Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΥΓΕΙΑ

/

Κ. Μάρκου: Η αποθεραπεία ασθενών με άλλα νοσήματα, έχει μειωθεί κατά 30-40% λόγω covid-19

Κ. Μάρκου: Η αποθεραπεία ασθενών με άλλα...

Ξεκινά το διήμερο Συνέδριο Ενδοκρινολογίας Ενδόραμα

Στα προβλήματα της επιστήμης της Ενδοκρινολογίας και στις νοσηρότητες που αυτά επιφέρουν στην εποχή της πανδημίας του covid-19, στην καταστολή παθησιολογικών μηχανισμών που σχετίζονται με τη διαιώνιση της νόσου και στην εξέλιξη της φαρμακευτικής τεχνολογίας που αφορά σε νέες θεραπευτικές δυνατότητες, με τη δημιουργία καινούριων φαρμάκων (πόσιμη θυροξίνη, υπερ-ταχεία δράση ενέσιμης ινσουλίνης, νέα αντισυλληπτικά χάπια) αναφέρθηκαν οι Καθηγητές Ενδοκρινολόγοι, Κ. Μάρκου και Ν. Γεωργόπουλος κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Η συνέντευξη δόθηκε ενόψει του διήμερου Ενδροκρινολογικού Συνεδρίου «Ενδοκρινολογία-Διαβητολογία-Μεταβολισμός» που ξεκινά την Παρασκευή 29/01 και διοργανώνεται από την Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρία και την Πανελλήνια Ένωση Ενδοκρινολόγων στα πλαίσια του Ιατρικού Συνεδρίου «ΕΝΔΟΡΑΜΑ 20». Οι δύο διακεκριμένοι επιστήμονες ανέπτυξαν όλες τις νεότερες εξελίξεις που αφορούν στην πρόληψη και την αντιμετώπιση της νόσου δίνοντας έμφαση στα πιο σημαντικά και «καυτά» θέματα που απασχολούν την ιατρική, σήμερα, και παραμένουν διαχρονικά. Μεταξύ άλλων ο κ. Μάρκου αναφέρθηκε σε μία έμμεση συνέπεια της πανδημίας που αφορά, όπως χαρακτηριστικά είπε, όλο το έργο των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

«Η αποθεραπεία ασθενών με άλλα νοσήματα, κυρίως ογκολογικοί ασθενείς ή ασθενείς με διάφορα ενδοκρινολογικά προβλήματα έχει μειωθεί κατά 30-40% και αυτό οφείλεται στην υποεκτίμησή τους σε σχέση με ασθενείς που πάσχουν από τον covid-19. Κατά την άποψή μου, δήλωσε ο κ. Μάρκου, οφείλεται στην έλλειψη ενδοκρινολόγων από όλα τα δημόσια νοσοκομεία καθώς δεν αναπληρώνονται οι θέσεις που αδειάζουν. Ευτυχώς όμως το ΠΠΓΝΠ δεν έχει πληγεί μέχρι στιγμής και αυτό οφείλεται στην υπερστελέχωση που είχε κάνει στο τμήμα ο κ. Βαγενάκης». Τέλος ο καθηγητής μίλησε για τις βασικές ενότητες του προγράμματος του Συνεδρίου, ενώ ιδιαίτερα έδωσε έμφαση στο πολιτιστικό ΕΝΔΟΡΑΜΑ με θέμα: «Οι πανδημίες στη ροή της ιστορίας» όπου ομιλητής θα είναι ο Ομ. Καθηγητής Υγιεινής, Αλέξης Μπένος. Και οι δύο καθηγητές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους καθώς η συμμετοχή στο Συνέδριο είναι αυξημένη κατά 60%, όπως είπαν, σε σχέση με τα προηγούμενα συνέδρια.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being