Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

FOOD

/

Μαγειρίτσα με... μανιτάρια

Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Νηστίσιμη μαγειρίτσα με μανιτάρια και χόρτα, vegan συνταγή για χορτοφάγους. Η μαγειρίτσα με μανιτάρια είναι θρεπτική και πεντανόστιμη. Γίνεται με ρύζι ή χωρίς. Έχει νηστίσιμο αυγολέμονο με ταχίνι και λεμόνι. Αν νηστεύεις ή είσαι vegan, θα ξετρελαθείς με αυτό το θρεπτικό πιάτο πλούσιο σε ενέργεια με υψηλή διατροφική αξία.

Υλικά Συνταγής

800 γραμ. μανιτάρια φρέσκα (ασπρομανίταρα-πλευρώτους-πορτομπέλο κ.λπ.) κομμένα σε φέτες
1/4 φλ. ελαιόλαδο
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι καυκαλήθρες
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
8 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 μαρούλι ψιλοκομμένο
1/2 φλ. ρύζι γλασέ
3 γεμάτες κ.σ. ταχίνι
αλάτι
πιπέρι
το χυμό από 2 λεμόνια

Εκτέλεση

Για την νηστίσιμη μαγειρίτσα με μανιτάρια
και χόρτα καθαρίζουμε πρώτα τα μανιτάρια πολύ σχολαστικά και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια σε μέγεθος μπουκιάς. Διαβάστε εδώ όλα τα μυστικά για να επιλέξετε και να καθαρίσετε σωστά τα μανιτάρια. Ετοιμάζουμε όλα τα λαχανικά για τη μαγειρίτσα με μανιτάρια, το μαρούλι, τα κρεμμύδια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε. Τα αφήνουμε στην άκρη.

Θα χρησιμοποιήσουμε μεσαία κατσαρόλα πλασοτέ. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι με το άσπρο μέρος των φρέσκων κρεμμυδιών για 3 λεπτά μέχρι να γίνουν διάφανα.t

Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να μειωθεί ο όγκος τους στο μισό.

Προσθέτουμε το ρύζι,2 φλιτζάνια ζεστό νερό, τα πράσινα φύλλα των κρεμμυδιών, το ψιλοκομμένο μαρούλι και τα μυρωδικά.

Μυρωδικά η χόρτα μπορείτε να βάλετε ότι σας αρέσει να τρώτε. Άνηθο, μάραθο, καυκαλήθρες, μυρώνια κλπ.

Αφήνουμε την μαγειρίτσα με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα να σιγοβράσει για περίπου 20 λεπτά μέχρι να σκάσει το ρύζι.

Αλατοπιπερώνουμε την μαγειρίτσα. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και περιμένουμε λίγο να κοπεί ο βρασμός.

Σε ένα μπολ διαλύουμε το ταχίνι σε λίγες κουταλιές χλιαρό νερό. Το αραιώνουμε με ένα κουτάλι και προσθέτουμε το χυμό των λεμονιών ανακατεύοντας.

Ανακατεύουμε καλά το ταχινολέμονο.
Ρίχνουμε μια κουτάλα ζωμό από την νηστίσιμη μαγειρίτσα και ανακατεύουμε με κουτάλι να αραιώσει τελείως. Αν χρειαστεί, προσθέστε ακόμα λίγο ζωμό από τη μαγειρίτσα ώστε το νηστίσιμο αυγολέμονο να έχει υγρή μορφή.

Προσθέτουμε το νηστίσιμο αυγολέμονο με ταχίνι στην κατσαρόλα περιχύνοντας την μαγειρίτσα.

Ελέγχουμε το αλατοπίπερο και αν θέλετε προσθέστε επιπλέον άνηθο η μάραθο.

Ανακατεύουμε καλά την μαγειρίτσα με τα μανιτάρια μέχρι να ασπρίσει από το ταχίνι που προσθέσαμε.

Σκεπάζουμε την μαγειρίτσα με μανιτάρια και την αφήνουμε να σταθεί για λίγα λεπτά.

Την σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα.

Αυτή η νόστιμη χορτοφαγική μαγειρίτσα με μανιτάρια, είναι ιδανική για τα παιδιά, για όσους ακολουθούν vegan διατροφή ή απλά για όσους δεν τρώνε την παραδοσιακή μαγειρίτσα.

Θέλετε να φτιάξετε και την ωραιότερη παραδοσιακή μαγειρίτσα για τους καλεσμένους σας; Δείτε εδώ τη συνταγή για την κλασική μαγειρίτσα, με όλα τα μυστικά για σίγουρη επιτυχία!

Πηγή:argiro.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life