Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εάν κάνετε ηλεκτρονική αγορά από Αγγλία μέσω Royal Mail, να έχετε ιώβεια υπομονή...

Εάν κάνετε ηλεκτρονική αγορά από Αγγλία ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Τι θα πρέπει να γνωρίζετε

Εάν κάνετε ηλεκτρονικές αγορές και αντίστοιχες παραγγελίες από Αγγλία, θα πρέπει να γνωρίζετε τουλάχιστον 2 παραμέτρους που από τις αρχές του 2021 είναι γεγονότα. Αρχικά θα σας κοστίσει... περισσότερο απ΄ότι είχατε προβλέψει. Ακόμη κι αν έχετε αναφορά για free shipping στην παραγγελία σας, θα πρέπει να γνωρίζετε πως από τις αρχές του χρόνου το Ηνωμένο Βασίλειο εκτιμάται πλέον ως 3η χώρα και ΟΛΑ τα ταχυδρομικά δέματα ελέγχονται από το τελωνείο, ανεξάρτητα από τη δηλωμένη αξία. Με ότι κόστος αυτό συνεπάγεται... ΦΠΑ επί της αξίας του προϊόντος που αγοράσατε, συν τα έξοδα εκτελωνισμού. 

Αν επιλέξετε την οικονομικότερη ταχυμεταφορική στο Η.Β. δηλαδή την Royal Mail, τότε να αναμένετε συνεργασία με τα ΕΛΤΑ. Οταν το δέμα σας φθάσει Ελλάδα αρχίζουν οι πραγματικές καθυστερήσεις. Ο χρόνος "παγώνει". Ακόμα κι αν έχετε tracking number (αριθμό παρακολούθησης της διαδρομής του πακέτου σας) θα διαπιστώσετε μέσω της ιστοσελίδας των ΕΛΤΑ, ασυγχρονισμούς, απουσία ενημέρωσης σε πραγματικό χρόνο και μεγάλες, μεγάλες καθυστερήσεις. Η ενημέρωση από τα κεντρικά των ΕΛΤΑ είναι πως... θέλει έναν μήνα για να διαχειριστούν τα ταχυδρομεία το δέμα - μεταξύ άλλων - και δίνεται η εξήγηση της πανδημίας ως ο λόγος της τεράστιας καθυστέρησης σε όλες τις φάσεις της διαδρομής του πακέτου.

Αν ξοδέψετε κάτι παραπάνω κατά την επιλογή ταχυμεταφορικής και επιλέξετε κάποια γνωστή ιδιωτική εταιρεία, το δέμα σας μπορεί να φθάσει σε εσας, από την Αγγλία, ακόμη και μέσα σε 2 ημέρες το πολύ, με μοναδικό αγκάθι, τον πάντα χρονοβόρο -εως μια εβδομάδα- εκτελωνισμό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις