Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Άγγελος Τσιγκρής ζητά από τον Νίκο Παναγιωτόπουλο την ενίσχυση της ΕΒΟ Αιγίου

Ο Άγγελος Τσιγκρής ζητά από τον Νίκο Παν...

Την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου θα επισκεφθεί την ΕΒΟ ο Υφυπουργός Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής

Ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής συναντήθηκε στο Αίγιο με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 ετών, από τη Μυστική Συνέλευση της Βοστίτσας, της 26ης Ιανουαρίου 1821.

Ο Αχαιός βουλευτής έθεσε στον Υπουργό Άμυνας το ζήτημα της ενίσχυσης της Ελληνικής Βιομηχανίας Όπλων (ΕΒΟ) με νέες παραγγελίες οπλικων συστημάτων για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας και τη βιωσιμότητα του εργοστάσιου, με τη διατήρηση των υπαρχόντων θέσεων εργασίας και τη δημιουργία νέων. 

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας όπως αναφέρει η ανακοίνωση του κ . Τσιγκρή, διαβεβαίωσε τον Αχαιό βουλευτή, "για μια ακόμα φορά, για την πρόθεση της κυβέρνησης να αξιοποιήσει και να αναπτύξει το εργοστάσιο της ΕΒΟ στο Αίγιο, με την κατασκευή συγκεκριμένου οπλικού συστήματος, καθώς και ότι γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες για την υλοποίηση της συγκεκριμένης προγραμματικής σύμβασης. 


Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος ενημέρωσε τον Άγγελο Τσιγκρή ότι την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου θα επισκεφθεί την ΕΒΟ ο Υφυπουργός Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής και ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα έρθει και ο ίδιος". 

Με αφορμή τον εορτασμό των 200 ετών από την Μυστική Συνέλευση της Βοστίτσας της 26ης Ιανουαρίου 1821, που εορτάζεται ως επίσημη Εθνική εορτή και τοπική αργία στο Αίγιο, ο Άγγελος Τσιγκρής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

"Η Συνέλευση της Βοστίτσας ή σύσκεψη της Βοστίτσας, κατά τους ιστορικούς, ή Μυστική Συνέλευση της Βοστίτσας, κατά τους Αιγιώτες, ήταν η συνάντηση που έγινε από τους Φιλικούς της Βόρειας Πελοποννήσου, στη Βοστίτσα (όπως λεγόταν τότε το Αίγιο) από τις 26 έως τις 30 Ιανουαρίου του 1821, με σκοπό την οργάνωση και τον προσδιορισμό του χρόνου εκδήλωσης της επερχόμενης Ελληνικής Επανάστασης. 

 Αυτή είναι η ιστορική αλήθεια, που καθιστά και επίσημα πλέον το Αίγιο ως την πόλη στην οποία οργανώθηκε και σχεδιάσθηκε η Επανάσταση του 1821. 

Τώρα, δικαιώνονται οι πολυετείς αγώνες όσων πίστεψαν ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε να αποκαταστήσουμε την αλήθεια για τα προεπαναστατικά γεγονότα της εποχής...".

 ____________________

 


Ο δικηγόρος Άγγελος Τσιγκρής διδάσκει Εγκληματολογία στην Ελλάδα και την Κύπρο. Έχει διατελέσει γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Μόνιμη Επιτροπή Επιχειρησιακής Συνεργασίας για την Εσωτερική Ασφάλεια στην Ευρώπη (COSI) του Συμβουλίου της ΕΕ και στη Μόνιμη Αντιπροσωπία του ΟΗΕ για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη. 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις