόδοξος, «Αρκετός κόσμος ψάχνει για καταλύματα ενώ προγραμματίζουν εκδρομές. Ειδικά για τα Σαββατοκύριακο τα τριζόνια είναι ένας ωραίος προορισμός, κοντά σε αστικά κέντρα. Ήδη τα πρώτα μηνύματα που πήραμε με την απελευθέρωση των μετακινήσεων είναι θετικά» αναφέρει.

 

Τα οχτώ μαγαζιά εστίασης που βρίσκονται στα Τριζόνια, αξίζει να τα επισκεφθεί όλα, και σίγουρα προλαβαίνει να το κάνει αν μείνει για 3-4 μέρες...

Στα Τριζόνια έχει διατηρηθεί το παραδοσιακό τοπικό χρώμα και φυσικό κάλλος του νησιού ενώ απαγορεύεται η κυκλοφορία τροχοφόρων (αυτοκίνητα - μηχανάκια),  η βλάστηση του νησιού περιλαμβάνει ελιές, αμυγδαλιές, αμπέλια, φραγκοσυκιές, δενδροκυπάρισσα, πυκνούς σχίνους, πουρνάρια και ευκαλύπτους.

Να σημειώσουμε ότι το νησί διαθέτει τρεις παραλίες. Η μεγαλύτερη, με την κοκκινωπή αμμουδιά της, βρίσκεται στην θέση Πούντα 2 χλμ. νοτιοανατολικά από το λιμάνι. Δύο ακόμα μικρές παραλίες που ονομάζονται Άσπρα Χαλίκια και Καψάλες, βρίσκονται στην νότια και δυτική πλευρά αντίστοιχα του νησιού, απέναντι από την Πελοπόννησο. Τέλος στα Τριζόνια ο επισκέπτης μπορεί κυρίως να γευτεί μια μεγάλη γκάμα από θαλασσινά αλλά και παραδοσιακή ψαρόσουπα. Τα οχτώ μαγαζιά εστίασης που βρίσκονται στα Τριζόνια, αξίζει να τα επισκεφθεί όλα, και σίγουρα προλαβαίνει να το κάνει αν μείνει για 3-4 μέρες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life