Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

Από τις πιο δύσκολες ημέρες που περνάω από τότε που ξεκίνησε η ταλαιπωρία με τον καρκίνο.

Από τις πιο δύσκολες ημέρες που περνάω α...
Νασόπουλος Νάσος

27-28 Ιανουαρίου 2021 - 596-597η ΗΜΕΡΕΣ του Ημερολογίου

Όπως το έλεγα από χθες, η επάνοδος στο σπίτι με ένα εξιτήριο, δεν σημαίνει επάνοδο στην κανονικότητα. Η ταλαιπωρία που με σε οδήγησε στο νοσοκομείο, τουλάχιστον εξαιτίας του λόγου που οδήγησε εμένα, συνεχίζει να υπάρχει.  

Κι εγώ υπέστην μια πνευμονίτιδα, μια λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος δηλαδή, που είναι απόρροια του καρκίνου του πνεύμονα. Μην ανησυχείτε δεν συμβαίνει σε όλους τους τύπους καρκίνων το ίδιο. Αλλά εκείνοι που έχουν σχέση με καρκίνους του πνεύμονα, είναι πιθανόν. 

Παρουσίασα και συνεχίζω να παρουσιάζω πολλά από τα κλασσικά συμπτώματα της πνευμονίας: Βήχα, Αδιαθεσία, Κακουχία, Ταχύπνοια, Δύσπνοια, Απώλεια Όρεξης.

Δεν παρουσίασα: Πυρετό, Ρίγη, Εφίδρωση.

Μην ανησυχείτε πάντως, όσοι εμφανίσετε έντονα συμπτώματα θα τα καταλάβετε τόσο πολύ που είναι αδύνατον να μην σας οδηγήσουν στο Νοσοκομείο…

Και η χθεσινή ημέρα κύλησε εφιαλτικά, καθώς νιώθω να έχει βελτιωθεί μόνον η δύσπνοια κι αυτή με τη βοήθεια οξυγόνου που παίρνω στο σπίτι. Όλες οι άλλες λειτουργίες παραμένουν στην ίδια άσχημη κατάσταση.

Εξοικονομώ λίγα μόνο λεπτά, που ακόμα μπορώ να λειτουργώ στοιχειωδώς για να γράψω αυτό το μήνυμα. Γιατί πολύ σύντομα, το κρεβάτι και ο καναπές μου θα γίνουν τα «καταφύγιά μου». 23 ώρες την ημέρα εκεί τις περνάω.

Και δεν μπορώ, ούτε να σηκωθώ, ούτε να μιλήσω, ούτε βιβλίο να διαβάσω, ούτε τηλεόραση να δω. Βυθισμένος σε έναν λήθαργο, όταν δεν τον διακόπτει ο πόνος. Τον οποίο προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε με μια ειδική θεραπεία πόνου, επιτυχώς αρχικά.

Είναι από τις πιο δύσκολες ημέρες που περνάω εδώ και 19 μήνες που ξεκίνησε η ταλαιπωρία με τον καρκίνο.

Αλλά, όπως σάς υποσχέθηκα από την αρχή, θα τις περνάμε όλες μαζί: και τις εύκολες και τις δύσκολες. Όσο έχω δυνάμεις να επικοινωνούμε…

Σε αυτό το email [email protected] στείλτε μου τα μηνύματά σας (σκέψεις, συναισθήματα, εμπειρίες ή προβλήματα που αντιμετωπίζετε και θέλετε να ερευνήσουμε), ή το τηλέφωνό σας (αν θέλετε να επικοινωνήσουμε τηλεφωνικά) και να είστε σίγουροι ότι η δύναμη που θα δώσει ο ένας στον άλλον θα είναι ένας ισχυρός σύμμαχος στη μάχη που δίνουμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαβάστε το Ημερολόγιο ενός Καρκινοπαθούς

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Το ημερολόγιο