Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Παπαευαγγέλου: Αυξημένο το επιδημιολογικό φορτίο- Αισιόδοξα τα νέα από τους εμβολιασμούς

Παπαευαγγέλου: Αυξημένο το επιδημιολογικ...

Κατά την απογευματινή ενημέρωση της Παρασκευής

Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πανδημία είπε ότι το επιδημιολογικο φορτίο αυξήθηκε με τα ενεργά κρούσματα να ανέρχονται πλέον στα 12.000.

Είπε επίσης ότι ένας στους τρεις νοσηλευόμενους είναι 45 -65 ετών και στην Αττική η πληρότητα ΜΕΘ είναι στο 88%. Αυτή την εβδομάδα είχαμε πολλές μικρές πυρκαγιές από συναντήσειςε σε σπίτια εργασιακούς χώρους και δομές. Δεν μειώθηκε το επιδημιολογικό φορτίο μετά τα μέτρα όσο θα θέλαμε. Συμβάλλουν σε αυτό και τα μεταλλαγμένα στελέχη.

Είπε ακόμα ότι γίνονταν 260 νέες εισαγωγές την ημέρα. Η πίεση στο ΕΣΥ στην Αττική είναι εμφανής. Στην Αττική είπε ότι υπάρχει μεγάλη αύξηση στον Πειραιά και στον Δυτικό Τομέα Αθηνών. Είχαμε πολλές μικρές πυρκαγιές, είπε η κα Παπαευαγγέλου και είπε ότι παρατηρούνται πολλές μικρές συρροές κρουσμάτων από συγκεντρώσεις σε σπίτια. 

Αναφερόμενη στην αποτελεσματικότητα των εμβολίων η κα Παπαευαγγέλου είπε ότι κανένας από τους υπερήλικες που μολύνθηκε από τον ιό και είχε λάβει το εμβόλιο δεν νόσησε σοβαρά. «Στο νοσοκομείο που εργάζομαι κανείς δεν μπήκε στη ΜΕΘ» αποκάλυψε επίσης και έκανε εκ νέου έκκληση σε όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν. Η κα Παπαευαγγέλου είπε ότι είναι ενθαρρυντικά τα νέα από το Ισραήλ το οποίο επιστρέφει στην κανονικότητα μετά τους μαζικούς εμβολιασμούς.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις