Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πρίγκιπας Φίλιππος: Σήμερα η κηδεία - Σε απόσταση Γουίλιαμ και Χάρι - Η πομπή και η ελληνική σημαία

Πρίγκιπας Φίλιππος: Σήμερα η κηδεία - Σε...

Όλα όσα θα γίνουν

Το τελευταίο αντίο στον πρίγκιπα Φίλιππο θα πουν το μεσημέρι του Σαββάτου θα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας. 

Το γύρο των Βρετανικών μέσων αλλά και του κόσμου κάνει το γεγονός οτι τα δυο αδέρφια Γουλίαμ και Χάρι δεν θα είναι δίπλα δίπλα κατά την διάρκεια της πομπής για να συνοδεύσουν τον παππού τους στην τελευταία του κατοικία.

«Το παλάτι ανακοίνωσε την επίσημη λίστα των καλεσμένων και που ακριβώς θα κάτσουν ο Γουίλιαμ και ο Χάρι στην τελετή.»

«Κανονικά θα περιμέναμε να δούμε τα δύο αδέρφια δίπλα δίπλα για ένα τόσο μεγάλο βασιλικό γεγονός. Αυτό ήταν πάντα το έθιμο»

Τα Βρετανικά μέσα θέλουν και αυτή την απόφαση να είναι της Βασίλισσας Ελισάβετ.

Τα δημοσιεύματα ξεκίνησαν μετά την δημοσίευση του σχεδιαγράμματος της πομπής από το παλάτι.

Σύμφωνα με αυτό τα μέλη της βασιλικής οικογένειας θα περπατήσουν όλα πίσω από το φέρετρο. Η πριγκίπισσα Άννα και ο πρίγκιπας Κάρολος θα περπατήσουν στην πρώτη σειρά, ακολουθούμενοι από τον πρίγκιπα Έντουαρντ και τον πρίγκιπα Άντριου.

Στην τρίτη σειρά θα βρίσκονται ο Γούιλιαμ και ο Χάρι αλλά δεν θα περπατούν δίπλα δίπλα καθώς ανάμεσά τους θα βρίσκεται ο ξάδερφός τους Πίτερ Φίλιπς.

Η βασίλισσα θα μετακινηθεί με μία Bentley στο τέλος της πομπής.

 

 

Με ελληνική σημαία σε αυτοκίνητο σχεδιασμένο από τον ίδιο

Οι λεπτομέρειες για την κηδεία που φέρει την κωδική ονομασία Operation Forth Bridge προετοιμάζονταν εδώ και πολλά χρόνια, ωστόσο η τελετή έπρεπε να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα που επέφερε η πανδημία και ο τελικός σχεδιασμός έχει ήδη εγκριθεί από την βασίλισσα Ελισσάβετ.

Η σορός του Φίλιππου θα μεταφερθεί σε ένα ειδικά κατασκευασμένο όχημα στου οποίου τον σχεδιασμό είχε βοηθήσει ο ίδιος ο Δούκας του Εδιμβούργου.

Πρόκειται για όχημα που παραδόθηκε στο Παλάτι το 2016 και το οποίο μάλιστα έχει ένα πιστό αντίγραφο σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά με το πρωτότυπο.

Το φέρετρο του Φιλίππου θα καλύπτει η προσωπική του σημαία στην οποία διαγράφεται και η ιστορίας του. Τα λιοντάρια με τις καρδιές αντιπροσωπεύουν την καταγωγή του από την Δανία, ο Σταυρός την ελληνική του καταγωγή, οι άσπρες και μαύρες γραμμές την οικογένεια Μαουντμάντεν και το κάστρο τον τίτλο του ως Δούκας του Εδιμβούργου.

Στην τελετή που θα γίνει στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου μέσα στο κάστρο του Γουίνσδορ χωρίς την παρουσία πολιτών θα συμμετέχουν μόλις 30 άτομα τα οποία θα εμφανιστούν με πολιτικά.

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις