Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Σπύρος Κανελλόπουλος: Η παραγωγή είναι η...

Σπύρος Κανελλόπουλος: Η παραγωγή είναι η μόνη διέξοδος σε κάθε είδους κρίση

Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Ο Πρόεδρος του ΔΣ της "Χιών", μιλάει στην ειδική έκδοση του TheBest για την επόμενη μέρα στη Δυτική Ελλάδα

Για τις επιπτώσεις της πανδημίας στο επιχειρείν και την κατανάλωση, τις δυσκολίες, αλλά και τις πιθανές ευκαιρίες που προκύπτουν από την υγειονομική κρίση, καθώς και για την επόμενη μέρα στην μετά covid εποχή μιλάει στο The Best ο Σπύρος Κανελλόπουλος, μέλος της τρίτης γενιάς, της πατρινής οικογένειας Κανελλόπουλου, που επί 84 χρόνια κάνει πιο νόστιμο το καθημερινό μας φαγητό με το αλάτι «Χιών».

Κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος της πανδημίας και του lockdown παρατηρήθηκε αύξηση των εξαγωγών της εταιρείας κυρίως στην αμερικανική αγορά, ενώ εκτιμά ως βασική την κρατική στήριξη στις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί. Η πανδημία έχει επιφέρει αλλαγές στην καταναλωτική συμπεριφορά και έχει υποχρεώσει σε αλλαγές τις επιχειρήσεις. Πώς επηρέασε την επιχείρησή σας;

Στην πρώτη φάση της πανδημίας υπήρχε φόβος έλλειψης βασικών ειδών και παρατηρήθηκε το φαινόμενο της οικιακής αποθήκευσης μεγάλων ποσοτήτων, ειδικά σε τρόφιμα με μεγάλη διάρκεια ζωής και σε είδη ατομικής υγιεινής. Η δεύτερη φάση της πανδημίας αντιμετωπίζεται χωρίς πανικό όσων αφορά την προμήθεια τροφίμων και οι καταναλώσεις είναι φυσιολογικές. Από εκεί και πέρα με την εστίαση κλειστή σίγουρα αυξάνεται η κατανάλωση εντός του σπιτιού με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Η επιχείρησή μας δεν επηρεάστηκε αρνητικά από την κρίση, αντιθέτως στην πρώτη φάση της πανδημίας παρατηρήθηκε αύξηση της κίνησης στα προϊόντα ραφιού της ελληνικής αγοράς. Επίσης αύξηση παρατηρήθηκε στις εξαγωγές μας κυρίως στην αμερικανική αγορά (ΗΠΑ και Καναδά).

Παρά τις δυσκολίες θα μπορούσε να αξιοποιηθεί ως ευκαιρία;

Προφανώς για κάποια επαγγέλματα ή υπηρεσίες αυτή η περίοδος μπορεί να είναι μια εποχή ευκαιριών, αλλά γενικά μιλάμε για τεράστια συρρίκνωση της οικονομίας με απρόβλεπτες συνέπειες.

Τι θεωρείτε ότι πρέπει να κάνουν οι πληττόμενες επιχειρήσεις για να μείνουν όρθιες; Υπάρχουν κάποιες καλές πρακτικές;

Δεν πιστεύω ότι υπάρχει εγχειρίδιο αντιμετώπισης κρίσεων. Η κάθε επιχείρηση έχει διαφορετικό προϊόν, διαφορετική πελατεία και πολλά διαφορετικά δεδομένα που επηρεάζονται από μια κρίση, όπως πχ δανεισμό, απαιτήσεις κ.α. Το βασικότερο για τις πληττόμενες επιχειρήσεις είναι η κρατική στήριξη.

Την επομένη της πανδημίας, σε ποιους κλάδους της οικονομίας πρέπει να δοθεί το βάρος της ανάπτυξης;

Στην πρωτογενή και δευτερογενή παραγωγή, σε γεωργικά προϊόντα, στη βιομηχανία τροφίμων, στην ενέργεια, στην υψηλή τεχνολογία. Η παραγωγή είναι η μόνη διέξοδος σε κάθε είδους κρίση.

Η εταιρεία με μια ματιά

Η βιομηχανία ΧΙΩΝ με έδρα την Πάτρα, διατηρώντας μια παράδοση από το 1935 στην προσφορά φυσικού θαλασσινού αλατιού, έχει αναπτύξει όσον αφορά τον μηχανικό καθαρισμό, μια τεχνολογία πρωτοποριακή σε παγκόσμιο επίπεδο.

Με τη μέθοδο αυτή διατηρείται αναλλοίωτη η σύνθεση και η μορφή των κρυσταλλικών κόκκων με όλα τα απαραίτητα για τον οργανισμό ιχνοστοιχεία του θαλασσινού αλατιού. Πρόκειται για μια αμιγώς ελληνική εταιρεία παραγωγής, συσκευασίας και εμπορίας Θαλασσινού αλατιού, η οποία διανύοντας την 9η δεκαετία της ζωής της, παράγει υψηλής ποιότητας θαλασσινά αλάτια σε κρυσταλλική μορφή για το σπίτι και τη βιομηχανία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr