Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ερώτηση Τσιγκρή σε Κικίλια για την ανάγκη άμεσης λειτουργίας των εμβολιαστικών κέντρων στην Αιγιάλεια

Ερώτηση Τσιγκρή σε Κικίλια για την ανάγκ...

Στο Κέντρο Υγείας Αιγίου και στο Κέντρο Υγείας Ακράτας, δεν έχουν γίνει ακόμη οι απαραίτητες ενέργειες για τη λειτουργία τους, ενώ πληρούν τις προδιαγραφές

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια αναφορικά με την ανάγκη άμεσης λειτουργίας των εμβολιαστικών κέντρων της Αιγιάλειας.

Στην ερώτηση του Αχαιού βουλευτή κ. Τσιγκρή τονίζονται τα εξής:

«Σύμφωνα με επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου προς τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, εκτός του Νοσοκομείου Ανατολικής Αχαΐας (Αιγίου), δεν έχουν λειτουργήσει τα άλλα τέσσερα (4) εμβολιαστικά κέντρα της Αιγιάλειας, που προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός.

Στο Κέντρο Υγείας Αιγίου και στο Κέντρο Υγείας Ακράτας, δεν έχουν γίνει ακόμη οι απαραίτητες ενέργειες για τη λειτουργία τους, ενώ  πληρούν τις προδιαγραφές προκειμένου να λειτουργήσουν ως εμβολιαστικά κέντρα.

Σύμφωνα με την ίδια επιστολή, ο προγραμματισμός του εμβολιασμού των ατόμων ηλικίας 60 - 64 ετών, γίνεται μόνο στα εμβολιαστικά κέντρα της Άνω Πόλης Πατρών και της Χαλανδρίτσας.

Να σημειωθεί ότι η χιλιομετρική απόσταση ανάμεσα στα απομακρυσμένα χωριά της Ανατολικής Αιγιάλειας και τη Χαλανδρίτσα είναι μεγαλύτερη από 100 χιλιόμετρα και απαιτείται τουλάχιστον μιάμιση ώρα με το αυτοκίνητο, ενώ το Αίγιο απέχει 60 χιλιόμετρα.

Συνεπώς, καθίσταται εξαιρετικά δύσκολο για τους κατοίκους της Αιγιάλειας -και ιδιαίτερα για τους ηλικιωμένους- να υποβληθούν σε αυτή την ταλαιπωρία προκειμένου να εμβολιαστούν, ενώ ταυτόχρονα εκτίθενται στους κινδύνους μιας μεγάλης και κοστοβόρας μετακίνησης.

Με βάση τα παραπάνω, ο Ιατρικός Σύλλογος Αιγίου ζητά την άμεση λειτουργία -ως εμβολιαστικών κέντρων- των δύο παραπάνω Κέντρων Υγείας (Αιγίου και Ακράτας), με ταχύτατες διαδικασίες στελέχωσης, τον επαναπροσδιορισμό των ραντεβού και τον εμβολιασμό των ατόμων ηλικίας 60 - 64 ετών στην Αιγιάλεια».

Πιο συγκεκριμένα, ο Αχαιός βουλευτής ρωτάει τον Υπουργό Υγείας, σε ποιες ενέργειες θα προβεί με σκοπό: α) την άμεση λειτουργία των τεσσάρων εμβολιαστικών κέντρων της Αιγιάλειας, που προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός του Υπουργείου Υγείας και β) τον επαναπροσδιορισμό των ραντεβού και τον εμβολιασμό των ατόμων ηλικίας 60 έως 64 ετών στην Αιγιάλεια;

*Ο δικηγόρος Άγγελος Τσιγκρής διδάσκει Εγκληματολογία στην Ελλάδα και την Κύπρο. Έχει διατελέσει γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Μόνιμη Επιτροπή Επιχειρησιακής Συνεργασίας για την Εσωτερική Ασφάλεια στην Ευρώπη (COSI) του Συμβουλίου της ΕΕ και στη Μόνιμη Αντιπροσωπία του ΟΗΕ για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις