Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Με λαμπρότητα παρά τα περιοριστικά μέτρα το Αίγιο τίμησε την Πολιούχο του, Παναγία Τρυπητή

Με λαμπρότητα παρά τα περιοριστικά μέτρα...

Ο εορτασμός έγινε στον ιερό Μητροπολιτικό ναό Φανερωμένης - Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός εσωτερικών Μάκης Βορίδης

Παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Παρασκευής 7 Μαΐου 2021, της Διακαινησίμου, οι λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν της Πολιούχου του Αιγίου και του Δήμου Αιγιαλείας, Παναγίας της Τρυπητής.

Το ιερό προσκύνημα της Παναγίας Τρυπητής γνωστό σε όλη τη χώρα εορτάστηκε με επισημότητα και θρησκευτική κατάνυξη παρά τα περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας με επίκεντρο το «προσωρινό της σπίτι», τον ιερό Μητροπολιτικό Ναό Φανερωμένης.

Ο φετινός εορτασμός κύλησε εξαιρετικά με όλους, επισήμους, τους εκκλησιαστικούς άρχοντες και τους πιστούς να τηρούν τα μέτρα κατά του covid-19.

Ο Υπουργός Εσωτερικών παρέστη στην Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία όπου χοροστάτησε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος, ως επίσημος προσκεκλημένος του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμου ενώ συγχοροστάτησε και ο πρώην Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος.

Σύμφωνα με αναλυτικό ρεπορτάζ του σάιτ protionline.gr, παρέστησαν στον φετινό εορτασμό οι βουλευτές Αχαΐας Άγγελος Τσιγκρής, Ανδρέας Κατσανιώτης, Ιάσονας Φωτήλας, Χριστίνα Αλεξοπούλου,  Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστας Μάρκου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, ο Δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αιγιαλείας Γιώργος Ντίνος, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Χρήστος Γούτος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και πλήθος κόσμου.

Την παραμονή της εορτής της Παναγίας της Τρυπητής, την Πέμπτη 6/5 το απόγευμα τελέστηκε ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός συλλειτουργούντος και του Μητροπολίτη πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβροσίου όπου τον Θείο λόγο λήρυξε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Κοζάνης, π. Χριστόφορος Αγγελόπουλος.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία το πρωί της Παρασκευής η είσοδος στο ναό της Φανερωμένης επιτρεπόταν σε λιγοστούς, λόγω της τήρησης των μέτρων ασφαλείας.

Ο Όρθρος και η Αναστάσιμη Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ολοκληρώθηκαν στις 10.30 το πρωί ενώ η περιφορά της Ιεράς Εικόνας έγινε αρχικά με πεζή λιτανεία στις πέριξ του ναού οδούς και ακολούθως με την εικόνα να τοποθετείται πάνω σε όχημα που πέρασε από κεντρικές οδούς της πόλης για την ευλογία των πιστών. Η διαδρομή του ειδικού οχήματος περιελάμβανε περιμετρικές οδούς της πόλης, Νοσοκομείο Αιγίου, παραλιακή οδό Ζωοδόχου Πηγής και επιστροφή από Ταξιαρχών, Κλ. Οικονόμου και Μητροπόλεως.

Το πρόγραμμα των ιερών ακολουθιών ολοκληρώθηκε με τον εσπερινό και την ιερά παράκληση στις 6.30 το απόγευμα της Παρασκευής ενώ η απόδοση της εορτής θα γίνει στις 7 το απόγευμα της Κυριακής του Θωμά 9/5/2021.

Τα καταστήματα και υπηρεσίες σε όλο το Δήμο Αιγιαλείας παρέμειναν κλειστά την Παρασκευή 7/5, λόγω της εορτής.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις