Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα, 2021: Βόθροι που αδειάζουν με καθυστέρηση 6 μηνών και με προπληρωμή! Προσέφυγαν στον Εισαγγελέα

Πάτρα, 2021: Βόθροι που αδειάζουν με καθ...
Κοντογεωργοπούλου Γιώτα
[email protected]

Τι καταγγέλλουν οι κάτοικοι της περιοχής

Να καταθέσουν για τη περιπέτειά τους με τους βόθρους κλήθηκαν από την Πταισματοδίκη του Δ’ Τμήματος Πατρών  κάτοικοι της Παραλίας Προαστίου Πατρών οι οποίοι είχαν καταθέσει αναφορά  προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών για το πρόβλημα με την αποχέτευση στην περιοχή τους και την μικρή… Οδύσσεια που ακολουθεί.

Τηv αναφορά- καταγγελία στην Εισαγγελία υπογράφουν οι κκ. Στάθης Παπαλεξανδρόπουλος, πρώην Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Παραλίας Προαστίου και ο γιατρός κ. Σάββας Προκοπίου.

Το σκηνικό όπως το περιγράφουν οι κάτοικοι της περιοχής είναι απίστευτο αν σκεφτεί κανείς ότι ζούμε στο έτος 2021. Αρκεί να επισημάνουμε ότι το άδεισμα των βόρθων από τη ΔΕΥΑΠ γίνεται με καθυστέρηση 6 μηνών ενώ οι κάτοικοι προπληρώνουν για αυτό! Αιτία; Η έλλειψη οδηγού για τα απογεύματα. Και το πιο επικίνδυνο; Τα λύματα πάνε θάλασσα.

Οι κάτοικοι περιγράφουν την κατάσταση ως εξής: έχει ως εξής:

«Η περιοχή του Προαστίου (Μποζαΐτικα)   διοικητικά  έχει υπαχθεί στον Δήμο της Πάτρας από το 1922 παρόλα αυτά το μεγαλύτερο μέρος της η Παραλία Προαστίου στερείται δικτύου λυμάτων το οποίο να εξυπηρετεί τους συνεχώς αυξανόμενους κατοίκους της και τις οικίες τους. Αντιθέτως σε περιοχές όπως του Ρωμανού, του Ν. Σουλίου κ.α. που εντάχθηκαν στον Δήμο Πατρέων το 2002 με το νόμο Καποδίστρια έσπευσαν αμέσως να κατασκευάσουν αποχετευτικά δίκτυα.

Σαν να μην έφτανε η προκλητική αυτή διάκριση, η ΔΕΥΑΠ μας χαρατσώνει με υπερβολικά υψηλά χρηματικά ποσά κάθε φορά που βυτιοφόρο όχημά της προσέρχεται για την πλήρη ή μερική εκκένωση του βόθρου των οικιών μας.  Σίγουρα θα ήταν πιο τίμιο  εκ μέρους της ΔΕΥΑΠ να μας χρεώνει την εκκένωση βόθρων από βυτιοφόρο όχημά της αλλά να πληρώνουμε τέλη αποχέτευσης όσα και αυτοί που μένουν στο κέντρο της πόλης μας και η εκκένωση να γίνεται δωρεάν και αμέσως κάθε φορά που απαιτείται επειδή η έλλειψη αποχετευτικών δικτύων στην συνοικία μας δεν οφείλεται σε δική μας υπαιτιότητα αλλά σε εγκληματική αμέλεια της εκάστοτε δημοτικής αρχής και του προέδρου της ΔΕΥΑΠ» αναφέρουν οι κάτοικοι και συνεχίζουν:

«Σαν να μην έφταναν όλα αυτά εδώ και έναν περίπου χρόνο η ΔΕΥΑΠ εφαρμόζει και το εξής πρωτοφανές σύστημα. Ο αιτών την εκκένωση πρέπει να προσέλθει στα γραφεία της να υποβάλει τη σχετική αίτηση και να… προπληρώσει για υπηρεσία που δεν έχει παρασχεθεί. Εάν μετά από αυτά η εκκένωση πραγματοποιείτο μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, δεν θα υπήρχε καμία αντίρρηση εκ μέρους μας που θα είχαμε προπληρώσει. Όταν όμως η αρμόδια υπάλληλος της ΔΕΥΑΠ σε πληροφορεί ότι η εκκένωση θα πραγματοποιηθεί μετά από έξι μήνες, τότε η οργή και η αγανάκτησή μας είναι άκρως δικαιολογημένη.

Ο κ. Δήμαρχος Πατρέων ο οποίος είναι και γιατρός δεν γνωρίζει τις συνέπειες που έχει αυτό για την υγεία  τη δική μας, των οικογενειών μας, και των περιοίκων μας σε περίπτωση που γίνεται υπερχείλιση των βόθρων μας; Από αυτόν τουλάχιστον λόγω της  επαγγελματικής του ιδιότητας περιμέναμε μεγαλύτερη ευαισθησία σε θέματα που άπτονται της δημόσιας υγείας. Απο τη ΔΕΥΑΠ μας πληροφόρησαν ότι το βυτιοφόρο όχημά της εξυπηρετεί τον Πατραϊκό λαό, μόνο κατά την πρωινή βάρδια επειδή δεν έχουν άλλο οδηγό για το βυτιοφόρο τους! Οπωσδήποτε θα μπορούσαν να βρουν οδηγό με επαγγελματική άδεια οδήγησης από τους ήδη εργαζόμενους στο Δήμο Πατρέων  αν υπήρχε η σχετική βούληση και η προσήκουσα ευαισθησία.

Μετά την ενσωμάτωση των όμορων Δήμων στον Δήμο της Πάτρας δεν έγινε και ενσωμάτωση των ΔΕΥΑ στην ΔΕΥΑΠ;

Γιατί μας υποχρεώνουν να προσλάβουμε ιδιώτες ιδιοκτήτες βυτιοφόρων οχημάτων για την εκκένωση των βόθρων μας και να πληρώνουμε πενταπλάσιο ποσό από αυτό που θα προπληρώναμε στη ΔΕΥΑΠ; Έχουν άραγε όφελος από κάτι τέτοιο;» αναρωτιούνται οι κάτοικοι που προσέφυγαν στην Εισαγγελία.

Όπως λέει στο thebest.gr ο κ. Παπαλεξανδρόπουλος,  έχει ζητήσει  στοιχεία για το πόσες συνδέσεις ύδρευσης υπάρχουν στη συνοικία και πόσα σπίτια αιτούνται άδεισαμα των βόθρων τους αλλά δεν έχει λάβει απαντήσεις.

Το πλέον τραγικό όλων είναι το ότι οι περισσότεροι κάτοικοι της συνοικίας έχουν κατασκευάσει βόθρους αλλά πολλοί από αυτούς που δεν εξυπηρετούνται σε εύλογο χρονικό διάστημα από τη ΔΕΥΑ, ρίχνουν τα λύματά τους στη θάλασσα μέσω των αγωγών ομβρίων με άμεσο αποτέλεσμα τη μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα και του θαλάσσιου περιβάλλοντος της περιοχής.

Αξίζει να σημειωθεί δε ότι η συνοικία Παραλίας Προαστείου στερείται αποχετευτικού δικτύου ενώ το υπόλοιπο προάστιο (από τη Νέα Εθνική Οδό και ανατολικότερα) διαθέτει.

   

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις