Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Βρε τι μας βρήκε! Οι δράστες του μετρό ήταν Ελληνόπουλα, δικά μας παιδιά

Βρε τι μας βρήκε! Οι δράστες του μετρό ή...
Κοντογεωργοπούλου Γιώτα
[email protected]

Ο νταής και η μάνα του

 Το οικοδόμημα κατέρρευσε. Και όμως από χθες το χτίζανε τούβλο το τούβλο στα social media οι γνωστοί «έλα να σας περιλάβω, εγώ που τα ξέρω όλα, ο φασίστας ο καλός του πληκτρολογίου».

Και βάλανε τόσο κόπο, έκαναν τόση προσπάθεια, δούλεψε τόσο μυστρί από τους Ελληναράδες του στυλ «να τσακιστούν να πάνε πίσω στη χώρα τους οι βρωμιάρηδες», που σε πιάνει μια στεναχώρια για τις χαμένες εργατοώρες.

Είναι και εκείνοι οι δημοσιογράφοι που έδιναν με το κιλό την είδηση «σύμφωνα με πληροφορίες». Από που έρχονταν άραγε οι πληροφορίες; Προφανώς από κάποιους στην ΕΛ.ΑΣ. που δεν είχανε γνώση αλλά ήταν και εκείνοι βέβαιοι ότι «δεν μπορεί, μόνο Αλγερινοί θα σπάγανε στο ξύλο για μια μάσκα τον σταθμάρχη, είναι μεγάλοι αλήτες αυτοί».

Και ας έλεγε από την πρώτη στιγμή ο σταθμάρχης «μιλάγανε άπταιστα ελληνικά».

Και ξαφνικά… «ελληνοπούλα οι αλήτες. Δικά μας παιδιά. Μεγαλωμένα σε σπίτια με ήθη χρηστά. Ίσως –το πιθανότερο- και σε σπίτια ή περιβάλλοντα αλαλάζοντα «κορωνοϊός δεν υπάρχει, είναι μια παγκόσμια απάτη, για όλα φταίνε οι αλήτες οι ρουφιάνοι δημοσιογράφοι… α… και ο σταθμάρχης του μετρό».

Της πλάκας δεν τη λες στην Ελλάδα  αυτή την τάξη των «μάσκα εγώ δεν φοράω και έλα να μου ρίξεις πρόστιμο αν τολμάς».

Μπροστά σου θα τη βρεις όπου και αν στρίψεις. Αρκεί να κάνεις μια ανάρτηση με τη λέξη κορωνοϊός και ένας οχετός με όλες τις πιθανές εκδοχές του υβρεολογίου θα πέσει πάνω σου με φόρα, να σε κατασπαράξει.

Ο ίδιος οχετός και αν πεις τη λέξη μετανάστης, ή τη λέξη τσιγγάνος. Μυρίζουνε μπαρούτι όλες αυτές οι συλλαβές. Προκαλούν ανάφλεξη σαν να ρίχνεις σπίρτο σε  δεξαμενή με χολή βουτηγμένη στη βενζίνη.

Ε, κάποια στιγμή, θα αποκτήσει και γροθιά αυτός ο οχετός. Και θα ρίξει ξύλο. Και δεν θα είναι αλλοδαπός.

Θα είναι ανήλικο ελληνόπουλο ορίτζιναλ, δικό μας.

Θα έχει σπάσει στο ξύλο τον σταθμάρχη και μετά θα τρέξει να πάρει τη μάνα του να της το πει. «Έλα σώσε με». Και αυτή σαν Ελληνίδα γνήσια, θα σηκώσει το τηλέφωνο να πάρει τον γνωστό της μπάτσο, ή τον γνωστό της ειδικό φρουρό, να ζητήσει κάλυψη, σωτηρία, ό,τι τέλος πάντων αυτός δύναται ή προαιρείται. «Ανήλικο παιδί φρουρέ μου, έκανε ένα λάθος».

Δεν θα σκεφτεί σε καμία περίπτωση βεβαίως να σύρει το βλαστάρι της μονάχη στην Ασφάλεια για να γίνει άνθρωπος. Αυτά γίνονται στην .. αποξενωμένη Ευρώπη. Εδώ πατρίς, θρησκεία, οικογένεια.

Να μην της πειράξουν το παιδί, αυτή είναι η αγωνία και η μέθοδος μια: το κουκούλωμα και «φόρα το μπουφάν σου, κάνει κρύο» κι ας το φοράει το μπουφάν ο... ράμπο του μετρό.

Ελλάδα γνήσια, ποια Αλγερία;

Εδώ πωλείται το καλό το χάος. Στα σπίτια μας.

Θρέφεται με εξυπνακισμούς που διδάσκονται στα μεσημεριανά τραπέζια «έλα ρε που θα φορέσεις μάσκα, τι είσαι κανένας μαλάκας;» και στα απολογιστικά της ημέρας δείπνα «να φύγουν, να πάνε σπίτια τους οι σκυλάραπες» ενώ η μαμά περιγράφει σκηνές από το GNTM και όχι, δεν της αρέσει ο μελαμψός και … ¨ξέρεις Μήτσο; Έριξαν πρόστιμο στη γειτόνισσα για τη μάσκα οι αλήτες».

Ελλάδα που πλακώνει για τη μάσκα, τρέχει για το βύσμα και ενοχοποιεί για το χρώμα».

Τόσο απλά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις