Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καταγγελία στο thebest.gr: Τα self test των παιδιών τους βγήκαν θετικά και τα rapid αρνητικά- Ταλαιπωρία για γονείς στην Πάτρα

Καταγγελία στο thebest.gr: Τα self test ...

Μητέρα παιδιού νηπιαγωγείου χρειάστηκε να πληρώσει 20 ευρώ για το rapid test και άλλα 7 ευρώ για το self test με σάλιο που βγήκαν αρνητικά

Δεν έλειψαν τα απρόοπτα και η αναστάτωση με τα self test που προμηθεύτηκαν γονείς για να κάνουν τα παιδιά τους προκειμένου με την προσκόμιση της βεβαίωσης αρνητικού τεστ στον covid-19,  να πάνε κανονικά στα σχολεία τους. Σύμφωνα με καταγγέλλουσα μητέρα παιδιού που πηγαίνει στο νηπιαγωγείο, στην Πάτρα, το self test που προμηθεύτηκε δωρεάν -όπως δικαιούταν- από φαρμακείο, βγήκε θετικό στο μικρό παιδί της με συνέπεια να προκληθεί προς στιγμή αναστάτωση για το τι θα γίνει στη συνέχεια.

Η μητέρα όπως ανέφερε στο thebest.gr  πήρε το παιδί της και μετέβησαν στη συνέχεια στο Ολύμπιον Θεραπευτήριο την Κυριακή  9/5 το απόγευμα όπου το μικρό παιδί υποβλήθηκε σε rapid test, το οποίο ευτυχώς ήταν αρνητικό. Μάλιστα όπως είπε η μητέρα (τα στοιχεία της τα έχει το thebest.gr) την ίδια περίπου ώρα στο Ολύμπιον ήσαν τουλάχιστον άλλες 2-3 μαμάδες με αντίστοιχο θέμα, τον επανέλεγχο δηλαδή του παιδιού τους με rapid ή και μοριακό τεστ προκειμένου να δουν αν πράγματι το παιδί τους είχε covid 19. Μας είπε ακόμα πως κι άλλοι γονείς με αντίστοιχο θέμα πρόλαβαν και πήγαν στο ΚΕΤχ της Πάτρας όπου έως τις 3 το μεσημέρι είχαν τη δυνατότητα για δωρεάν rapid test.

H συγκεκριμένη μητέρα υπογράμμισε στο thebest.gr πως της έκανε εντύπωση η έντονη αυτή προσέλευση ενώ τόνισε πως η ίδια χρειάστηκε να δαπανήσει συνολικά 27 ευρώ για να εξακριβώσει τελικά αν το μικρό της παιδί ήταν θετικό ή όχι στον covid 19 (τα 20 ευρώ για το rapid τεστ και τα υπόλοιπα 7 ευρώ για το self test με σάλιο που προμηθεύτηκε που ωστόσο δεν είναι δωρεάν όπως το τεστ που κάνεις από τη μύτη).

Με όλα τα παραπάνω προκύπτουν ερωτήματα για το ποσοστό αξιοπιστίας των self test, τα οποία αναμφίβολα αποτελούν ένα χρήσιμο εργαλείο της πολιτείας στη μάχη κατά της πανδημίας.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις