Back to Top
#TAGS Νάσος Νασόπουλος Κορωνοϊός Αιγιάλεια 200 Χρόνια Από Την Ελληνική Επανάσταση ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

FOOD

/

Συνταγή και μυστικά για κέικ σοκολάτα

Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Το απόλυτο κέικ σοκολάτας, με υγρή λιωμένη σοκολάτα στην καρδιά και απέξω. Φτιάξτε το όλοι γιατί είναι θεϊκό!

Υλικά Συνταγής
150 γραμ. σοκολάτα 60-70% περιεκτικότητα σε κακάο (ψιλοκομμένη)
225 γραμ. βούτυρο
225 γραμ. ζάχαρη
4 μεγάλα αυγά
2 πρέζες κανέλα
2 βανίλιες
100 γραμ. αμύγδαλο ή καρύδι τριμμένο
100 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
βούτυρο και κακάο για τη φόρμα
Για την επικάλυψη
200 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
50 γραμ. βούτυρο
2 κουταλιές μέλι
200 γραμ. σοκολάτα 70% περιεκτικότητα σε κακάο
καρούλια σοκολάτας για το τελείωμα

Εκτέλεση
Φροντίζουμε όλα τα υλικά για το κέικ σοκολάτας να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Αν ξέχασες να τα βγάλεις από το ψυγείο, δες εδώ πώς να μαλακώσεις το βούτυρο στο λεπτό και εδώ πώς να φέρεις τα αυγά σου σε θερμοκρασία δωματίου.

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Αφήνουμε να γίνει χλιαρή.  Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ για να αφρατέψει. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά (να τα  «πίνει» το μείγμα) και στη συνέχεια προσθέτουμε τις βανίλιες.

Προσθέτουμε τη λιωμένη χλιαρή σοκολάτα, το αμύγδαλο, το αλάτι, και τέλος απαλά ενσωματώνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.

Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με το κακάο τη φόρμα (φόρμα για κέικ ή φόρμα δαχτυλίδι). Αδειάζουμε το μείγμα.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς C στις αντιστάσεις, για 55 λεπτά περίπου. Αφού ψηθεί το αφήνουμε να σταθεί στη φόρμα για 10 λεπτά.

Το ξεφορμάρουμε για να κρυώσει τελείως, βάζοντάς το πάνω σε σχάρα.

Περιχύνουμε με τη μισή επικάλυψη σοκολάτας, ξεκινώντας από το κέντρο του κέικ. Αφήνουμε λίγη ώρα να σταθεί και περιχύνουμε με την υπόλοιπη επικάλυψη.

Για να φτιάξουμε το απόλυτο κέικ σοκολάτας, αν θέλουμε μπορούμε να το κόψουμε στη μέση και να το γεμίσουμε με τη μισή επικάλυψη.

Για την επικάλυψη
Βάζουμε σε μπολ τη σοκολάτα, το μέλι, το βούτυρο.

Ζεσταίνουμε την κρέμα σε κατσαρόλα μικρή. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει τη ρίχνουμε πάνω στη σοκολάτα. Καλύπτουμε το μπολ για 1 λεπτό. Έπειτα ανακατεύουμε με μαρίζ, για να ομογενοποιηθεί καλά και να γίνει πυκνή, λεία και γυαλιστερή η επικάλυψη.

Σε αυτό το κέικ υπάρχουν δύο εναλλακτικές: να το ολοκληρώσετε βάζοντάς του την επικάλυψη ή να το αχνίσετε με ζάχαρη άχνη. Η επιλογή δική σας, αφού και οι δύο εκδοχές είναι υπέροχες.

Τα μυστικά μου για τέλειο κέικ σοκολάτας
Το μείγμα του κέικ πρέπει πάντα να καλύπτει τη φόρμα κατά τα 3/4 του ύψους της.

Προσοχή, δεν ανοιγοκλείνουμε την πόρτα του φούρνου!

Ελέγχουμε αν ψήθηκε το κέικ με τη λάμα του μαχαιριού. Τη βυθίζουμε στο κέντρο του κέικ  και αν βγει στεγνή το κέικ έχει ψηθεί. Διαβάστε εδώ ποια είναι τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε όταν ψήνουμε ένα κέικ και πώς θα τα αποφύγουμε.

Προσοχή, αν δεν λιώσει καλά η σοκολάτα μέσα στην κρέμα και μείνουν μικρά κομματάκια δε θα πήξει ποτέ! Όσο είναι ζεστή είναι ρευστή, κι όταν κρυώσει πήζει! Δείτε εδώ όλα τα μυστικά για να λιώνετε πάντα σωστά τη σοκολάτα.

Πηγή:argiro.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life