Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Mετακινήσεις για Πάσχα: Ξεχάστε τα χωράφια και το χαρτί από γιατρό- ΒΙΝΤΕΟ

Mετακινήσεις για Πάσχα: Ξεχάστε τα χωράφ...

Αλλαγές στις μετακινήσεις λόγω Πάσχα: Τσουχτερά πρόστιμα, αυστηροί έλεγχοι - Όλες οι νέες αποφάσεις

Δέσμη μέτρων αποφάσισε η κυβέρνηση για να ελέγξει τις μετακινήσεις προς την επαρχία και να βάλει φρένο στις διαπεριφερειακές μετακινήσεις από σήμερα μέχρι την Κυριακή του Πάσχα.

Προβλέπονται συγκεκριμένοι περιορισμοί, μαζί με τους αυστηρούς και συνεχείς ελέγχους από τις αστυνομικές δυνάμεις στους αυτοκινητοδρόμους, παράλληλα με την επιβολή αυστηρών προστίμων σε περίπτωση βεβαίωσης παραβάσεων: €300 είναι το πρόστιμο που θα επιβάλλεται για αναίτιες μετακινήσεις και €500 το πρόστιμο σε περίπτωση εντοπισμού ψευδούς δήλωσης προκειμένου να δικαιολογηθεί κάποια αναίτια μετακίνηση.

Πλέον, με βάση την κοινή υπουργική απόφαση που αναμένεται να δημοσιευθεί τις επόμενες ώρες:

Μετακινήσεις σε άλλη περιφέρεια για λόγους υγείας θα επιτρέπονται μόνο με έγγραφο από δημόσια δομή υγείας.
Διαπεριφερειακές μετακινήσεις με βάση την δήλωση Ε9 και αιτιολογικό ότι οι πολίτες μετακινούνται στον επίσημο τόπο κατοικίας τους θα μπορούν να χρησιμοποιούνται εφ' άπαξ και δεν θα επιτρέπεται η επιστροφή τους στον τόπο προέλευσης.
Η συγκομιδή προϊόντων ως αιτία για υπερτοπική μετακίνηση απαλείφεται και δεν θα προβλέπεται για την περίοδο του Πάσχα.
Οσοι επιθυμούν υπερτοπική μετακίνηση με αφορμή τον θάνατο και την κηδεία συγγενικού τους προσώπου θα μπορούν να το πράττουν επιδεικνύοντας στους; αστυνομικούς την ληξιαρχική πράξη θανάτου του οικείου τους.
Για όλες τις περιπτώσεις -πλην της επιστροφής στον τόπο μόνιμης κατοικίας- ο απολύτως αναγκαίος χρόνος της παραμονής σε άλλη περιφέρεια θα είναι ένα 48ωρο.
Μέσω της Εργάνης θα μπορούν να εκδίδονται βεβαιώσεις για μετακινήσεις μόνο για τους μισθωτούς που έχουν εξαρτημένη σχέση εργασίας.

Τσουχτερά πρόστιμα

Το πρόστιμο που θα επιβάλλεται εφ' όσον αποδεικνύεται αναίτια μετακίνηση θα είναι €300. Πρόστιμο ύψους €500 θα επιβάλλεται εάν κάποιος πολίτης επιχειρεί να προβεί σε υπερτοπική/ διαπεριφεραική μετακίνηση κάνοντας χρήση ψευδούς βεβαίωσης.

Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη. Ωρα 18:00 σήμερα το απόγευμα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς αναμένεται να δημοσιοποιήσει τα μέτρα που θα ισχύσουν για όλη την Μεγάλη Εβδομάδα. Σήμερα το απόγευμα αναμένεται να γίνουν και οι ανακοινώσεις για το πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα που δραστηριοποιούνται στον χώρο της εστίασης από την Δευτέρα του Πάσχα 3 Μαϊου.

 

πηγή protothema.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις