Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Πάσχα στην πόλη»: Αυστηρά μπλόκα στα διόδια- Πόσοι έχουν περάσει το τελευταίο 24ωρο

«Πάσχα στην πόλη»: Αυστηρά μπλόκα στα δι...

Με αμείωτους ρυθμούς οι έλεγχοι

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι έλεγχοι των Αρχών για την αποφυγή των διπεριφερειακών μετακινήσεων, οι οποίοι τις επόμενες μέρες αναμένεται να ενταθούν. Επί ποδός βρίσκονται χιλιάδες αστυνομικοί και κλιμάκια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (ΕΑΔ) και ελέγχουν εξονυχιστικά τους οδηγούς που επιχειρούν να περάσουν από τα διόδια. 

Οι Αρχές έχουν καταστήσει σαφές ότι δεν «περνούν» οι δικαιολογίες για αγροτικές εργασίες, έκτακτες βλάβες, παροχή βοήθειας και όσοι οδηγοί δεν έχουν τα απαραίτητα έγγραφα θα τιμωρούνται με πρόστιμο και θα κάνουν αναστροφή για το σπίτι τους, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν και ποινικές ευθύνες.

Η κίνηση στα διόδια το τελευταίο 24ωρο

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., το Σάββατο 24 Απριλίου από τις 6.00 π.μ. έως τις 12.00 π.μ από την Αθηνών – Κορίνθου εξήλθαν 2.800 οχήματα, ενώ εισήλθαν 2.000. Επίσης, βεβαιώθηκαν τρεις παραβάσεις και 220 οδηγοί αναγκάστηκαν να γυρίσουν πίσω.  Αντίστοιχα, το Σάββατο 24 Απριλίου από τις 6.00 π.μ. έως τις 12.00 π.μ από την Αθηνών – Λαμίας εξήλθαν 2.853 οχήματα, ενώ εισήλθαν 1.660. Δεν βεβαιώθηκε καμία παράβαση και 32 οδηγοί αναγκάστηκαν να γυρίσουν πίσω. 

Μέχρι το τέλος της μέρας, έως τις 6:00 το πρωί της επόμενης μέρας, συνολικά από την Αθηνών – Κορίνθου εξήλθαν 11.336 οχήματα, ενώ εισήλθαν 9.710. Από την Αθηνών – Λαμίας συνολικά εξήλθαν 18.201 οχήματα, ενώ εισήλθαν 17.896.  Συνολικά βεβαιώθηκαν 11 παραβάσεις και 375 οδηγοί αναγκάστηκαν να γυρίσουν πίσω. 

Τα πρόστιμα της ΕΑΔ

Στη «μάχη» των ελέγχων στα διόδια βρίσκεται και η Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (ΕΑΔ). Χθες, Σάββατο (24/4), πραγματοποίησε ελέγχους σε 1.223 οχήματα και επιβλήθηκαν τέσσερα πρόστιμα των 500 εύρω, συνολικού ύψους 2.000 ευρώ. Τα πρόστιμα αφορούσαν την επίδειξη μη έγκυρων βεβαιώσεων μετακίνησης, στις οποίες αναγράφονταν πλαστά ή ψευδή στοιχεία.

Σημειώνεται ότι τις επόμενες ημέρες η ΕΑΔ θα χρησιμοποιεί και φορητούς σαρωτές εγγράφων, ώστε να βελτιωθεί η δυνατότητα διασταύρωσης των στοιχείων που αναγράφονται στις επιδεικνυόμενες βεβαιώσεις μετακίνησης.

Τι γίνεται στα λιμάνια

Υπενθυμίζεται ότι ειδικό σχέδιο για τις ημέρες του Πάσχα έχει καταρτίσει και το Λιμενικό Σώμα, προκειμένου να αποφευχθούν οι μετακινήσεις από και προς τα νησιά σε πολίτες που δεν έχουν δικαίωμα να ταξιδέψουν με πλοία.

Από τη Μεγάλη Δευτέρα προγραμματίζονται αυστηρότεροι έλεγχοι σε όλα τα λιμάνια της χώρας οι οποίοι θα εντατικοποιούνται όσο πλησιάζουμε προς το τέλος της Μεγάλης Εβδομάδος. Το επίκεντρο των ελέγχων θα είναι τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας, τα οποία χρησιμοποιεί ο βασικός όγκος των επιβατών που επιθυμεί να ταξιδέψει στις Κυκλάδες και στα νησιά γενικότερα.

Οι μετακινήσεις με πλοία αναμένεται να επιτραπούν ξανά από τις 15 Μαΐου. Μέχρι τότε επιτρέπεται να ταξιδεύουν πολίτες για λόγους υγείας και εργασίας και όσοι έχουν μόνιμες κατοικίες στα νησιά, όχι όμως αυτοί που διαθέτουν εξοχικά σπίτια.

Ποιοι εξαιρούνται 

Υπενθυμίζεται ότι η μετακίνηση για λόγους υγείας επιτρέπεται μόνο προς δημόσια δομή υγείας, η οποία θα πρέπει να πιστοποιείται από έγγραφο της ίδιας της δομής.

Επίσης, η μετακίνηση επιτρέπεται μόνο για εφάπαξ μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας, σε κηδεία, διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση, ενώ σε όλες τις περιπτώσεις, φυσικά, πρέπει να επιδεικνύουν οι πολίτες τα απαραίτητα έγγραφα.

Διευκρινίστηκε ακόμη, ότι δεν επιτρέπεται η συνδυαστική χρήση βεβαίωσης μετακίνησης για λόγους εργασίας και Ε1 για εφάπαξ μετάβαση σε μόνιμη κατοικία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις