Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Πόλεμος στην Ουκρανία Ρούλα Πισπιρίγκου Κορωνοϊός Νάσος Νασόπουλος
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΥΓΕΙΑ

/

Αρθρίτιδα στο γόνατο; Το χειρουργικό σύστημα ρομποτικής τεχνολογίας που την αντιμετωπίζει οριστικά

Αρθρίτιδα στο γόνατο; Το χειρουργικό σύσ...

Το Smith and Nephew NAVIO system διατίθεται στη Γενική Κλινική Ολύμπιον

Η Γενική Κλινική ΟΛΥΜΠΙΟΝ απέκτησε ένα νέο σύστημα ρομποτικής τεχνολογίας, σχεδιασμού, πλοήγησης και διεγχειρητικής οπτικοποίησης, το οποίο  διαθέτει ένα φορητό, έξυπνο όργανο με ρομποτική χειρολαβή για τη διαμόρφωση των οστών, υπολογιστικό σύστημα με λογισμικό και υπέρυθρη κάμερα. Τα εργαλεία αυτά είναι εξαιρετικά χρήσιμα στα χέρια των έμπειρων ορθοπεδικών χειρουργών της Γενικής Κλινικής ΟΛΥΜΠΙΟΝ, καθώς προσφέρουν απόλυτη ακρίβεια στους χειρουργικούς χειρισμούς και προσαρμόζονται στην ιδιαίτερη μορφολογία του κάθε ασθενούς .

Το προηγμένο λογισμικό του NAVIO, δεν απαιτεί τον προεγχειρητικό σχεδιασμό μέσω αξονικής τομογραφίας που χρειάζεται σε άλλα ρομποτικά συστήματα.

Ήδη, στη Γενική Κλινική ΟΛΥΜΠΙΟΝ έχουν πραγματοποιηθεί με απόλυτη επιτυχία αρθροπλαστικές γόνατος με τη χρήση του ρομποτικού συστήματος NAVIO. Το συγκεκριμένο ρομποτικό σύστημα αρθροπλαστικών είναι το μοναδικό διαθέσιμο σε ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα και η λειτουργία του στηρίζεται σε διεγχειρητικές μετρήσεις που πραγματοποιεί καθ΄υπόδειξη του χειρουργού.

Οι χειρουργοί μπορούν να βλέπουν μέσα στο χειρουργείο πως λειτουργεί η πρόθεση στο γόνατο. Αξιολογούνται όλες οι μετρήσεις και το λογισμικό του συστήματος “προτείνει”, σε πραγματικό χρόνο, την ιδανική σε μέγεθος για τον ασθενή πρόθεση αλλά ταυτόχρονα συνυπολογίζει την εξισορρόπηση συνδέσμων και μαλακών μορίων. Η πρόθεση τοποθετείται με ακρίβεια χιλιοστού και εξασφαλίζεται η διόρθωση του άξονα του πάσχοντος σκέλους και το βέλτιστο εύρος κίνησης μετεγχειρητικά. Η χειρουργική αυτή τεχνική μειώνει σημαντικά την απώλεια αίματος και συνεπώς την ανάγκη μετάγγισης των ασθενών, επειδή παραμένει ανέπαφος ο αυλός των μακρών οστών (μηριαίο και κνήμη). Επίσης, συνδυάζεται με σύγχρονα αναισθησιολογικά πρωτοκόλλα με αποτέλεσμα οι ασθενείς να κινητοποιούνται άμεσα με σημαντικά μειωμένο πόνο. Οι επιπλοκές ελαχιστοποιούνται, επιτυγχάνεται καλύτερη ενσωμάτωση των προθέσεων ενώ εξασφαλίζεται άριστη κινηματική λειτουργία της καινούργιας άρθρωσης, συμβάλλοντας στην πολυετή διάρκεια ζωής των εμφυτευμάτων.

 

Το συγκεκριμένο ρομποτικό σύστημα υπερτερεί έναντι άλλων ρομποτικών συστημάτων στα εξής σημεία:

  • Δεν χρειάζεται αξονική τομογραφία προεγχειρητικά, γεγονός που μειώνει την έκθεση του ασθενούς στην ακτινοβολία .
  • Εξατομικεύεται ο σχεδιασμός της επέμβασης .
  • Συνδυάζεται με μικρή τομή δέρματος και ελάχιστης παρεμβατικότητας χειρισμούς (MIS-minimally invasive surgery).
  • Δίνει τη δυνατότητα προσομοίωσης της επέμβασης και της τελικής θέσης των προθέσεων πριν ακόμα αρχίσουν οι χειρουργικοί χειρισμοί.
  • Παρέχει υψηλού βαθμού ανάλυση και πληροφορίες για την τάση των συνδέσμων και την κίνηση της άρθρωσης σε όλη την έκτασή της, λαμβάνοντας υπόψη 20 διαφορετικές παραμέτρους (Νatural Kinematics).
  • Δίνεται η επιλογή στο χειρουργό να χρησιμοποιήσει 6 διαφορετικούς τύπους αρθροπλαστικής αναλόγως ηλικίας και δραστηριοτήτων του ασθενούς.
  • Υπάρχει επίσης και η επιλογή της χρησιμοποίησης του υλικού OXINUM, καινοτόμου μετάλλου, με χαμηλό συντελεστή τριβής.
  • Επιτυγχάνεται η γρήγορη λειτουργική επάνοδος του ασθενούς.

Τί προκαλεί πόνο στο γόνατο;

Εκατομμύρια άνθρωποι πάσχουν από οστεοαρθρίτιδα γόνατος, η οποία εμφανίζεται όταν υπάρχει βλάβη και καταστροφή στο χόνδρο της άρθρωσης του γόνατος. Όταν ο χόνδρος φθείρεται, τα οστά  αρχίζουν να τρίβονται μεταξύ τους προκαλώντας πόνο, πρήξιμο, δυσκαμψία και βλάβη σε άλλα μέρη του γόνατος.

Σύντομα, το συγκεκριμένο χειρουργικό σύστημα στη Γενική Κλινική ΟΛΥΜΠΙΟΝ θα έχει εφαρμογή στην αρθροπλαστική ισχίου, καθώς και στις αθλητικές κακώσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού, μπορείτε να καλείτε στη Γενική Κλινική ΟΛΥΜΠΙΟΝ στο τηλέφωνο: 2610 464000.

Αποθεραπεία και Αποκατάσταση

Η ελεγχόμενη κινητοποίηση και η άσκηση αποτελούν σημαντικό μέρος της διαδικασίας αποθεραπείας και αποκατάστασης του ασθενούς, η οποία πραγματοποιείται στο Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης της ΟΛΥΜΠΙΟΝ.

Όλοι οι ασθενείς παρακολουθούνται από εξειδικευμένους φυσιάτρους και υποστηρίζονται από την ειδική ομάδα φυσικοθεραπείας του ΚΑΑ της ΟΛΥΜΠΙΟΝ μέχρι την πλήρη και ασφαλή αποκατάστασή τους.

 

Info

Γενική Κλινική Ολύμπιον 

Βόλου & Μειλίχου, Κάτω Συχαινά, Πάτρα, Τ.Κ. 26443

τηλ: 2610 464000

www.olympion-sa.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being