Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

O Γιώργος Τράγκας επικεφαλής του νέου κόμματος- "Σιδηρούς βραχίων" του ο Νίκος Νικολόπουλος- Ποιο το όνομά του;

O Γιώργος Τράγκας επικεφαλής του νέου κό...
Κοντογεωργοπούλου Γιώτα
[email protected]

Ανακοινώνεται σε λίγες ημέρες

Η είδηση για τη δημιουργία νέου κόμματος κυκλοφορεί από καιρό. Αυτό που δεν ήταν μέχρι σήμερα γνωστό-τουλάχιστον όχι με βεβαιότητα-, είναι ότι επικεφαλής του τίθεται ο γνωστός δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας.

Η ανακοίνωση, όπως πληροφορείται το thebest.gr, είναι ζήτημα ημερών. Για την υπόθεση άλλωστε έχει εδώ και μέρες αφήσει να πλανώνται πληροφορίες ο Αχαιός Νίκος Νικολόπουλος επικεφαλής  του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, σε τηλεοπτικές και διαδικτυακές εκπομπές, «φωτογραφίζοντας» επί της ουσίας τον γνωστό δημοσιογράφο.

Η στόχευση αυτού του νέου κόμματος είναι προφανής. Πρόκειται για επιχείρηση κάλυψης της λεγόμενης «πατριωτικής» πτέρυγας των ψηφοφόρων, δεξαμενή με μεγάλο εύρος αν ξεκινήσουμε ένα πρόχειρο «σκανάρισμα» από το κενό που αφήνει η διάλυση της Χρυσής Αυγής και φτάσουμε μέχρι τις αντιμνημονιακές οσμώσεις που είχε ο Γιώργος Τράγκας τα τελευταία χρόνια με άτομα από πολλούς πολιτικούς χώρους. 

 

Ο ΣΤΟΧΟΣ 

Η αλήθεια είναι ότι ο νέος πολιτικός φορέας έχει εν αρχή στο στόχαστρό του το ποσοστό του Βελόπουλου. Εκτιμάται ότι η αναγνωρισιμότητα και μόνο του Γιώργου Τράγκα αρκεί για  να καταστεί δυνατόν κάτι τέτοιο άμα τη αφίξει του νέου φορέα και της πολιτικής του επιδίωξης για κάλυψη του δεξιού συντηρητικού, «πατριωτικού»  ακροατηρίου το οποίο εμφανίζεται τελευταία ως νύφη… πολύφερνη για κάθε προσπάθεια σύστασης νέου κόμματος.

Αν υποθέσουμε ότι οι διαδικασίες θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί πριν …μυρίσει κάλπη, γίνεται αντιληπτό ότι μιλάμε για έναν αγώνα δρόμου, στον οποίο το κόμμα Τράγκα θέλει να κόψει πρώτο το νήμα προκειμένου να «καθαρίσει» νωρίς κάθε άλλη ανάλογη προσπάθεια.

Κάθε προσπάθεια δηλαδή η οποία έχει να κάνει με το φλερτ στους δυσαρεστημένους της Ν.Δ. για μια σειρά «μαλακών» θέσεων ή πατριωτικών υπαναχωρήσεων σε εθνικά θέματα (κατά τη γνώμη του δεξιού πατριωτικού ακροατηρίου) και με την  προσέγγιση όσων δηλώνουν αγανακτισμένοι από την  "συνομιλία" Μητσοτάκη με στελέχη του κέντρου και του Σημιτικού τιμ.

Στις δεξαμενές με διαθέσιμο ακροατήριο, θα πρέπει να συμπεριληφθούν και αυτές της Εκκλησίας, αλλά και αυτές των αμφισβητιών του κορωνοϊού, τους οποίους έχει εκφράσει ο Γιώργος  Τράγκας. 

ΟΙ ΠΥΡΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΜΕ

Οι προετοιμασίες λένε οι πληροφορίες, έχουν ήδη γίνει με τη δημιουργία πυρήνων στελεχών σε διάφορες περιοχές της χώρας και στην Αχαΐα, όπου κινείται συντονισμένα ο Νικολόπουλος έχοντας μακρά εμπειρία σε τέτοια θέματα.

Η ανακοίνωση θα γίνει μέσα από τα ΜΜΕ επιρροής Τράγκα. «Αυτή τη βδομάδα είναι στο εξωτερικό και ερχόμενος από το εξωτερικό καταθέτει στον Άρειο Πάγο το καταστατικό»  ακούσαμε από αρμόδια χείλη.

Το διαδίκτυο, το ραδιόφωνο και  γενικά τα ΜΜΕ, θα αποτελέσουν εργαλείο του νέου κόμματος λένε οι ίδιες πληροφορίες, τις οποίες επιβεβαίωσε ο Νίκος Νικολόπουλος σε κατ΄ ιδίαν συζήτηση που είχαμε μαζί του.

«ΣΙΔΗΡΟΥΣ ΒΡΑΧΙΩΝ» Ο ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Νικολόπουλος ο οποίος αναμένεται να αποκτήσει τη δική του εκπομπή στο διαδικτυακό ραδιόφωνο του Γιώργου Τράγκα, είναι εκ των συνιδρυτών του κόμματος, το οποίο θα ακολουθήσει  φόρμουλα αλά Μπέπε Γκρίλο.

Ο Νικολόπουλος μάλιστα αναμένεται να είναι ο «σιδηρούς βραχίων» του εγχειρήματος, στα εκ των δεξιών του αρχηγού, καθώς είναι γνώστης των οργανωτικών θεμάτων και μάλλον αυτός που θα αναλάβει τη δουλειά της σύστασης και του συντονισμού των πυρήνων ανά τη χώραως παλιά και δοκιμασμένη καραβάνα. 

Τον ρωτήσαμε αν πρόκειται για ένα κόμμα των ΜΜΕ που στηρίζεται στον… τηλεβόα Τράγκα  και μας είπε «βεβαίως δεν θα αγνοήσουμε τα ΜΜΕ ούτε τις νέες τεχνολογίες και θα τις χρησιμοποιήσουμε μαζί και με τις παλιές». Εδώ ήρθε η είδηση της έκδοσης ημερήσιας εφημερίδας με τίτλο «Ελεύθερος σκοπευτής» η οποία θα είναι υπό την επιρροή του νέου αυτού πολιτικού εγχειρήματος.

Ο Νικολόπουλος το έχει το αντικείμενο με τα ΜΜΕ. Θα γράφει μαθαίνουμε καθημερινά μια στήλη στην εφημερίδα με τίτλο «Το Μαξίμου ακούει;», θα διατηρήσει το «Πολιτικό καφενείο» του με τις καταγγελίες και τις θέσεις των πολιτών και θα συνεχίζει με την τηλεοπτική του εκπομπή. Το πιο πιθανό είναι να κάνει και μια εκπομπή στο ραδιόφωνο του Γιώργου Τράγκα που αναμεταδίδεται από άλλους ραδιοφωνικούς σταθμούς αλλά και  διαδικτυακά ανά τη χώρα.

«Δεν θα πήξουμε, θα βάλουμε φωτιά στα πολιτικά τόπια», μας είπε ο Νίκος Νικολόπουλος.

 ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΟΥ….

Ποιο θα είναι το όνομά του; Η μια σκέψη είναι το ΕΔΔΑ (Ελευθερία, Δημοκρατία, Δικαιοσύνη, Ανεξαρτησία). Το γεγονός ωστόσο ότι το όνομα θυμίζει την παλιά ΕΔΑ και μπορεί να λειτουργήσει αποθαρρυντικά για τους δεξιούς ψηφοφόρους, έχει θέσει σε προβληματισμό.

Η άλλη εκδοχή είναι το «Κίνημα Ελευθέρων Δημοκρατών». Η μπίλια μάλλον θα καθίσει στο δεύτερο, αν δεν προκύψει κάτι απρόοπτο.

Το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα του Νίκου Νικολόπουλου μπαίνει στο νέο πολιτικό φορέα χωρίς να τίθεται καμία προϋπόθεση. Έχει μάλιστα ληφθεί απόφαση σχετικά από την πλειοψηφία της Κεντρικής του επιτροπής με μεγάλη πλειοψηφία (ήταν ελάχιστες οι εξαιρέσεις) για συνεργασία με τον Γιώργο Τράγκα σε ρόλο συνιδρυτικών  μελών  του νέου κόμματος.

 

ΜΕΤΑΝΙΩΣΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ;

Στην φιλική κουβέντα που είχαμε με τον υπερδραστήριο Νίκο Νικολόπουλο, τον ρωτήσαμε  αν μετάνιωσε που παραιτήθηκε από τη θέση του υφ. Εργασιας της κυβέρνηση Σαμαρά –Βενιζέλου- Κουβέλη, για την διαγραφή του από το κόμμα στο οποίο ανδρώθηκε αλλά και από τους ΑΝΕΛ με τους οποίους συνεργάστηκε. «Κάθε σούρουπο όταν δύει ο ήλιος και πέφτει το σκοτάδι, έντρομοι οι Έλληνες ακούν το φασιστικό παράγγελμα «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» μας απάντησε.  «Με Υπουργικές αποφάσεις και άλλων οργάνων της εκτελεστικής εξουσίας, ο Πρωθυπουργός έχοντας ασπίδα τους λοιμωξιολόγους περιορίζει την ελευθερία και τα ατομικά δικαιώματα του ελληνικού λαού. Η Ελλάδα μετά την εποχή της δικτατορίας ξαναμπήκε στο γύψο με πρόσχημα τον κορονοϊό ... Ο επί μήνες εγκλεισμός της κοινωνίας στα σπίτια της, η επερχόμενη καταστροφή των μικρομεσαίων αλλά και της όλης επιχειρηματικότητας καθώς και των βιοπαλαιστών του λιανεμπορίου, φουσκώνουν το ποτάμι της λαϊκής αγανάκτησης και απόγνωσης. Η κυβέρνηση των αρίστων με τις πολιτικές της θα καταγράφει ως των αχρήστων» συνέχισε και κατέληξε δίνοντας το στίγμα της πολιτικής ρητορικής του νέου κομματος:

«Θα συνυπάρξουμε και θα είμαστε ιδρυτικά μέλη του νέου κινήματος πολίτες και πολιτικοί από την δημοκρατική πατριωτική λαϊκή δεξιά - όχι κανέναν από την φασιστική Ακροδεξιά και από το γνωστό πατριωτικό ΠΑΣΟΚ και πέραν... Θα συνεχίσουμε την Μετωπική σύγκρουση με εκείνους που θέλουν να μας στερήσουν την ελευθερία την ελπίδα και το όνειρο τους μαλιστάνθρωπους της Γερμανικής κατοχής που είναι πρόθυμοι να υπογράψουν τις νέες Πρέσπες του Αιγαίου  εκχωρώντας  στην Τουρκία κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις