Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Οι εννέα του Δημοτικού είναι εμβολιασμένοι! Ο ένας νόσησε και ο άλλος είναι... εναλλακτικός

Πάτρα: Οι εννέα του Δημοτικού είναι εμβο...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Ποια εμβόλια έκαναν

Εμβολιασμένοι είναι εννέα από τους 10 επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της Πάτρας. Κάποιοι από αυτούς μάλιστα έχουν κάνει κιόλας και τη δεύτερη δόση. Μιλώντας στο thebest.gr προτρέπουν όλους τους πολίτες που δεν το έχουν κάνει ακόμα, να προχωρήσουν στον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού καθώς είναι η μόνη λύση που υπάρχει για να ξεφύγουμε από τον εφιάλτη της πανδημίας. Ωστόσο υπάρχει και ένας αρνητής του εμβολίου. 

Ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» έχει κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου της Pfizer. «Δεν μπορούμε να είμαστε όλοι γιατροί, και μάλιστα εξειδικευμένοι. Πρέπει να ακούμε και να εμπιστευόμαστε αυτούς που γνωρίζουν πολύ καλά το θέμα» δηλώνει ο κ. Πελετίδης, απαντώντας παράλληλα και στους αρνητές του εμβολίου.

Ο Γρηγόρης Αλεξόπουλος, επικεφαλής της παράταξης «Πρωτεύουσα ξανά» σήμερα έκανε την πρώτη δόση του εμβολίου της Pfizer. Μάλιστα κατά σύμπτωση το thebest.gr επικοινώνησε μαζί του λίγα λεπτά μετά τον εμβολιασμό, όσο βρισκόταν ακόμα στο εμβολιαστικό κέντρο.

«Δεν πόνεσε καθόλου. Κατανοώ ότι κάθε τι καινούργιο το σκεφτόμαστε και μπορεί να μας αγχώνει. Όμως πρέπει να δείξουμε εμπιστοσύνη στους επιστήμονες. Το μόνο όπλο που έχουμε για να προστατευτούμε είναι το εμβόλιο» δηλώνει.

Ο Νίκος Παπαδημάτος επικεφαλής της παράταξης «Πάτρα ενωμένη», ως υγειονομικός έχει εμβολιαστεί με το εμβόλιο της Pfizer και έχει κάνει και τις δύο δόσεις.

«θα έκανα οποιοδήποτε εμβόλιο. Δεν είχα καμία παρενέργεια και αναμφίβολά επιβάλλεται όλοι να εμβολιαστούμε. Έχουμε δύο υποχρεώσεις. Να μην αφήσουμε τον ιό να μπει μέσα μας και να μην τον διασπείρουμε. Ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος από τον ιό παρά από το εμβόλιο. Εύχομαι σύντομα να υπάρχει και το φάρμακο για τον κορωνοϊό» λέει.

Ο Νίκος Νικολόπουλος, επικεφαλής της παράταξης «Νέα Πάτρα» έκανε την πρώτη δόση του εμβολίου της Astrazeneca και στη συνέχεια νόσησε. Δεν είχε κανένα σύμπτωμα και σε δέκα μέρες θα κάνει και τη δεύτερη δόση του εμβολίου.

«Συμμερίζομαι όσους έχουν αγωνία και είναι σκεπτικοί σχετικά με το εμβόλιο. Εγώ όμως ήθελα ότι τρόπο είχα για να αμυνθώ, να τον χρησιμοποιήσω και για εμένα και για τους γύρω μου. Νόσησα ήπια μετά την πρώτη δόση, χωρίς συμπτώματα και ευτυχώς δεν νόσησε κανείς από το περιβάλλον μου. Οι γιατροί είπαν ότι μπορεί να νόσησα κι εξαιτίας του εμβολίου, καθώς ο ιός μπήκε στον οργανισμό, κανείς δεν μπορεί να ξέρει με σιγουριά. Ο καθένας αποφασίζει για τον εαυτό του αλλά δεν έχουμε άλλη λύση κατά της πανδημίας» λέει

Ο Γιώργος Ρώρος, επικεφαλής της παράταξης «Ώρα Πατρών» εμβολιάστηκε με Astrazeneca και τον Ιούνιο αναμένει να κάνει τη δεύτερη δόση του εμβολίου. «Πήγαν όλα καλά, δεν είχα καμία παρενέργεια. Προτρέπω τους πολίτες να προχωρήσουν στον εμβολιασμό» αναφέρει.

Ο Πέτρος Ψωμάς, επικεφαλής της παράταξης «σπιράλ» εμβολιάστηκε ως εκπαιδευτικός με αδιάθετο εμβόλιο της Astrazeneca την Τρίτη του Πάσχα και τώρα αναμένει τη δεύτερη δόση στα τέλη Ιουλίου.

«Δεν υπάρχει άλλη λύση στον ορίζοντα αυτή τη στιγμή εκτός από το εμβόλιο. Το καλύτερο εμβόλιο, είναι το διαθέσιμο» λέει και εξομολογείται ότι κατά τη διαδικασία του εμβολιασμού του αισθάνθηκε υπερηφάνεια.

Ο Νίκος Τζανάκος επικεφαλής της παράταξης «Πάτρα η δική μας πόλη» έκανε την πρώτη δόση του εμβολίου της Moderna και αναμένει τη δεύτερη δόση στις 25 Μαΐου. «Θα πρέπει όλοι οι πολίτες να εμβολιαστούν καθώς αυτός είναι ο μόνος τρόπος διαφυγής, το μόνο όπλο που έχουμε. Όποιος δε το χρησιμοποιήσει είναι επικίνδυνος» λέει ο κ. Τζανάκος και μοιράζεται την εμπειρία του στο Mega εμβολιαστικό κέντρο.

«Εντυπωσιάστηκα γιατί πρόκειται για ένα κέντρο διεθνών προδιαγραφών που διαθέτει όλο το πακέτο και κάνει τη διαφορά. Άψογη οργάνωση, ευγενικοί άνθρωποι, υπόδειγμα όχι μόνο για το χώρο της υγείας αλλά και γενικότερα» λέει.   

Ο Θεόδωρος Ντρίνιας, επικεφαλής της παράταξης «το Κοινοτικόν» εμβολιάστηκε με Astrazeneca στις 26 Απριλίου και αναμένει να κάνει και τη δεύτερη δόση. «Είχα ήπιες, πολύ ήπιες παρενέργειες. Προτρέπω όλους να ακολουθήσουν τις οδηγίες των γιατρών και να προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους» λέει.

Ο Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος, επικεφαλής της παράταξης  «Πάτρα Διεθνής Σύγχρονη Πόλη» δεν έχει εμβολιαστεί και δεν σκοπεύει να το κάνει.

«Δεν είμαι αρνητής του κορωνοϊού και της μάσκας, όμως αε σχέση με τον εμβολιασμό επιλέγω αντι για το εμβόλιο να κάνω υγιεινή διατροφή, να είμαι σε καλή φυσική κατάσταση και να καταφεύγω σε φυσικά αντιικά φάρμακα όπως η άγρια μέντα» δηλώνει.

Ο Χρήστος Πατούχας, επικεφαλής της παράταξης «Ανυπότακτη πολιτεία» αύριο, Σάββατο, θα κάνει τη  δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer. «Δεν είχα καμία παρενέργεια ενώ το εμβόλιο είναι η μόνη λύση, δεν υπάρχει άλλη» δηλώνει.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις